Paketresor med buss

Från 42 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Vätterns Norra Skärgård
Det är Sveriges enda inlands- och sötvattensskärgård och består av ca. 250 öar, kobbar och skär. Bland grovhuggna klippor, rundade granithällar, vindpinade tallskogar och Vätterns glittrande blågröna vatten kan man inget annat än trivas! Vi besöker även Stjernsunds slott och Venus Choklad under denna resa.
1 resa 16 augusti
Geilo med Flåmsbanan 4 dagar
Branta berg, dundrande vattenfall, smala dalar, snöklädda berg och fjällgårdar som liksom klänger sig fast utmed bergssidorna det är Fjord Norge. Geilo med sin friska klara luft belägen på kanten av Norges största nationalpark den vidsträckta högfjällsplatån Hardangervidda. Bor och äter gott gör vi på Geilo Hotel. Foto: Visit Flåm / Sverre Hjørnevik
2 resor nästa avresa 14 juli
Prag 6 dagar
En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid.  Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Det är på kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag också kallas för ”Den Gyllene staden”. Kärt barn har många namn och det är lätt att njuta och bli förälskad i Prag!      
1 resa 25 september
Vildmarksvägen och Höga Kusten 6 dagar
Vildmarksvägen är en av Sveriges högsta asfalterade och mest spektakulära vägar som sträcker sig över Stekenjokkplatån mellan Jämtland och svenska Lappland. Denna vidunderliga och natursköna väg tar dig till vackra fjäll, björntäta områden, samisk kultur och sagolika vattenfall. Höga kusten bjuder på en dramatiskt vacker skärgård och en mäktig kuststräcka med världens största landhöjning. 
1 resa 15 augusti
Vinön - Hjälmarens pärla
Naturen är ständigt närvarande, omväxlande och vacker. Vi möts av ett behagligt lugn bland gröna hagar med betande får, små fiskehamnar, öppna fält med åkrar och en förhoppningsvis blå sommarhimmel. En så kallad ”vinövärd” är med oss under dagen och visar upp öns bästa sidor!
1 resa 23 augusti
Värmland 3 dagar
Följ med och upplev några spännande dagar i Selma Lagerlöfs hemtrakter, begrunda kosmopoliten Alfred Nobels eftermäle på Björkborn i Karlskoga, vandra bland grönskan i Rottneros park och njut av idyllen på Alsters Herrgård.
1 resa 9 september
Fredriksdalsteatern
PANG I BYGGET Han var imponerad av hur framgångsrik Fredriksdalsteaterns egen uppsättning av Fawlty Towers varit, och låg dessutom själv i startgroparna för att göra sin egen scenversion av TV- klassikern. Medverkande: Eva Rydberg, Adde Malmberg, Birgitta Rydberg, Kalle Rydberg, Ewa Roos, Fredrik Dolk, Håkan Mohede m.fl.
1 resa 20 augusti
Österlen 3 dagar
En bit av paradiset och vacker som en tavla med böljande backar, utsikt över hav och land har Österlen dessutom blivit ett Mecka för de som vill röra sig i författarnas fotspår. Njut av musten från de berömda äppelodlingarna, vandra i Kurt Wallanders fotspår, känn doften från havet och rökerierna. Följ med och låt Österlens magi verka …  
1 resa 7 oktober
Toscana 6 dagar
Det finns platser som genom tiderna förtrollat världen så mycket att vem du än frågar så känner man genast igen den oavsett om man på egen hand har haft möjligheten att stifta bekantskap med "kändisen" eller ej. Så är det med Toscana en av Italiens vackraste och kanske mest kända regioner! I Siena och Florens beundrar vi de gamla mästarna och på landsbygden möter vi vin-odlande bönder med gamla traditioner. Tusentals människor får ljuv musik i öronen bara de hör namnet Toscana!
1 resa 17 september
Skagen 3 dagar
En celebritet kom denna vackra plats att bli tack vare konstnärerna som samlades här under 1800-talet MEN det är inte förrän man själv upplever ljuset och havet som man förstår hur det trollbinder!  
