Paketresor med buss

Från 47 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Shoppingresa till Ullared
Få ett trevligt avbrott i vardagen genom att följa med oss på en av våra resor till Skandinaviens största varuhus Gekås i Ullared. Shoppingglädje, fynd och överträffande förväntningar! Gekås erbjuder makalöst lönsam shopping - där allt finns att tillgå. Här hittar du hela 100 000 olika produkter med alltifrån leksaker till hygienartiklar, blommor, elektronikprylar, lampor, mattor, kläder, babyartiklar, heminredning, livsmedel, böcker, verktyg till sport, fritid och mycket mer. Res smidig och shoppa loss. Vi bor bekvämt på Gekås Hotell med endast 3 minuters gång till varuhuset. 
3 resor nästa avresa 1 oktober
Skärgårdskryssa med Cinderella
Passa på och res med Cinderella till oslagbart pris och ta del av Cinderellas toppenunderhållning och taxfree erbjudanden.   När maten är halva nöjet Cinderellas restauranger  serverar den ena kulinariska fullträffen efter den andra. Förboka måltider och spara upp till 15% och säkra din plats i restaurangen. Kocklandslagets buffé inkl vin, öl, läsk och kaffe, prisex fr.  +435:- /pers Lyxig skaldjursplatå i restaurang Seaview, prisex fr.  +685:- /pers 3-rätters meny i restaurang Seaview,prisex fr.  +510:- /pers Bufféfrukost  +145:- /pers Brunch inkl dryck  +230:- /pers Lägg till i bokningssteg "Måltider". Reservation för prisändringar. Underhållning hela veckan Räkna med ljuva toner då vi har bjudit in några av landets mest folkkära artister, som underhåller tillsammans med kryssningsvärdarna ombord. Samtliga artister, band, trubadurer och underhållare hittar du i  artistlistan. Himmelriket väntar på spadäck Dra dig tillbaka en stund och skäm bort dig lite extra i våra span. Här finns både korta och längre behandlingar för hela kroppen som passar både kvinnor och män. Ladda upp genom att koppla av, helt enkelt. I Viking Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak ("isdopp"), pool, bastu, hälsobar och spashop. Förboka Spaentré! Lån av badrock och handduk ingår i entréavgiften. Pris: +225:-/pers Vid förbokning av behandling, vänligen kontakta oss. Kampanj i taxfreen! Tycker du att taxfreen är halva nöjet med resan? Ombord väntar förstklassig taxfreeshopping till priser som är upp till 40% lägre än på landbacken. Kliv in i vår underbara värld av shopping och spana in alla erbjudanden och kampanjer här:  Taxfree Åland - Handla taxfree på din resa med Cinderella | Viking Line  
46 resor nästa avresa 1 juni
Sköna, nya Viking Glory
Sköna, nya Viking Glory Nu kan du äntligen säkra din plats ombord på flottans nykomling Viking Glory – ett av världens miljösmartaste fartyg. Viking Glory är specialdesignat för en kryssningsupplevelse utöver det vanliga. På Viking Lines nya fartyg finns ingenting som skymmer sikten, du blir ett med skärgården och kan njuta av en rad möjliga och omöjliga faciliteter. Som den häftiga takterrassen och Östersjöns första flytande saluhall. Viking Glory trafikerar mellan Stockholm, Mariehamn och Åbo varje kväll. Mat - Underhållnig - Shopping - SPA När maten är halva nöjet...  –  Med ett tiotal restauranger att välja bland finns något för alla smaklökar. Ombord hittar du allt från spännande temarestauranger till vår rikliga buffé: Viking Terrace  – med en unik panoramavy över Östersjön. Market  – Östersjöns första saluhall. Det finns till och med ett eget bageri!  Mimmi’s  - Burgare, biffar, färsk fisk och fräscha sallader. The Buffet  - Bufférestaurangen finns i fören, där vyerna är som allra vackrast. Och sist men inte minst: Fyren -  ett Inglasat och roterande chambre séparée för det lilla sällskapet som vill njuta av mat och dryck på fartygets absolut bästa utsiktsplats. 220 graders extraordinär utsikt över saltstänkta kobbar och skär – och absolut ingenting som skymmer sikten. Taxfree  —  den stora shoppen är ett prisparadis. Fynda allt från dofter, kläder och kosmetik till dryck och sötsaker med upp till 40% lägre pris än på landbacken. Arcipelago Spa  — I  Glorys  spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund –  Låt Archipelago SPA bli din oas ombord, i harmoni med skärgårdens klippor och en fantastisk vy mot havet. Här blir du ett med den omgivande arkipelagen och kan njuta av bubbelbad, bastumys och högklassiga behandlingar. Glimrande nöjen  — På  Glory  kan du räkna med liveartister, ljuva pianotoner till finmiddagen, roliga event och nya teman. Viking Glory vänder sig lika mycket till livsnjutaren som är ute efter en stillsam paus i skärgården som till dig som vill dansa ända in i gryningen   Här kan du redan nu ta en härlig rundtur på nya Glory. Se filmen här.  
95 resor nästa avresa 30 maj
Gästvänliga Österrike
Det gemytliga och gästvänliga Tyrolen i Österrike Upplev den romantiska Tyrolen med vackra dalgångar och snöklädda alptoppar Här njuter vi av doftande ängar, vandrar kanske i bergen, eller sitter ner en stund vid en stilla alpsjö.
1 resa 5 september
Atlanterhavsveien och Trollstigen
Atlanterhavsveien och Trollstigen Upplevelser som inte med ord kan beskrivas – de måste upplevas! Denna del av Norge visar upp ett av landets mest varierade och natursköna områden. Här får vi på kort tid uppleva allt från höga och vilda fjäll till djupa och bördiga dalar, vackra fjordar och en fantastisk kust.
1 resa 19 juni
Hurtigruten 3 dagar
Hurtigruten 3 dagar Upplev Gudbrandsdalen, Geirangerfjorden och Hurtigruten Denna del av Norge visar upp ett av landets mest varierande och natursköna områden. Här får vi på kort tid uppleva allt från djupa och bördiga dalar till höga och vilda fjäll, vackra fjordar och en fantastisk kust.
1 resa 1 juli
Skagen
Skagen - Natur, konst, planteringar på det vackra Jylland och Jesperhus Blomsterpark En intressant och innehållsrik resa mot den svenska västkusten, och vidare till norra Jylland med den särpräglade naturen och det sägenomspunna Skagen.
1 resa 12 juni
Rüdesheim – Vinstaden vid floden Rhen
Rüdesheim – Vinstaden vid floden Rhen Följ med på en njutningsfull vinskörderesa med bussutflykt till Moseldalen Mäktiga Rhen flyter fram övervakad av uråldriga riddarborgar som tronar bland de fascinerande vinfälten. Ljuvliga medeltida korsvirkesstäder, svalkande gott vin, sång och musik, dans och glädje.
1 resa 29 augusti
4 Alpländer
4 Alpländer - Buss ner och flyg hem Bodensjön med Mainau och Berninaexpressen. Bodensjön, som är den tredje största sjön i västra Europa, är också ett av Europas populäraste resmål. Åker man till Bodensjön är ett besök på blomsterön Mainau självklart. Denna fantastiska och världsberömda park är ett blomsterparadis skapat av Greve Lennart Bernadotte med växterfrån olika världsdelar. Tågresan med Berninaexpressen i den Schweiziska alpvärlden ner till Tirano i Italien är mer än sagolik. Efter alla härliga intryck tar vi våran buss till München där vi flyger smidigt och bekvämt hem till Arlanda.  
1 resa 6 september
Göta Kanal
Göta Kanal – Linköping – Visingsö – Rejmyre Glasbruk Upplev den vackra kanalen, Linköping, Visingsö och Rejmyre Glasbruk Den berömda Göta Kanal är en vacker upplevelse med sina slussar och underbara miljöer. På denna resa hinner vi också besöka Visingsö och få en visning av Rejmyre Glasbruk.
1 resa 15 augusti
Värmland
Värmland  Landskap fyllt av saga, sägen, konst och kultur. På denna resa får ni bekanta er med konstnärsfamiljen Sahlström, Rackstadskolonin, Elma Lagerlöf, Lars Lerin och Gustaf Frödling  
1 resa 28 augusti
Lofoten
Lofoten - Kiruna med bösk på Ishotellet Vidunderligt vacka vyer Utanför Norges västkust på andra sidan Vestfjorden ligger Lofoten, ett dramatiskt och fantastiskt havs- och fjordlandskap med otroliga naturkontraster.
1 resa 8 juli
Östergötland med Göta kanal och Kinda kanal
BUSS. Med Linköping som bas får vi ta del av Östergötlands sevärdheter. Vi kryssar på både Göta kanal och Kinda kanal samt besöker Vadstena och Gamla Linköping.    
