Vin & Sparris på Österlen
Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Vin & Sparris på Österlen
Vin & Sparris på Österlen 12 maj – 4 dagar, Cityterminalen kl. 8 Tisdag. Färden går söderut med ett trevligt stopp för soppbuffé med hembakt bröd och efterrätt på Fredriksbergs Herrgård. Resan fortsätter till Brösarps Backar på Österlen! Vi gör ett kortare stopp i det böljande landskapet där gullvivorna färgar kullarna gula i maj. Middag och övernattning i tre nätter på anrika Best Western Hotel Svea i beläget mitt i idyllen Simrishamn. Onsdag. Efter frukost beger vi oss till pittoreska Skepparps Vingård för visning av odlingarna och vinframställningen. Här bjuds lunch och ett glas vin från gården! I Kivik besöker vi musteriet , här har vi möjlighet att handla, allt från olika typer av must, cider, marmelader, chutneys och mycket annat. Vid Svabesholms Kungsgård ingår entré till Kivik Art Center - spännande konstverk och installationer i en unik miljö. Kvällen avslutas med middag på hotellet. Torsdag. Efter frukost går färden till Karl Fredrik på Eklaholm , här möts vi av blomsterprakt, trädgårdsinspiration och charm i en unik miljö. Därefter fortsätter vi till Ales Stenar , den mäktiga skeppssättningen vid Kåseberga, som bjuder på vidsträckt utsikt över havet. På Skåne Sparris i Ingelstorp får vi en visning och naturligtvis lunch med nyupptagen sparris. På eftermiddagen åker vi till Ystad, här ges tid att strosa i den charmiga stadskärnan med sina kullerstensgator, små butiker och mysiga kaféer. Tillbaka i Simrishamn dukas middag fram på vårt hotell. Fredag. Efter frukost påbörjar vi hemresan norrut. Under dagen gör vi ett stopp för lunch på Gyllene Uttern , med en fantastisk utsikt över Vätterns glittrande vatten. Vi beräknas vara åter i Stockholm omkring klockan 18. Pris per person i dubbelrum: 8 890:- Tillägg för rum för eget bruk: 600 :- per natt
4 dagar
Pris från 8 890 kr
1 resa 12 maj 2026