1 resa 19 augusti
Smakfulla Skåne 3 dagar
Vodkacocktail på Absolute Home i pittoreska Åhus, redan här börjar det vattnas i munnen på oss. Vi kryddar tillvaron lite extra med ett besök hos Österlenkryddor i Köpingebro och på en höjd med utsikt över havet och Hammars backar provsmakar vi svenskproducerat vin. Äkta Skånsk senap blir det i Smedstorp och bland böljande guldgula fält ligger Gunnarshögs gård och rapsoljetillverkningen...
1 resa 26 augusti
Kielkanalen 4 dagar
Redan på 1500-talet fanns planer på att skapa en vattenväg mellan Östersjön och Nordsjön. Denna knappt 10 mil långa vattenled har byggts ut och bytt namn flera gånger men vi känner den som Kielkanalen efter dess begynnelsehamn. Följ med och upplev världens mest trafikerade kanal! Att segla är nödvändigt…
1 resa 21 augusti
Puttgarden BorderShop
Vi färdas under nattimmarna till BorderShop i Puttgarden. Väl framme möts vi av ett jättesortiment med varor som är speciellt anpassade till svenska och danska kunder.
22 resor nästa avresa 8 juli
Rostock 3 dagar
Rostock är idag Tysklands tredje största Östersjöhamn och en livskraftig storstad som med sina vackra köpmanshus, historiska kloster och kyrkor, universitet och fantastisk shopping lockar mången besökare.
4 resor nästa avresa 26 augusti
Berlin 4 dagar
Vi möts av en grön storstad fylld med ny djärv arkitektur, blandat med historiska byggnader. På sina ställen minner kulhålen i fasaderna fortfarande om 2:a världskriget. Ingen annanstans är den europeiska nutidshistorien så närvarande som i denna förlåtande och tillåtande stad. Smaka en äkta Berlinsk Boulette eller Currywurst, drick en Berliner Weisse och känn historiens vingslag när du nuter av Berliner Luft.  
2 resor nästa avresa 11 augusti
Tattoo i Eksjö
Därmed är det också Sveriges största evenemang för militärmusik. Föreställningarna genomförs på Stora Torget, med kyrkan som en del av arenan. En pampig, färgstark och spektakulär show i hjärtat av trästaden Eksjö. Föreställningen förgylls av uniformerade ryttare till häst, säckpipor m m. Det måste bara ses!!
1 resa 30 juli
Gotland 4 dagar
Sveriges största ö är en älskad sommar-ö som har allt man kan önska sig – sol och bad på mjuka finkorniga sandstränder, en natur full av kontraster och inte minst de mystiska raukarna. Lägg sen till den vackra medeltidsstaden Visby, de spännande historierna från vikingatiden och kändisarna.  
1 resa 15 augusti
Lübeck 3 dagar
”Hansans drottning” är majestätisk där hon reser sig på kullen ovanför floden Trave. Historiska gränder, gångar och branta gator upp från floden bjuder in till en svunnen tid. Stora delar av Lübecks gamla stadskärna med sina vackra tegelhus är sedan 1987 med på UNESCOS världsarvslista. Som medeltida sjöfarts- och handelsstad är Lübeck en aldrig sinande källa till berättelser och skrönor – följ med o hör om musen och döden i Mariakyrkan, familjen Mann och mycket mycket mer!  
1 resa 7 oktober
Burg Shopping 2 dagar
Var en gång piraternas ö. Ingen förbipasserande skonades… Idag är det inte lika farligt att åka hit utan tvärtom ett sant nöje för både den bad- som shoppingsugne. Runtom ön finns ett stort antal fina stränder och mitt på ön ligger den lilla medeltida orten Burg, en inbjudande shoppingstad med mysiga restauranger och barer. Vi bor i Burg på Wissers hotell.  