1 resa 11 juli
Bornholm och Visby med Cinderella
Följ med på den unika långkryssningen med Viking Cinderella till danska Bornholm och Visby. Med kritvita stränder, spännande utflykter och chans att strosa omkring innanför ringmuren kan detta bli en fantstisk start på sommaren. Glöm inte att boka utflykter i samband med din bokning! Utflykter Bornholm Bornholms guldkorn Vi tar bussen norrut mot fiskebyn  Hasle  och  Hammershus  medeltida borgruin. Öns främsta sevärdhet tronar pampigt på en klippa och har en spännande historia att berätta. I över 500 år utgjorde borgen Bornholms maktcentrum. Här stannar vi till för att höra mer om dess dramatiska förflutna och njuta av den hisnande havsutsikten. En klar dag kan du till och med skymta Sverige i fjärran! Nästa stopp är måleriska  Gudhjem , som klättrar längs klipporna likt en siciliansk bergsby. Här strosar vi runt och njuter av atmosfären bland färggranna korsvirkeshus och exotisk grönska med mullbärsbuskar och stora fikonträd. Vi lunchar på ett Rögeri, där vi får njuta av Bornholmsspecialiteten  Sol över Gudhjem. Vi hinner även med ett kort besök i en av Bornholms fyra unika rundkyrkor innan vi återvänder till Rönne genom  Almindingens  magiska skogslandskap. Turen tar ca 5 tim. Start kl 12.00 med buss från Rönne hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 745:- /pers inkl buss, guidning (på skandinaviska), lunch inkl öl/vatten på Rögeri samt entré till Rundkirke. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa. Södra Bornholm Det här är utflykten för dig som vill uppleva så mycket som möjligt av Bornholm under strandhugget. För att nå vårt första stopp i Svaneke färdas vi genom  Almindingen , öns största skog med djupa sjöar och sprickdalar. I  Svaneke  möts vi av charmiga korsvirkeshus och gamla köpmansgårdar. Hamnen och staden binds samman av ett myller av små butiker och verkstäder. Titta in i den gamla köpmansbutiken, förse dig med bornholmska specialiteter och låt gottegrisen i dig frossa i egentillverkad lakrits, glass, choklad och karameller från stadens bodar. Färden fortsätter genom det idylliska fiskeläget  Snogebæk  där de gamla fiskarna alltjämt slår sig ner på ljugarbänken i hamnen. I Snogebaek lunchar vi på Rögeri där vi får njuta av Bornholms specialitet  Sol över Gudhjem. I närheten breder  Dueodde , en av Europas vackraste stränder, ut sig. Här stannar vi till en stund och stoppar tårna i sanden. Den kritvita sanden är så finkornig att Napoleon lär ha använt den i sitt timglas. Under turen stannar vi också till vid en av öns fyra vitkalkade rundkyrkor med medeltida anor. Kyrkorna, som också är öns kännetecken, fungerade en gång i tiden både som gudstjänstlokaler och tillflyktsorter under tider av oro och plundring. Turen tar ca 5 tim. Start kl 12.00 med buss från Rönne hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 745:- /pers inkl buss, guidning (på skandinaviska), lunch inkl öl/vatten på Rögeri samt entré till Rundkirke. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Hantverkarnas Bornholm Bornholm är centrum för mycket av danskt konsthantverk, och nu är det dags att göra en djupdykning ner i två av öns mest spännande hantverksstäder. I turen ingår även en lunch med 2 smörrebröd inkl öl/vatten. I  Svaneke  binds hamnen och staden samman av ett myller av verkstäder och butiker. Här kan du fynda allt från keramik och konst till vacker glaskonst. Staden är en riktig pärla med charmiga korsvirkeshus och gamla köpmanshus. Strosa runt på de små gatorna och insup atmosfären – det känns nästan som om tiden stannat! Vi besöker även  Gudhjem , som tronar på en brant bergsluttning med utsikt över havet. De smala, slingrande gatorna med vackra hus ger staden ett säreget utseende. Tack vare det milda klimatet växer fikon- och mullbärsträd sida vid sida i de många trädgårdarna. Ljuset, klipporna och landskapet har gjort att många danska och svenska konstnärer vallfärdat till staden ända från början av förra seklet. Turen avslutas i centrala Rönne. Efteråt kan du strosa runt en stund på egen hand och sedan promenera till hamnen eller ta transferbussen tillbaka. Sista bussen går 16.45 från hållplatsen vid Nicolai kyrka. Turen tar ca 3,5 tim. Start kl 12.00 med buss från hamnen. Bekväma skor rekommenderas Pris:  669 :- /pers inkl buss, skandinavisktalande guide och två smörrebröd inkl öl/vatten. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Smaka på Bornholm Bornholm vimlar av kulinariska höjdpunkter. Turen börjar med ett besök till  Vingården Lille Gadegård  nära Aakirkeby. Vingården grundades 1995 och framställde i början jordgubbsvin. De skördade sina första vindruvor 2002 och är idag Bornholms största vingård. Vi ser oss om i lokalerna och bjuds även på tre sorters vinprovning. Resan går sedan vidare mot  Hallegård Pölsemageri , en gård som specialicerat sig ekologisk korv. Vi går på guidad tur och får provsmaka korv. Vi stannar sedan till för fri tid att strosa runt i de trånga gränderna i pittoreska  Svaneke  i öst. Den lilla handelsstaden är ett känt tillhåll för konstnärer och hantverkare, men här finns också karamellbutiker, ett glassmejeri och  Svaneke Brygghus , där vi provsmakar den ekologiska ölen och får veta mer om bryggningsprocessen, för att därefter bege oss tillbaka till Rønne igen. Turen tar ca 5 tim. Start kl 12.00 med buss från Rönne hamn. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 1225:- /pers inkl busstransfer, skandinavisktalande guide och smakprover på Vingården Lille Gadegård, Hallegård Pölsemageri samt Svaneke Brygghus, där även två smörrebröd ingår. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Rönne och runtom med lunch på rökeri Vi tar en kort busstur genom  Rönne  och ser ut över de stora granitbrotten, där brytning sker än i dag. Bornholms berggrund består till största delen av granit, som är upp till svindlande 1,7 miljarder år gammal. Efter en titt på de svenska trähusen som svenska statens skänkte ön efter de ryska bombningarna vid slutet av andra världskriget, fortsätter vi till  Hasle rökeri , där vi åtnjuter Bornholms specialitet ” Sol över Gudhjem ”. I rökeriet, som är ett av öns mest populära, röker man sillen på gammalt vis i öppna skorstenar. Tillbaka i Rönne är det dags att sträcka på benen i en kort, guidad promenad längs de charmiga kullerstensgatorna i den gamla stadsdelen. De färgglada korsvirkeshusen har över 300 år på nacken, men här finns också nyare hus, som byggdes upp efter de ryska bombanfallen. När guidningen är över kan du välja att strosa runt på egen hand i Rönne och sedan promenera till hamnen eller ta transferbussen tillbaka. Sista bussen går 16.45 från hållplatsen vid Nicolai kyrka. Turen tar ca 3 tim 15 min. Start kl 12.00 med buss från hamnen. Bekväma skor rekommenderas. Pris:  599 :- /pers inkl busstur, stadspromenad med skandinavisktalande guide och lunch (Sol over Gudhjem) med öl/vatten. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa. Utflykter Visby Gotland Panorama med Visby Gotland är en ö av kontraster och uppvisar rik variation i både natur och arkitekturer. I alla väderstreck varvas historiska platser med unika naturupplevelser, arkeologiska fyndplatser omgärdas av en karg kalkstenskust. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands rika historia och avsluta sedan med en vandring genom Visby. Med buss kör vi först längs kusten söderut till det pittoreska fiskeläget  Gnisvärd i Tofta. En gång i tiden var detta en av Gotlands största fiskehamnar. Här finns ett flertal bevarade fiskebodar och ett litet vackert kapell, idag populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen syns den vidsträckta  Tofta Strand , en av Gotlands mest kända finkorniga sandstränder. Vi fortsätter turen och stannar strax till vid öns bäst bevarade  skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern. Lämningar från bronsålder återfinns runtom på ön, inte sällan nära kusten, i form av stenrösen och skeppssättningar. Vi vänder tillbaka mot Visby men först ett stopp vid  naturreservatet Galgberget  som idag är ett naturskönt friluftsområde. Namnet Galgberget härstammar från tiden när platsen användes som avrättningsplats och resterna av galgen som står kvar påminner om den mörka historien. Härifrån bjuds en vidsträckt utsikt ut över havet, längs kusten och in över Visbys välkända siluetter. Bussen kör oss därefter längs ringmurens nordöstra del och stannar till för avstigning utanför  Dalmansporten. Härifrån fortsätter turen till fots in i den medeltida staden, via utsiktsplatsen på  Kyrkberget.  Kyrktrappans  alla  75 steg  är en riktig utmaning, men belöningen riklig i form av världsarvets många gränder och gator, blomstrande trädgårdar och högresta packhus. Nutid förenas med historia och de unika byggnaderna bevaras i en levande innerstad.  Stora Torget  som idag kantas av restauranger är fortsatt en handels- och mötesplats.  S:ta Karins kyrkoruin  är med sina höga valv en tydlig profil på torgets södra sida. Säkert får du se ännu några minnesvärda  kulturskatter  innan det är dags att åter kliva på bussen för transport tillbaka till hamnen från  Almedalen. Vill du passa på att njuta mer av Visby kan du härifrån välja att promenera tillbaka. Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3,5 timmar. Kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 545:- /vuxen,  435:- /barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Rosor och ruiner med smak av Gute Glass från Gotland Den medeltida hansestaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa där ringmuren, som går tillbaka till 1200-talet omger de gamla stenhusen, kyrkoruinerna och gränderna. Historien är ständigt närvarande när man vandrar längs Visbys kullerstensgator. På turen besöker vi unika medeltida platser kryddade med historiska berättelser och får smaka glass producerad på Gotland. Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade  ringmuren  till  Dalmansporten , ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och  Domkyrkan ,  Sankta Maria  som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän som bodde i staden. Vi fortsätter nerför den långa trappan till Visby vackra Domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi  Botaniska trädgården  som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här. Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, längs spåren av köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid  glassbaren  som är belägen vid en av de  vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad  ekologisk glass  med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden. Efter stopp för glass och utsikt promenerar vi ner till den gamla Hansa-hamnen  Almedalen  som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här precis vid havet ligger det äldsta tornet i muren,  Kruttornet  daterat omkring 1160. Turen avslutas inne i staden där du kan välja promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 h. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas.  Pris: 265:- /vuxen,  210:- /barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.' Fårö - den magiska ön i norr Följ med på en härlig heldagsutflykt till mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder.  Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter. Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid  Fårö kyrka  från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören  Ingmar Bergman , som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden. Vi stannar och avnjuter en vällagad  lunch  innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss  Langhammars och Digerhuvuds naturreservat  med sina imponerande  raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar. Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar. Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen. Turen startar kl 10.00 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.  Pris: 695:- /vuxen,  450:- /barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning (på svenska) och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Lummelundagrottan och vackra kustvyer Följ med några hundra miljoner år tillbaka i tiden! Utflykten bjuder på skiftande naturupplevelser norr om Visby med vackra kustvyer och spännande berättelser. Andas frisk luft vid havet och fascineras av besök i droppstensgrottan. Passa på att upptäcka den natursköna omgivningen vid Lummelunds bruk. Res genom historien tillsammans med en lokal guide och få inblick i Gotlands märkliga berggrund. Från hamnen går turen norrut längs kusten till naturreservatet Lummelundagrottan. Grottan, Gotlands mest besökta sevärdhet fascinerar alla åldrar. Den del av Grottan vi idag får besöka upptäcktes för mer än 70 år sedan av tre äventyrliga ungdomar från Visby som under nyfikna expeditioner utforskade grottgångarna. 1959 öppnades Grottan upp för allmänheten och sedan dess har besökare guidats genom det betydelsefulla kalkberget. Efter en kort introduktionsfilm följer en guidad promenad ned i grottans svala värld. Här följer en halvtimmes berättelse i grottans säregna salar. Väl tillbaka ute i dagsljuset finns tid att upptäcka omgivningarna. Den underjordiska strömmen som övergår i en å med flera små vattenfall har drivit kvarnhjul och sågar under flera hundra år. Lummelunds bruk skapades när vattenkraften även användes till att bearbeta järnmalm och idag återstår en unik industrihistorisk miljö. Följ ån några hundra meter ned till utloppet i Östersjön, vandra naturstigen på berget ovanför grottan eller njut av grönskan i bruksparken. I de historiska kalkstenladorna inryms idag ett café och en liten butik med gotländska smaker och hantverk. På vägen åter till Visby stannar vi vid naturreservatet Galgberget. Utsikten härifrån ut över havet och in över den muromgärdade staden har en mörk historia. Namnet Galgberget härstammar nämligen från tiden när platsen användes som avrättningsplats och här syns ännu resterna av galgen i form av tre stenpelare. Trots sitt förflutna är platsen idag känd som ett naturskönt friluftsområde. Turen går sedan tillbaka till fartyget om du inte själv väljer att avsluta turen vid den östra stadsporten, för att uppleva innerstaden till fots. Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 595:- /pers inkl buss och guide och Grott-äventyr, barn 3–16 år  595:- /pers. Endast förköp. Stadspromenad med ölprovning Följ med på guidad promenad i Visbys medeltida gränder kombinerat med ett besök på Barlingbo Bryggeri. Detta bryggeri med hantverksmässig tradition startade 2013 i Barlingbo och flyttade till nuvarande lokaler i Visby 2017. Här bryggs allt från alkoholfri öl, ale och IPA till små serier av klosteröl. Vi börjar turen med ett besök på  Barlingbo Bryggeri. I den del av byggnaden som idag inhyser restaurang berättar personal från bryggeriet om konsten att brygga öl och om bryggeriverksamheten. Därefter följer provsmakning med några av säsongens utvalda sorter. Efter vårt besök i bryggeriet går vi en kort sträcka till  Korsbetningen. Här vilar de som stred och dog under slaget utanför Visby år 1361 då Valdemar Atterdag erövrade Gotland och brutalt intog Visby. Strax intill finns också lämningar efter  Solbergaklostret , från 1246, det enda nunnekloster bildats på ön. Vår vandring fortsätter därefter mot  ringmuren  och en av de många portar som leder in i staden. Via porten vandrar vi därefter in i det  medeltida Visby  för fler fascinerande kulturskatter. Vi styr stegen mot  Sankta Maria  kyrkan, numera  Visbys domkyrka , uppförd under 1200-talet av tyska handelsmän. Vi promenerar vidare över  Stora Torget  som kantas av uteserveringar med ett rikt folkliv. På torgets södra sida tronar den mäktiga  S:ta Karins kyrkoruin  från mitten av 1250-talet, idag flitigt använd för olika event. Turen fortsätter genom Visbys kullerstensgator, på vägen passerar vi  Almedalen  och ett flertal  gränder  med namn som påminner om  Visbys historiska invånare. När turen sedan avslutats någonstans de centrala delarna finns möjlighet att fortsätta upptäcka Visby på egen hand. Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och provning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Pris:   595:- /vuxen. I priset ingår busstransfer, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.   Tips! Bläddra i Gotlandsguiden , med 52 sidor om naturen, kulturen och alla de bästa tips Se vad Rönne på Bornholm erbjuder  (pdf) Foto: Destination Bornholm/Kennet Hult
3 resor nästa avresa 11 juni
Visby med Cinderella
Ta Cinderella till Visby för en härlig sommarkryssning! Känn sommarpulsen i Visby på vår kortkryssning till staden, strosa runt bland gränderna innanför ringmuren, slå dig ned och kolla i folklivet och åker du under politikerveckan rekommenderas ett besök i Almedalen. Glöm inte boka utflykter i samband med din bokning! Utflykter Visby Gotland Panorama med Visby Gotland är en ö av kontraster och uppvisar rik variation i både natur och arkitekturer. I alla väderstreck varvas historiska platser med unika naturupplevelser, arkeologiska fyndplatser omgärdas av en karg kalkstenskust. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands rika historia och avsluta sedan med en vandring genom Visby. Med buss kör vi först längs kusten söderut till det pittoreska fiskeläget  Gnisvärd i Tofta. En gång i tiden var detta en av Gotlands största fiskehamnar. Här finns ett flertal bevarade fiskebodar och ett litet vackert kapell, idag populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen syns den vidsträckta  Tofta Strand , en av Gotlands mest kända finkorniga sandstränder. Vi fortsätter turen och stannar strax till vid öns bäst bevarade  skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern. Lämningar från bronsålder återfinns runtom på ön, inte sällan nära kusten, i form av stenrösen och skeppssättningar. Vi vänder tillbaka mot Visby men först ett stopp vid  naturreservatet Galgberget  som idag är ett naturskönt friluftsområde. Namnet Galgberget härstammar från tiden när platsen användes som avrättningsplats och resterna av galgen som står kvar påminner om den mörka historien. Härifrån bjuds en vidsträckt utsikt ut över havet, längs kusten och in över Visbys välkända siluetter. Bussen kör oss därefter längs ringmurens nordöstra del och stannar till för avstigning utanför  Dalmansporten. Härifrån fortsätter turen till fots in i den medeltida staden, via utsiktsplatsen på  Kyrkberget.  