2 resor nästa avresa 17 september
Österrike med Bernina-Expressen 8 dagar
Sommartid är de högsta topparna fortfarande vita av snö, de gröna ängarna fyllda av vilda blommor och ljuset skimrande. Så vackert att det nästan gör ont och omöjligt att se sig mätt på…    
1 resa 30 juli
Polen 7 dagar
 I 123 år fanns inte Polen på Europas karta men alla delningar, ockupationer och nya gränsdragningar genom århundraden till trots har landet överlevt med sin kultur, själ och språk. Idag har Polen åter sitt historiska territorium intakt och välkomnar besökare från hela världen att njuta av ljuvliga städer, vackra sevärdheter men också möta deras spännande och skrämmande historia.  God mat och dryck bjuds det också …  
1 resa 28 augusti
Champagne - Alsace 8 dagar
”Min Gud, jag dricker stjärnor” utbrast munken Dom Perignon. Kärlekshyllningarna till denna gudabenådade dryck är otaliga men endast bubblorna framställda i distriktet Champagne enligt méthode traditionnelle får benämnas som champagne! Alsace ett av Frankrikes soligaste vindistrikt sträcker ut sig mellan Vogesernas sluttningar och Rhens vänstra strand.
1 resa 25 september
Sy- och Hantverksfestival
Är Sveriges största mässa för sömnad, handarbete, smyckestillverkning och eget skapande. Här kan du handla allt du behöver för din hobby. Mässhallen är full av färg, material, inspiration och kunniga utställare.
2 resor nästa avresa 28 oktober
Husum med Römö & Sylt 4 dagar
Med sitt lugna tempo, topprestauranger och sin maritima charm attraherar denna gamla handels- och hamnstad många semesterfirare. Lockar gör också Sylt ”Tysklands Mallorca” eller ”German Hamptons” med sin fyra mil långa strand som får del av den värmande golfströmmen. Välkommen till Nordsjöns paradis!
1 resa 24 juli
Tyrolen med Almabtrieb 8 dagar
Följ med till landet mellan bergen, det gästvänliga Tyrolen – ett land som många av oss längtar och gärna återvänder till! ”Almabtrieb” anordnas varje år när det är dags att ta hem djuren från sommarbetet ute på alpängarna, följ med på en riktig tyrolsk traditionell folkfest med bondemarknad.
1 resa 20 september
Gårdarna runt sjön
Ta del av bygdens och författarinnans spännande historia medan ni njuter av den fantastiska naturen runt sjön!
1 resa 4 augusti
Vandringsresa till Härjedalen 7 dagar
Funäsdalen är Härjedalens charmfullaste högfjällsområde. Här möts vi av vacker vildmark med de högsta fjällen söder om Polcirkeln, orörda storslagna vidder, frodiga dalgångar, lekfulla bäckar, ymniga vattenfall och fiskrika sjöar. Det är alldeles fantastiskt att strosa runt på fjället och njuta av tystnaden, lugnet, stillheten och inte minst den rena fjälluften. Här finns vandringar och aktiviteter för alla!
1 resa 18 september
Bremen Oktoberfest 4 dagar
”Ischa Freimaakt” – es ist ja Freimarkt! Tysklands äldsta marknad och folkfest Bremer Freimarkt har firats i snart ett millenium. Här finns nöjesfält, marknadsstånd med god mat och dryck, salta kringlor, brända mandlar och vackert dekorerade pepparkakor bland tonerna av härlig musik och klirret från skummande ölglas. Välkomna med till Tysklands tredje största folkfest!
2 resor nästa avresa 13 oktober
Kielkryssning 3 dagar
Njut av kvalitetstid till havs under två trevliga kvällar ombord på Stena Lines färja samt lite egen tid i Kiel. Denna resa är en härlig kombination av både shopping och nöje!
3 resor nästa avresa 23 september
Bergensbanan och Hardangerfjorden 5 dagar
För drygt hundra år sedan då man beslutade att knyta ihop Norges två största städer landvägen var det ett högriskprojekt såväl ekonomiskt, logistiskt som vädermässigt. Båttur på Hardangerfjorden och en tågresa i väglöst land på nästan 1300 meters höjd över havet, detta är en resa för Norgefantaster!
1 resa 20 juli
Gekås Ullared - långdag!
Passa på att fynda bland varor till låga priser i ett av Nordens största varuhus, här finns något för alla åldrar!
6 resor nästa avresa 25 augusti
Kroatien Istrien 11 dagar
Välkommen till nordvästra Balkan och halvön Istrien, en av Kroatiens vackraste regioner med en historia skriven i blod! Här möts vi av böljande gröna kullar, vingårdar, romerska lämningar och medeltida städer i ett hänförande vackert landskap. Adriatiska havet med sitt kristallklara vatten omger halvön och tränger in i inbjudande badvikar, spännande grottor och ljuvliga laguner – ett land av sann mångfald i blått och grönt!
1 resa 8 september
Amalfikusten 8 dagar
Vyerna som man aldrig kan se sig mätt på, fotogeniska och färgglada små byar, citroner stora som meloner, branta klippor och hisnande slingrande kustvägar utmed turkosblått vatten. Välkommen till magiska Campania!
1 resa 8 oktober
Bohuslän och Kosterhavet 4 dagar
Västkusten eller ”Bästkusten” som dess hängivna fans gärna kallar den är känd för sitt fiske, salta bad och kala klippor. Vi åker ut i Bohusläns saltstänkta skärgård till Kosteröarna – en av vårt lands soligaste platser och ett paradis för naturälskare!
1 resa 11 september
The Bodyguard
Fantastiska låtar och innehåller inte bara filmens megahits I Will Always Love You utan också fler än 20 av Whitney Houstons allra största hits.
4 resor nästa avresa 15 oktober
Gransnäs 2022
Vi kör buss t/r till Gransnäs för unga ledare i samarbete med Linköpings Stift.
1 resa 7 oktober
Tootsie
Baserad på succén, den Oscarsbelönade filmen med Dustin Hoffman i huvudrollen, om den egocentriska mannen som hittar sig själv först när han utger sig för att vara kvinna.
2 resor nästa avresa 1 oktober
Kosta 2 dagar
Gäster kommer hit för att uppleva, bo och må bra. Bo och bli omhändertagen i en naturligt avslappnade miljö. Här behöver man bara koncentrera sig på att njuta i hjärtat av Glasriket….
1 resa 7 september
Viking Glory Dygnskryssning 2 dagar
Bilder från Viking Line Njut av skärgården genom stora panoramafönster och unna dig en kryssningsupplevelse utöver det vanliga.
3 resor nästa avresa 10 augusti
Tootsie 2 dagar
Baserad på succén, den Oscarsbelönade filmen med Dustin Hoffman i huvudrollen, om den egocentriska mannen som hittar sig själv först när han utger sig för att vara kvinna.
1 resa 12 november
Lars Lerin
Vi börjar med Alsters Herrgård, Gustaf Frödings minnesgård. Och avslutar med Lars Lerins utställning på Sandgrund.  
2 resor nästa avresa 13 september
Lofoten 8 dagar
Kritvita sandstränder, turkosblått vatten och fiskebyar omgivna av dramatiska berg fördelade på fem huvudöar. Klimatet här är mycket mildare än i andra delar av världen på samma breddgrad, tack vare den varma Golfströmmen. Magnifika ljusförhållanden har inspirerat konstnärer i årtionden och att besöka Lofoten är som att kliva rakt in i en drömlikt vacker tavla. Välkommen till en av världens vackraste platser med ett fantastiskt djurliv och spektakulär natur.
1 resa 28 juli
Tyska vinvägar 6 dagar
Idag tillhör Tyskland ett av världens bästa vinländer och i sydvästra delen av landet hittar vi Tysklands Toscana - Pfalz! Vinregionerna Franken och Württemberg stoltserar också med utsökta viner och vackra vägar kantade av borgar och pittoreska byar. Följ med på en resa genom romantiska vindistrikt och låt dina sinnen fröjdas.
1 resa 2 oktober
Ölands Skördefest 3 dagar
Det råder en speciell stämning när landets största skördefest går av stapeln! Vi doftar, smakar, njuter och handlar nyskördade läckerheter från gårdsbutiker och bodar vars dörrar står på vid gavel. Öns duktiga konstnärer och hantverkare bjuder in till sina ateljéer så vi får se deras vackra skapande. Totalt bjuds det på över 900st evenemang och aktiviteter under dessa dagar, detta blir en fest att minnas!