Kyrktrappans  alla  75 steg  är en riktig utmaning, men belöningen riklig i form av världsarvets många gränder och gator, blomstrande trädgårdar och högresta packhus. Nutid förenas med historia och de unika byggnaderna bevaras i en levande innerstad.  Stora Torget  som idag kantas av restauranger är fortsatt en handels- och mötesplats.  S:ta Karins kyrkoruin  är med sina höga valv en tydlig profil på torgets södra sida. Säkert får du se ännu några minnesvärda  kulturskatter  innan det är dags att åter kliva på bussen för transport tillbaka till hamnen från  Almedalen. Vill du passa på att njuta mer av Visby kan du härifrån välja att promenera tillbaka. Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3,5 timmar. Kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 545:- /vuxen,  435:- /barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Rosor och ruiner med smak av Gute Glass från Gotland Den medeltida hansestaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa där ringmuren, som går tillbaka till 1200-talet omger de gamla stenhusen, kyrkoruinerna och gränderna. Historien är ständigt närvarande när man vandrar längs Visbys kullerstensgator. På turen besöker vi unika medeltida platser kryddade med historiska berättelser och får smaka glass producerad på Gotland. Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade  ringmuren  till  Dalmansporten , ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och  Domkyrkan ,  Sankta Maria  som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän som bodde i staden. Vi fortsätter nerför den långa trappan till Visby vackra Domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi  Botaniska trädgården  som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här. Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, längs spåren av köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid  glassbaren  som är belägen vid en av de  vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad  ekologisk glass  med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden. Efter stopp för glass och utsikt promenerar vi ner till den gamla Hansa-hamnen  Almedalen  som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här precis vid havet ligger det äldsta tornet i muren,  Kruttornet  daterat omkring 1160. Turen avslutas inne i staden där du kan välja promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 h. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas.  Pris: 265:- /vuxen,  210:- /barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.' Fårö - den magiska ön i norr Följ med på en härlig heldagsutflykt till mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder.  Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter. Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid  Fårö kyrka  från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören  Ingmar Bergman , som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden. Vi stannar och avnjuter en vällagad  lunch  innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss  Langhammars och Digerhuvuds naturreservat  med sina imponerande  raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar. Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar. Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen. Turen startar kl 10.00 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.  Pris: 695:- /vuxen,  450:- /barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning (på svenska) och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Lummelundagrottan och vackra kustvyer Följ med några hundra miljoner år tillbaka i tiden! Utflykten bjuder på skiftande naturupplevelser norr om Visby med vackra kustvyer och spännande berättelser. Andas frisk luft vid havet och fascineras av besök i droppstensgrottan. Passa på att upptäcka den natursköna omgivningen vid Lummelunds bruk. Res genom historien tillsammans med en lokal guide och få inblick i Gotlands märkliga berggrund. Från hamnen går turen norrut längs kusten till naturreservatet Lummelundagrottan. Grottan, Gotlands mest besökta sevärdhet fascinerar alla åldrar. Den del av Grottan vi idag får besöka upptäcktes för mer än 70 år sedan av tre äventyrliga ungdomar från Visby som under nyfikna expeditioner utforskade grottgångarna. 1959 öppnades Grottan upp för allmänheten och sedan dess har besökare guidats genom det betydelsefulla kalkberget. Efter en kort introduktionsfilm följer en guidad promenad ned i grottans svala värld. Här följer en halvtimmes berättelse i grottans säregna salar. Väl tillbaka ute i dagsljuset finns tid att upptäcka omgivningarna. Den underjordiska strömmen som övergår i en å med flera små vattenfall har drivit kvarnhjul och sågar under flera hundra år. Lummelunds bruk skapades när vattenkraften även användes till att bearbeta järnmalm och idag återstår en unik industrihistorisk miljö. Följ ån några hundra meter ned till utloppet i Östersjön, vandra naturstigen på berget ovanför grottan eller njut av grönskan i bruksparken. I de historiska kalkstenladorna inryms idag ett café och en liten butik med gotländska smaker och hantverk. På vägen åter till Visby stannar vi vid naturreservatet Galgberget. Utsikten härifrån ut över havet och in över den muromgärdade staden har en mörk historia. Namnet Galgberget härstammar nämligen från tiden när platsen användes som avrättningsplats och här syns ännu resterna av galgen i form av tre stenpelare. Trots sitt förflutna är platsen idag känd som ett naturskönt friluftsområde. Turen går sedan tillbaka till fartyget om du inte själv väljer att avsluta turen vid den östra stadsporten, för att uppleva innerstaden till fots. Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 595:- /pers inkl buss och guide och Grott-äventyr, barn 3–16 år  595:- /pers. Endast förköp. Stadspromenad med ölprovning Följ med på guidad promenad i Visbys medeltida gränder kombinerat med ett besök på Barlingbo Bryggeri. Detta bryggeri med hantverksmässig tradition startade 2013 i Barlingbo och flyttade till nuvarande lokaler i Visby 2017. Här bryggs allt från alkoholfri öl, ale och IPA till små serier av klosteröl. Vi börjar turen med ett besök på  Barlingbo Bryggeri. I den del av byggnaden som idag inhyser restaurang berättar personal från bryggeriet om konsten att brygga öl och om bryggeriverksamheten. Därefter följer provsmakning med några av säsongens utvalda sorter. Efter vårt besök i bryggeriet går vi en kort sträcka till  Korsbetningen. Här vilar de som stred och dog under slaget utanför Visby år 1361 då Valdemar Atterdag erövrade Gotland och brutalt intog Visby. Strax intill finns också lämningar efter  Solbergaklostret , från 1246, det enda nunnekloster bildats på ön. Vår vandring fortsätter därefter mot  ringmuren  och en av de många portar som leder in i staden. Via porten vandrar vi därefter in i det  medeltida Visby  för fler fascinerande kulturskatter. Vi styr stegen mot  Sankta Maria  kyrkan, numera  Visbys domkyrka , uppförd under 1200-talet av tyska handelsmän. Vi promenerar vidare över  Stora Torget  som kantas av uteserveringar med ett rikt folkliv. På torgets södra sida tronar den mäktiga  S:ta Karins kyrkoruin  från mitten av 1250-talet, idag flitigt använd för olika event. Turen fortsätter genom Visbys kullerstensgator, på vägen passerar vi  Almedalen  och ett flertal  gränder  med namn som påminner om  Visbys historiska invånare. När turen sedan avslutats någonstans de centrala delarna finns möjlighet att fortsätta upptäcka Visby på egen hand. Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och provning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Pris:   595:- /vuxen. I priset ingår busstransfer, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.   Tips! Bläddra i Gotlandsguiden , med 52 sidor om naturen, kulturen och alla de bästa tips Foto: Viking Line
3 resor nästa avresa 14 juni
Höga Kusten med Cinderella
Följ med på en unik kryssning till Höga Kusten och Härnösand! Upptäck världsarvet och kryssa inomskärs och passa på att beundra världens högsta kustlinje från soldäck i Höga Kustens vackra skärgård. Glöm inte boka utflykter i samband med din bokning!   Utflykter Höga Kusten Från stad till bergstopp Följ med på stadsvandring genom Norrlands bästa sommarstad, med anor ända från 1585. Längs promenaden berättar vår guide allt om Härnösands spännande historia, byggnaderna och människorna som levt och verkat här. Vi strosar genom den historiska stadsdelen  Östanbäcken  med alla vackra trähus och beundrar ståtliga  Härnösands domkyrka  med den 17 meter långa regnbågsmattan, en symbol för mångfald och allas lika värde (rullas ut fr o m 15/5, då vädret tillåter). Efter vandringen tar vi bussen till toppen av  Vårdkasberget  med milsvid utsikt över staden och havet. Vi toppar utflykten med en matupplevelse på  anrika St Petri Logens restaurang. Där bjuds vi på en buffé med smaker från Norrland och Höga Kusten. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också promenera vidare i Härnösand på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten). Turen tar ca 3 tim 40 min. Start kl 10.00 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 640:- /pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Stadsvandring i Härnösand Under den guidade promenaden får vi ta del av stadens historia och veta mer om byggnaderna och människorna som levt och verkat här genom tiderna. Härnösand grundades 1585 och är en av Norrlands äldsta städer, så historierna är många och fascinerande. Från stadens torg promenerar vi genom centrum och den välbevarade gamla stadsdelen Östanbäcken med vackra 1700- och 1800-talshus. Vi hinner också med ett besök i Härnösands mäktiga vita domkyrka, en av Sveriges förnämsta nyklassicistiska byggnader. Här får vi bland annat höra berättelsen om den 17 meter långa regnbågsmattan som pryder altargången (rullas ut fr o m 15/5, när vädret tillåter). En perfekt miniutflykt för dig som vill sträcka på benen i land efter kryssningen! Vi går ca 1500 meter med flera längre stopp under den guidade promenaden. Utflykten avslutas i centrum. Du kan promenera vidare i Härnösand på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med Transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten). Turen tar ca 1,5 tim. Start kl 10.00 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Promenad eller med transferb ussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 240:- /pers inkl transfer och guidad promenad. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Hemsö fästning - historia och havsutsikt Låt duktiga guider ta dig med till kalla krigets dagar vid Hemsö fästning. I natursköna omgivningar, mitt i Ångermanälvens mynning, ligger det som en gång var kustartilleriets största anläggning. Tidigare var fästningen under många år klassad som topphemlig, men nu har du chansen att känna på hur det var att verka och leva där för de 340 värnpliktiga och officerare i anläggningen. En chans att på första parkett känna historien vingslag men med en koppling till nutid. Nere i berget får man se inte bara hur man bodde och tillbringade sin fritid utan även dess kök, verkstäder, sjukhus med operationssalar, och stridsledningscentraler allt samlat som ett helt litet samhälle nere på i urberget med en total yta på 5500 kvm. Restaurangen bjuder inte bara på en underbar lunchbuffé som avslutas med kaffe och nyfriterade munkar, utan även en chans att äta sin måltid på Storråbergets rand 145 meter över havet med Höga kusten som bakgrund. Har du sett tv-programmet Elitstyrkans hemligheter 2022? Då kommer du att känna igen dig – det var nämligen här på Hemsö fästning som rekryterna bodde under jorden och tävlade. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Turen tar ca 4 tim 30 min.  Start kl 10.00 med buss från Djuphamnen, kort färjetur över till Hemsön. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 725:- /vuxen inkl buss, guidning och lunch ( 460:- /barn 3–12 år). Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Högakustenbron och lokala delikatesser Följ med på en utflykt där du får uppleva allt från spektakulära broar till surströmmingtapas och historiska händelser. I fokus står så klart den mäktiga Högakustenbron, som med sina 180 meter ovan vattenytan är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Tycker du att den liknar Golden Gate-bron i San Fransisco? Det är ingen slump, när bron byggdes 1997 stod den amerikanska hängbron som förebild. Vi beundrar bron och den magnifika utsikten från Hotell Höga Kusten medan vi mumsar på en surströmmingstapas – ett perfekt tillfälle att testa den omdiskuterade delikatessen. Hotellet är välkänt för sitt goda kök med lokala läckerheter. Till lunch serveras stekt inlagd strömming och till kaffet kan du njuta av bygdens stolthet – choklad doppat tunnbröd. Här kan du också passa på att köpa souvenirer i form av lokalt hantverk och delikatesser. Vi åker också över ännu en spektakulär bro – Sandöbron. När den första Sandöbron byggdes 1939 störtade gjutformen för spannet samman och 18 arbetare omkom. En tragisk olycka som enbart blev en notis i rikspressen eftersom andra världskriget bröt ut dagen därpå. Vid södra brofästet står monumentet från Ådalen 31, en viktig del av den lokala historien och en händelse som gav eko över hela landet. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Turen tar ca 4 tim 30 min. Start kl 10.00 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 795:- /pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. High Coast Whisky - rundtur med provning Efter ett kort fotostopp vid den mäktiga Högakustenbron är vi framme vid Ångermanälvens strand. Här ligger High Coast Whisky, ett av världens nordligaste whiskydestillerier. Under en guidad tur får vi inblick i den världskända whiskyn och dess fem framgångsfaktorer: klimatet, älven, noggrannheten, råvarorna och faten. Ambitionen är hög – att skapa världens bästa maltwhisky. Under World Whisky Awards 2017 i London tilldelades destilleriet priset för bästa whisky i klassen Swedish whisky. Vi får höra allt om destilleriets historia och även en och annan skröna från den gamla flottarepoken längs Ångermanälven. Efter en god lunch, med råvaror från bygden, är det dags för det vi alla väntat på: whiskyprovning av den bästa svenska whiskyn vid World Whisky Awards 2017. Vi testar två sorter under ledning av High Coast Whiskys experter. Kanske blir till och med så sugen att du vill köpa ett eget fat? På vägen tillbaka stannar vi till vid Ådalsmonumentet, rest till minne av de fem arbetare som föll offer för militärens kulor under konflikten 1931. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Turen startar kl 10.00 med buss från Djuphamnen och tar ca 4,5 tim. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 980:- /pers inkl buss, guidning, provsmakning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Hernö Gin Prova Hernö Gin på den plats i världen där det är som bäst: I destilleriet i Dala, Home of Swedish Gin, strax utanför Härnösand. Landsbygdsidyllen, dofterna samt det fina värdskapet är slående och fulländar upplevelsen av det ekologiska och hantverksmässigt tillverkade ginet som skapas med naturen i Höga Kusten som inspiration. Ginprovningen sker alldeles intill de två handslagna kopparpannorna Marit och Yvonne och du får veta mer om gintillverkning i allmänhet samt om Hernö Gin i synnerhet. Under ledning av Hernö Gins välmeriterade provningsledare får du lära dig mer om vad som påverkar doften och smaken av det gin som varje år sedan 2015 blivit utsett till världens bästa gin. Grundaren Jon Hillgren är dessutom invald i Gin Hall of Fame som den tredje personen i världen.  Efter provningen har du möjlighet att köpa glas, bar-relaterade produkter, kläder och annat från Hernö Gin i gårdsbutiken som ligger intill destilleriet. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också välja att promenera vidare i Härnösand på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med Transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten). Turen tar ca 2,5 tim. Start kl 10.00 på alla avgångar med buss från Djuphamnen. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 595:- /pers inkl buss, guidning och provning av fem olika sorters gin, med och utan tonic. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Ådalen 31 och Mannaminne Vi tar oss först ut till Lunde och Sandöbron, där vi guidas genom Ådalshändelserna 1931, då fem arbetare sköts ihjäl av militären. Som en följd av skotten i Ådalen uppstod den så kallade svenska modellen. Bussen tar oss vidare till Mannaminne – ett unikt allkonstverk som knappt går att beskriva – det upplevs bäst på plats! Mannaminne är konstnären Anders Åbergs livsverk. På området kan du beskåda konst och utsmyckningar tillsammans med byggnader och insamlade föremål från hela världen. Här finns båtar, spårvagnar, flygplan, jordbruksredskap, ja till och med en mammut. Under sommarmånaderna blir området till en kokande gryta med olika kulturevenemang och utställningar. Vi visas runt av kunniga guider med stort engagemang för platsen och äter sedan lunch med lokala smaker i värdshuset, som är ett konstverk i sig. Efteråt tar bussen oss vidare genom Nordingrås fantastiska landskap som inspirerat så många konstnärer genom åren. Det var också hit Lars Lerin tog sina vänner i den uppskattade SVT-serien från 2022. Turen startar kl 10.00 med buss från Djuphamnen och tar ca 4,5 tim. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Pris: 780:- /pers inkl buss, guidning och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Med linbana till Skulebergets topp Var beredd på en dag med svindlande vyer och en rejäl dos av vackra naturlandskap. Höga Kusten har världsrekord i landhöjning! Här går världens högsta kustlinje hela 286 meter över havet. Landhöjningen har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. Framme vid Skuleberget tar vi  linbana  upp till toppen och njuter av den fantastiska utsikten och god lunch bestående av en smörgås på hembakat bröd, med Vindelnrökt skinka, inklusive måltidsdryck och kaffe.   Skuleberget är med sin dramatiska profil ett av Höga Kustens viktigaste landmärken, och ligger i området som är klassat som världsarv av Unesco sedan 2020.Det som en gång var små öar är i dag höga, skogsbeklädda berg. Under utflykten får du veta allt om landhöjningen och vad som har skapat Höga Kustens dramatiska landskap. På vår hemväg från Skuleberget stannar vi till för att beundra Högakustenbron från utsiktsplatsen på Hornöberget. Vi rekommenderar bra skor och vindtäta och lite varma kläder - för att linbaneturen och stunden på Skulebergets topp ska bli njutbar. Det är här som SVT:s nya serie Vilda kockar spelats in. Om det finns risk för åska eller vid väldigt kraftig vind så kan linbanan inte köras, vi får ändå se berget från botten och avnjuta lunchen hos Friluftsbyn och höra historien om en av Sveriges snabbast växande friluftsdestinationer. Vi åker då istället upp på ett annat berg dit vi tar oss med bussen. På återvägen får vi då prova surströmmingtapas på hotell Höga Kusten, med magiska vyer över Högakustenbron. Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till hamnen. Turen tar ca 4 tim 30 min. Start kl 10.00 med buss från Djuphamnen. Bekväma skor samt vind- och vattentäta ytterplagg rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut. Rekommenderad åldersgräns för linbaneturen är minst 3 år.  Avgår ej den 10/4. Pris: 795:- /vuxen (620:-/barn 3–12 år) inkl buss, guidning, Skulebergets linbana t/r och matig lunchsmörgås. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.   Tips! Ladda ned  Höga Kusten-appen  (ladda ner den där appar finns) med tips på konst, kultur och museer. Ta  transferbussen  från hamnen till Härnösand centrum och Vårdkasberget, som går non-stop kl 09.45 –14.15 Rutt: Djuphamnen – Rådhustorget/Nybrogatan 1 – Vårdkasberget (med hänförande utsikt) – Rådhustorget/Nybrogatan – Djuphamnen Vårdkasberget och Härnö Outdoor Lodge Uppe på Vårdkasbergets topp njuter ni av fantastiskt utsikt och mat. Härifrån ser ni Härnösand och Höga Kusten från ett nytt perspektiv. För den som vill finns möjlighet att äta eller fika på  Härnö Outdoor Lodge , där maten och fikat är lika hänförande som utsikten. Västernorrlands Museum Se en äkta Matisse i  Konsthallen Besök ståtliga  Härnösands domkyrka Gå på vetenskapligt äventyr på  Technichus Drömmen om frihet ombord på den egna skutan på  Fritidsbåtsmuseet Utforska 200 veteranbilar på  Härnösands Bilmuseum Upptäck mer på  hogakusten.com Foto: Viking Line
7 resor nästa avresa 28 maj
Ystad och Visby med Cinderella
Längtar du efter paradisstränder och finmiddagar? I sommar behöver du inte krångla till det. En fyradagarskryssning till Visby, Ystad och sköna Österlen räcker långt! Upplev två av landets mest pittoreska städer och njut av det ljuva kryssningslivet ombord på Cinderella. Glöm inte att boka utflykter i samband med din bokning! Utflykter Ystad Österlens pärlor med besök på vingård Vi tar bussen från hamnen och styr kosan mot det pittoreska lilla fiskeläget  Kåseberga.  Härifrån tar vi en promenad upp till  Ales stenar  och får höra historien om Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. De 59 stenblocken väger vart och ett runt 5 ton och ståtar majestätiskt på Kåsehuvud med utsikt över den branta kusten hela vägen till danska Bornholm. En magisk syn! Efteråt fortsätter vi till  Löderups strandbad , där vi avnjuter en god lunch på restaurangen med magiska havsvyer. När kaffet-på-maten är uppdrucket åker vi vidare till utflyktens höjdpunkt –  Köpingsbergs vingård.  Köpingsberg ligger inbäddad som ett grönt smycke i det skånska landskapet, och kullarna sträcker sig hela vägen ner mot det glittrande havet. På tre hektar odlas allt från Chardonnay och Pinot Blanc till mer okända druvsorter. Här får vi smaka på två glas mousserande vin och höra mer om vingården och om hur produktionen går till – på ett både lättsamt och lärorikt sätt. Fulla med nya intryck återvänder vi till hamnen i god tid innan Cinderella styr kosan mot nya äventyr i Visby. Turen tar ca 4,5 h. Start kl 12.00 med buss från Ystad hamn. Bussen åter till hamnen efter turens slut, ca kl 16.30. Bekväma skor rekommenderas.  Pris:  1295:- /pers inkl inkl buss och guidning. Lunch med smör, bröd, sallad, lättöl/vatten och kaffe samt två glas mousserande vin ingår. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa. Kändissafari på Österlen Häng med  Jolanta , känd från tv-serien Hipp Hipp!, när hon tar dig med på en humoristisk kändistur i buss genom Ystad och vackra Österlen. Jolanta (spelad av svenska skådespelerskan Sanna Halapi) möter upp på kajen, redo att förse dig med både guidning och roliga anekdoter om traktens kändisar under dagen. Lunchen intas på  Örums Nygård  – en gammal lantgård som är ombyggd till restaurang, hotell och spaanläggning. Mätta och belåtna åker vi vidare på vackra Österlen till Karl Fredriks  Eklaholm  för besök i den trevliga handelsträdgården. Här väntar en hel värld av prunkande blomster, inredning, färg, form och prylar med både själ och hjärta. Du kommer garanterat att hitta något fint i butiken att ta med dig hem. På hemvägen kan du antingen hoppa av i Ystad och promenera till Cinderella eller fortsätta direkt till hamnen i samma buss. Turen tar ca 4,5 h. Start kl 12.00 med buss från Ystad hamn. Bussen åter till hamnen efter turens slut, ca kl 16.30. Bekväma skor rekommenderas.  Pris:  1295:- /pers inkl guidad busstur och lunch med lättöl/vatten, kaffe och kaka. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa. Stora Österlenturen Efter att ha beundrat den makalösa utsikten och de 59 stenblock som utgör den mytomspunna forntidslämningen  Ales stenar , har klockan slagit ett och det är dags att få något i magen. Vi stannar till vid trevliga  Backagården , en tvättäkta skånegård mellan mjuka kullar och vida fält. Här intar vi räksmörgås med kaffe i det kombinerade växthuset och caféet. Den som vill kan passa på att köpa med en souvenir hem från gårdsbutiken. Nästa stopp blir  Dag Hammarskjölds Backåkra , den plats som diplomaten tänkt dra sig tillbaka till efter sitt FN-uppdrag. Tyvärr ville ödet annorlunda. I dag är Backåkra ett omtyckt besöksmål men också en plats för möten. Därefter följer vi den vackra kustvägen förbi vita sandstränder vid Sandhammaren, Mälarhusen och Kyhls strand, fram till fiskeläget Skillinge. Här viker vi av från kustvägen för att få en titt på vackra  Glimmingehus  – Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Genom före detta tulpan- och frömetropolen Hammenhög rullar vi så tillbaka in i Ystad, med massor av nya intryck att smälta på färden över till Visby. Turen tar ca 5,5 h. Start kl 12.00 med buss från Ystad hamn. Bussen åter till hamnen efter turens slut, ca kl 17.30. Bekväma skor rekommenderas.  Pris:  1295:- /pers inkl buss, guidning (på svenska), inträde till Backåkra, räksmörgås och kaffe. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa. Guidad stadsvandring i Ystad Följ med på stadsvandring längs Ystads charmiga kullerstensgator, där korsvirkeshusen står på rad efter varandra. Du kanske främst kopplar ihop Ystad med Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander och moderna mordgåtor, men staden har också ett spännande förflutet med anor ända från 1200-talet. Vår duktiga guide visar dig runt både bland historiska monument och miljöer som vi känner igen från filmernas och böckernas värld. En perfekt miniintroduktion till Ystad, där du sedan kan spendera eftermiddagen på egen hand i den vackra stadsmiljön. Promenera tillbaka till hamnen eller hoppa på Viking Lines transferbuss utan avgift. Sista bussen går kl 16.30. Turen tar ca 2 tim. Start kl 12.00 med buss från Ystad hamn.   Utflykten avslutas i Ystad centrum.  Bekväma skor rekommenderas. Promenera tillbaka till Cinderella eller ta sista transferbussen kl 16.30. Pris:  230:- /pers inkl buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.   Utflykter Visby Gotland Panorama med Visby Gotland är en ö av kontraster och uppvisar rik variation i både natur och arkitekturer. I alla väderstreck varvas historiska platser med unika naturupplevelser, arkeologiska fyndplatser omgärdas av en karg kalkstenskust. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands rika historia och avsluta sedan med en vandring genom Visby. Med buss kör vi först längs kusten söderut till det pittoreska fiskeläget  Gnisvärd i Tofta. En gång i tiden var detta en av Gotlands största fiskehamnar. Här finns ett flertal bevarade fiskebodar och ett litet vackert kapell, idag populärt för bröllopsceremonier. Från hamnen syns den vidsträckta  Tofta Strand , en av Gotlands mest kända finkorniga sandstränder. Vi fortsätter turen och stannar strax till vid öns bäst bevarade  skeppssättningar från bronsåldern. Gotland är Sveriges fyndrikaste landskap när det gäller föremål från bronsåldern. Lämningar från bronsålder återfinns runtom på ön, inte sällan nära kusten, i form av stenrösen och skeppssättningar. Vi vänder tillbaka mot Visby men först ett stopp vid  naturreservatet Galgberget  som idag är ett naturskönt friluftsområde. Namnet Galgberget härstammar från tiden när platsen användes som avrättningsplats och resterna av galgen som står kvar påminner om den mörka historien. Härifrån bjuds en vidsträckt utsikt ut över havet, längs kusten och in över Visbys välkända siluetter. Bussen kör oss därefter längs ringmurens nordöstra del och stannar till för avstigning utanför  Dalmansporten. Härifrån fortsätter turen till fots in i den medeltida staden, via utsiktsplatsen på  Kyrkberget.  Kyrktrappans  alla  75 steg  är en riktig utmaning, men belöningen riklig i form av världsarvets många gränder och gator, blomstrande trädgårdar och högresta packhus. Nutid förenas med historia och de unika byggnaderna bevaras i en levande innerstad.  