1 resa 30 september
Gekås Ullared 2 dagar
Följ med oss till det populära Gekås i Ullared, ett av Nordens största varuhus, för att därefter övernatta på Varbergs Stadshotell & Asia Spa. Vi åker tillbaka till varuhuset även under hemresan och då kan man passa på att göra eventuella byten om det skulle behövas.
1 resa 12 november
Rostock i juletid 3 dagar
Varje år i slutet av november seglar självaste jultomten upp på Warnowfloden och inviger en av norra Tysklands största och vackraste julmarknader – Rostocker Weihnachtsmarkt! Marknadsstånd fyller gågatan från Kröpeliner Tor till Neuer Markt där karusellerna snurrar och doften av mat och dryck får det att vattnas i munnen, magiskt och vackert som i en julsaga!
2 resor nästa avresa 29 november
Stralsund i juletid 3 dagar
Följ med oss och upplev den stämningsfulla julmarknaden i Stralsund! Historiens vingslag är påtagliga i de charmiga gränderna och mysfaktorn är hög. Alter Markt glimmar vackert i sin festliga dekoration, på Neuer Markt snurrar barnens karuseller och i Rådhuskällaren står kärleksfullt inredda marknadsstånd fyllda med hantverk och julklappsidéer!
1 resa 25 november
Schwerin i juletid 3 dagar
Medeltidsmagi, slottsromantik och en 25 meter hög glittrande julgran möter oss i den gamla residensstaden Schwerin! Här tar tomten emot önskelistor från de yngsta till doften av rostade mandlar och kastanjer, glühwein och traditionell tysk bratwurst. Njut av fantastisk utsikt över den vackert julupplysta staden när du tar ett varv eller två i Pariserhjulet. 
1 resa 9 december
Hamburg i juletid 4 dagar
Tysklands rikaste stad räknas också till en av landets vackraste städer med Europas tredje största hamn. Flärdfull och med maritim charm är den gamla Hansastaden med alla sina kanaler, sjöar, restauranger, musikklubbar, spännande historia och sevärdheter i världsklass väl värd att besökas och utforskas oavsett årstid! Vårt hotell har ett kanonläge endast ett stenkast från de historiska hamnkvarteren Speicherstadt med sina vackra gamla lagerbyggnader och med en kort promenad till rådhuset. 
1 resa 24 november
Trettondagskonsert
Foto:Berwaldhallen Njut av ett musikaliskt fyrverkeri tillsammans med Sveriges Radios Symfoniorkester, Radiokören och lysande solister.
1 resa 7 januari 2023
Husum och Flensburg i juletid 4 dagar
Husum "Den grå staden vid havet" som Theodor Storm, stadens store son, kallade den är allt annat än grå så här i juletid. Gator och torg är rikligt dekorerade i färg och ljus och mysfaktorn är hög. Flensburg, Tysklands nordligaste stad, bjuder in till julmarknad i skandinavisk anda. Här serverar världens minsta bar en av marknadens specialiteter ”Tallinpunsch”, en smak av jul att minnas!
1 resa 24 november
Bremen i juletid 4 dagar
Doften av brända mandlar, Glühwein, stekta champinjoner i vitlökssås och smaskiga korvar ackompanjerat av glada röster och stämningsfull julbelysning – det är tysk julmarknad när den är som bäst! Bremer Weihnachtsmarkt hör till en av de mest uppskattade och på julmarknaden i den lilla charmiga svenskstaden Stade råder en intim och mysig julstämning. 
1 resa 1 december
Hannover och Goslar i juletid 4 dagar
Hannover erbjuder ett flertal julmarknader och är ett ”Eldorado” för alla julälskare. Den traditionella och historiska julmarknaden breder ut sig i kvarteren runtom Marknadskyrkan i gamla stan med de övriga inom räckhåll. Vid foten av de omtyckta Harzbergen och dess skogar ligger den medeltida kejsarstaden Goslar, ”rik” och oemotståndlig.
1 resa 1 december
Rostock 2 dagar (torsdag)
Belägen intill floden Warnow med sin stora hamn, spännande historia och fantastiska shopping lockar staden många besökare. Vi shoppar men hinner också njuta en stund av Rostock!
1 resa 17 november
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top