Stora Torget  som idag kantas av restauranger är fortsatt en handels- och mötesplats.  S:ta Karins kyrkoruin  är med sina höga valv en tydlig profil på torgets södra sida. Säkert får du se ännu några minnesvärda  kulturskatter  innan det är dags att åter kliva på bussen för transport tillbaka till hamnen från  Almedalen. Vill du passa på att njuta mer av Visby kan du härifrån välja att promenera tillbaka. Bussturen startar kl 10.00 och tar ca 3,5 timmar. Kortare sträckor till fots kan förekomma. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 545:- /vuxen,  435:- /barn 3–16 år. I priset ingår buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Rosor och ruiner med smak av Gute Glass från Gotland Den medeltida hansestaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa där ringmuren, som går tillbaka till 1200-talet omger de gamla stenhusen, kyrkoruinerna och gränderna. Historien är ständigt närvarande när man vandrar längs Visbys kullerstensgator. På turen besöker vi unika medeltida platser kryddade med historiska berättelser och får smaka glass producerad på Gotland. Turen startar med buss till Östercentrum för vidare promenad längs med den väl bevarade  ringmuren  till  Dalmansporten , ett av de högsta tornen i ringmuren. Via porten vandrar vi vidare in i medeltida Visby och stannar vid Klinten för en magnifik utsikt över staden och  Domkyrkan ,  Sankta Maria  som uppfördes under 1200-talet av tyska handelsmän som bodde i staden. Vi fortsätter nerför den långa trappan till Visby vackra Domkyrkan och därefter promenerar vi vidare förbi  Botaniska trädgården  som grundades för mer än 150 år sedan. Närheten till havet och skyddet av ringmuren skapar ett milt klimat som även är behagligt för de mer exotiska växterna som finns här. Vi trampar vidare på Visbys kullerstensgator, längs spåren av köpmän som en gång befolkade staden och stannar vid  glassbaren  som är belägen vid en av de  vackraste utsikterna i Visby. Här smakar vi lokalt producerad  ekologisk glass  med naturliga råvaror, samtidigt som vi njuter av utsikten över staden. Efter stopp för glass och utsikt promenerar vi ner till den gamla Hansa-hamnen  Almedalen  som en gång i tiden var huvudingången till Visby. Här precis vid havet ligger det äldsta tornet i muren,  Kruttornet  daterat omkring 1160. Turen avslutas inne i staden där du kan välja promenera vidare i Visby på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots, eller om du väljer att åka med transfersbussen Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 h. Busstransfer till Östercentrum, därefter promenad i Visby. Bekväma skor rekommenderas.  Pris: 265:- /vuxen,  210:- /barn 3–16 år. I priset ingår buss, guidning (på svenska) samt provsmakning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.' Fårö - den magiska ön i norr Följ med på en härlig heldagsutflykt till mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder.  Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter. Vi kör genom det säregna landskapet och gör ett första stopp vid  Fårö kyrka  från 1100-talet. Här på kyrkogården vilar mästerregissören  Ingmar Bergman , som bodde på Fårö i över 40 år. Många av hans filmer spelades in på ön med naturen som kuliss. Fårös speciella ljus och karga landskap har lockat konstnärer och artister i århundraden. Vi stannar och avnjuter en vällagad  lunch  innan vi fortsätter på små slingriga vägar genom naturreservat och raukområden, förbi lambgift och fiskebodar där guiden tar med dig till flera unika smultronställen runt om på den lilla ön. Efter en stund närmar vi oss  Langhammars och Digerhuvuds naturreservat  med sina imponerande  raukfält. De ståtliga kalkstenformationerna har stått här sen urminnes tider och är utan tvekan de mest fotograferade på hela Gotland. Här får du möjlighet att gå runt bland de vackra naturliga skulpturerna som ändrar utseende från vilket håll du än tittar. Den ständiga närvaron av havet har satt sin prägel på ön med karga hedar och knotiga tallar som trotsigt kämpar mot naturens påfrestningar. På 1800-talet bodde här över 1 000 personer, idag endast 500. Både gotlänningarna och turisterna älskar Fårö som varje år har flera tusen besökare. Idag blandas moderna sommarhus med gamla kalkstensgårdar och långsträckta stenmurar som avgränsar lammens beteshagar. Namnet Fårö har faktiskt inte det minsta med får att göra även om fårskötsel än i dag är viktigt här. Gamla skrifter vittnar om namnet Faroyna som troligen består av orden farväg eller farvatten, och ö. Fårö fascinerar och är fullspäckat med upplevelser. Hoppas du får samma känsla som många andra – En gång Fårö, alltid Fårö! Efter en spännande dag vänder vi åter mot Visby och tillbaka till kryssningskajen. Turen startar kl 10.00 och tar ca 6 timmar (varav ca 3 timmars bussresa). Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut.  Pris: 695:- /vuxen,  450:- /barn 3–16 år. I priset ingår i buss, guidning (på svenska) och lunch. Endast förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa. Lummelundagrottan och vackra kustvyer Följ med några hundra miljoner år tillbaka i tiden! Utflykten bjuder på skiftande naturupplevelser norr om Visby med vackra kustvyer och spännande berättelser. Andas frisk luft vid havet och fascineras av besök i droppstensgrottan. Passa på att upptäcka den natursköna omgivningen vid Lummelunds bruk. Res genom historien tillsammans med en lokal guide och få inblick i Gotlands märkliga berggrund. Från hamnen går turen norrut längs kusten till naturreservatet Lummelundagrottan. Grottan, Gotlands mest besökta sevärdhet fascinerar alla åldrar. Den del av Grottan vi idag får besöka upptäcktes för mer än 70 år sedan av tre äventyrliga ungdomar från Visby som under nyfikna expeditioner utforskade grottgångarna. 1959 öppnades Grottan upp för allmänheten och sedan dess har besökare guidats genom det betydelsefulla kalkberget. Efter en kort introduktionsfilm följer en guidad promenad ned i grottans svala värld. Här följer en halvtimmes berättelse i grottans säregna salar. Väl tillbaka ute i dagsljuset finns tid att upptäcka omgivningarna. Den underjordiska strömmen som övergår i en å med flera små vattenfall har drivit kvarnhjul och sågar under flera hundra år. Lummelunds bruk skapades när vattenkraften även användes till att bearbeta järnmalm och idag återstår en unik industrihistorisk miljö. Följ ån några hundra meter ned till utloppet i Östersjön, vandra naturstigen på berget ovanför grottan eller njut av grönskan i bruksparken. I de historiska kalkstenladorna inryms idag ett café och en liten butik med gotländska smaker och hantverk. På vägen åter till Visby stannar vi vid naturreservatet Galgberget. Utsikten härifrån ut över havet och in över den muromgärdade staden har en mörk historia. Namnet Galgberget härstammar nämligen från tiden när platsen användes som avrättningsplats och här syns ännu resterna av galgen i form av tre stenpelare. Trots sitt förflutna är platsen idag känd som ett naturskönt friluftsområde. Turen går sedan tillbaka till fartyget om du inte själv väljer att avsluta turen vid den östra stadsporten, för att uppleva innerstaden till fots. Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Bekväma skor rekommenderas. Bussen återvänder till hamnen efter turens slut. Pris: 595:- /pers inkl buss och guide och Grott-äventyr, barn 3–16 år  595:- /pers. Endast förköp. Stadspromenad med ölprovning Följ med på guidad promenad i Visbys medeltida gränder kombinerat med ett besök på Barlingbo Bryggeri. Detta bryggeri med hantverksmässig tradition startade 2013 i Barlingbo och flyttade till nuvarande lokaler i Visby 2017. Här bryggs allt från alkoholfri öl, ale och IPA till små serier av klosteröl. Vi börjar turen med ett besök på  Barlingbo Bryggeri. I den del av byggnaden som idag inhyser restaurang berättar personal från bryggeriet om konsten att brygga öl och om bryggeriverksamheten. Därefter följer provsmakning med några av säsongens utvalda sorter. Efter vårt besök i bryggeriet går vi en kort sträcka till  Korsbetningen. Här vilar de som stred och dog under slaget utanför Visby år 1361 då Valdemar Atterdag erövrade Gotland och brutalt intog Visby. Strax intill finns också lämningar efter  Solbergaklostret , från 1246, det enda nunnekloster bildats på ön. Vår vandring fortsätter därefter mot  ringmuren  och en av de många portar som leder in i staden. Via porten vandrar vi därefter in i det  medeltida Visby  för fler fascinerande kulturskatter. Vi styr stegen mot  Sankta Maria  kyrkan, numera  Visbys domkyrka , uppförd under 1200-talet av tyska handelsmän. Vi promenerar vidare över  Stora Torget  som kantas av uteserveringar med ett rikt folkliv. På torgets södra sida tronar den mäktiga  S:ta Karins kyrkoruin  från mitten av 1250-talet, idag flitigt använd för olika event. Turen fortsätter genom Visbys kullerstensgator, på vägen passerar vi  Almedalen  och ett flertal  gränder  med namn som påminner om  Visbys historiska invånare. När turen sedan avslutats någonstans de centrala delarna finns möjlighet att fortsätta upptäcka Visby på egen hand. Turen startar kl 10.00 och tar ca 3 timmar. Busstransfer till Östercentrum, därefter guidad promenad och provning i Visby. Bekväma skor rekommenderas. Åter till hamnen med transferbussarna eller promenad. Pris:   595:- /vuxen. I priset ingår busstransfer, guidning (på svenska) samt provsmakningar. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.   Tips! Bläddra i Gotlandsguiden , med 52 sidor om naturen, kulturen och alla de bästa tipsen. Gamla stan i Ystad Ystad har en liten och kompakt stadskärna med arkitektur från tidigt 1200-tal fram till idag. Här går du inte vilse utan hittar lätt och snabbt till shopping, mat- & dryckesställena, sevärdheterna, besöksmålen. Mitt i stan finns S:ta Maria kyrkan med Ystads Tornväktare, Klostret i Ystad med sina magiska trädgårdar, shoppingstråken och alla gränder som bär namn som berättar om stadens historia och kulturarv tex Supgränd, Sladdergatan och Piparegränd. Gör en  historisk stadsvandring i Ystad på egen hand. Konst och kultur i Ystad Ystads konstmuseum  visar samlingar och tillfälliga utställningar, konstgallerierna i stadskärnan, konsthantverk visas i mysiga korsvirkesmiljöer och den offentliga konsten upptäcks med  Ystad Art Walk.    Ystadpolisen Kurt Wallander.. och så mycket mer… Ta med hela familjen till  Ystad Studios Visitor Center  och utforska filmens värld, både framför och bakom kameran. Kliv in i Kurt Wallanders vardagsrum, polisstationen i BBC:s Wallander-produktioner, trolla i Cirkus Imagos manege och lek i PAX rymdskepp från Vintergatan samt se rekvisita och kostymer från TV-serien Bron. Här kan du också trickfilma i vår coola Green Screen och göra stop motion-film i animationsstudion. Ett besök för både stora och små. Erbjudande!  Visa upp ditt boardingpass och få rabatt på entrén –  80:- /vuxen (ord pris 120:-) och  40:- /barn 5–18 år (ord pris 60:-). Ta en kortis till Marinan I närheten av hamnen, om du blickar västerut, ser du Ystads mysiga Marina. Bryggorna bjuder på soliga platser i lä, här finns flera restauranger, ett fiskrökeri och en underbar vy över Ystads hamn och stadskärnans siluett. Härifrån är inte många steg till Stortorget och centrum med alla småbutiker, uteserveringar och glasskiosker. Stick och bada – mer än 40 km strand! Ystad har över fyra mil sandstrand, och du hinner både njuta av stranden, havet och sandskogen och staden när du är här! Längs Strandpromenaden finns inte bara badmöjligheter utan också barer, restauranger, caféer med ”rivierafeeling” och brygghäng. Explore Ystad – en stadsvandring med utmaningar längs vägen En aktivitet för alla! Hyr en ryggsäck och spelet kan börja. Aktiviteten är ett roligt sätt att se och uppleva Ystad. Explore Ystad tar ca 2–3 timmar att genomföra, handikappanpassat (inga trappor), frisk luft och motion ingår! Starta när ni vill kl 10.00–13.00. Pris  250–435:-  per sällskap beroende på antal.  Läs mer och köp biljetter hos Tickster. Hjälp Kurt Wallander att lösa en mordgåta i Ystad Storytourists  självguidade tur i Ystad. I ”Wallander: Fotografens död” följer du Henning Mankells välkände karaktär Kurt Wallander genom Ystad när han lösa fallet med den mördade fotografen Simon Lamberg. Turen startar på St Knuts torg i Ystad och tar dig till välkända Wallanderplatser i Ystads stadskärna.  Läs mer och ladda ner appen (59:-)  
2 resor nästa avresa 4 juni
ABC Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablis
Njut av det goda i livet när ni följer med oss till Frankrike! Under några fantastiska dagar reser vi tillsammans med vår fantastiska personal och buss till Europas finaste vindistrikt och fyller dagarna med god mat, vin och kultur. Vi träffar människor bakom vinet och besöker gårdar som sällan öppnar dörrarna för turister.  
1 resa 6 oktober
Vinresa till Rhendalen 6dgr
Låt oss börja drömma och fantisera, boka in dig redan idag på vår resa 2023 När hösten är som vackrast åker vi på en vinresa till Rhendalen – Tysklands mest klassiska vindistrikt. För mer än 1000 år sedan odlade man vin på Rhens bördiga och vackra sluttningar. Det var romarna som förde med sig kunskapen. Idag görs många av Tysklands bästa viner här med Riesling som med sina 81% är dominerande följt av Spätburgunder och Muller-Thurgau. Vi kommer att få flera tillfällen till provning. En av dagarna gör vi även en vinvandring, en annan dag kryssar vi på Rhen från Rüdesheim till St Goarshausen.
1 resa 19 september
Lofoten
Åk med oss till Lofoten och se Norges mest fascinerande landskap med en sagolikt spännande natur! Höga spetsiga fjäll som sträcker sig ut mot havet, fjordar mellan de mest fantastiska bergsklippor, ljusa stränder och gröna marker varvat med små genuina fiskebyar där torkställningarna med fisk står på rad i ljuset av midnattssolen. Som om inte detta vore nog för att fylla minnesbanken passar vi också på att ta en båttur genom den smala Trollfjorden – ännu ett minne för livet! Anslutning:  Västerås, Nykvarn, Södertälje, Stockholm, Gävle och Sundsvall   Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer Säkerhet är alltid högsta prioritet för oss. Under rådande pandemi har vi infört säkerhetsåtgärder för att ni ska känna er trygga med att resa med oss. För information om de säkerhetsåtgärder vi vidtagit för att förebygga smittspridning av covid 19 i samband med våra resor hänvisas till vår hemsida:  www.bjorcks.se/corona
2 resor nästa avresa 20 juli
Nordkap
Följ med på en resa till midnattssolens land och Europas sista utpost mot norr – Nordkap! Resans höjdpunkt är besöket på Nordkapsklippan, men på vår färd genom Sverige, Nordnorge och Finland besöker vi även andra intressanta platser och njuter också av fantastiska vyer och dramatisk natur. Höga fjäll och grönskande dalar, djupa fjordar och mäktiga hav, vidsträckta bergsplatåer och storslagna vidder - bilder som etsar sig fast på näthinnan och ger minnen för livet! Anslutning:  Nykvarn, Södertälje, Stockholm och Gävle  
1 resa 29 juni
Helsingforskryssning
Upplev en härlig kryssning och ta samtidigt del av vackra och livfulla Helsingfors! Det finns många anledningar att kryssa med oss till härliga Helsingfors. Med två underhållande kvällar ombord och en heldag i land får du en en riktigt bra minisemester med god mat och dryck, shopping och massor att se och göra. I staden finns saluhallar, teatrar, konst och shopping. Här finns också ett prisbelönt bibliotek med modern teknik och aktiviteter som lockar många av stadens invånare till byggnaden. Helsingfors erbjuder på sitt eget charmiga sätt en härlig mix av storstadsmiljö och vacker natur. Staden vid havet visar upp fin arkitektur, underbar design och inte minst bastuvärldar. En metropol som är lätt att utforska till fots. Vi reser tilsammans från hemorten och gör stopp under vägen för lunch och fika. Därefter tar vi del av det fina utbudet ombord och utforskar Helsingfors på egen hand (buss och chaufför följer ej med på båten).    Ombord på fartygen finns något för alla. Här finns en elegant gågata med ett stort utbud av shopping till förmånliga havspriser och moderna restauranger för alla smaker. Du hittar även tax-free, underhållning varje kväll och en relaxavdelning med bastu och jacuzzi.   Tillval Lägg gärna till frukost- och middagsbuffé (inkluderar läsk/öl/vin) på ut- och hemresan. Finns som Tillval i bokningen. För mer information om hytter se Hytter nedan eller  klicka här  för Tallink Siljas info.   Foto: Tallink Silja
8 resor nästa avresa 4 juni
Tervis Hälsospa
Här åker vi till en av Estlands mest kända och erkända anläggningar för hälsospa, Tervis i Pärnu. En mycket omtyckt och populär resa med flera avgångar under både höst och vår. Avgångar uppdateras löpande.  Vi avgår från Umeå och efter E4 söderut, via Örnsköldsvik, Härnösand, Sundsvall, Hudiksvall med flera orter. Se Avgångs- och ankomsttider för aktuella hållplatser och tidtabell.  Tervis hälsospa och hotell har erbjudit professionella kurbehandlingar i över 40 år och är Estlands största 3-stjärniga hälsospa. En reseledare finns med från start. Tervis har renoverat rummen, matsal, vattengymnastikbassäng och lobby. Dessutom finns nu en ny a la carte restaurang och ett nytt gym. Du välkomnas till restaurang och barer, fritidscentrum med olika bastuanläggningar och bassänger, konferensanläggning, bokcafé, skönhetssalong och butiker. Tervis ligger vid Pärnuflodens mynning, invid stadens välkända pir och den flera kilometer långa sandstranden. På gångavstånd ligger hamnen och stadens centrum. Det här är en resa för alla, oavsett om du önskar förbättra din hälsa eller om du bara vill ha en avkopplande semester. Som gäst har du tillgång till egen läkarmottagning med svensktalande läkare, matsal, gym, pool, bastu, hydro- och lerterapianläggning. För mer information se rubriken Om Tervis   Hälsospa nedan.  Förbeställ gärna maten på färjan samt i Tönnebro/Hagsta direkt vid bokning! - Middagsbuffé utresa/hemresa  - Frukostbuffé utresa/hemresa  - Lunch efter vägen Tönnebro/Hagsta    Bilder: Tervis Spa  
5 resor nästa avresa 13 augusti
Tallinnkryssning
Kryssa med oss till Tallinn och få två härliga dagar ombord och en heldag i land. Nytt! Dansbandskryssningar i höst - dansa till några av Sveriges bästa dansband ombord!  Passa på att utforska Tallinn- den vackra Hansastaden med sina mäktiga torn, fästningsmurar, vindlande gränder och gröna parker. Här finns massor av intressanta sevärdheter att upptäcka! Du kan också shoppa loss enligt begreppet "EU-shopping". Det betyder att vår buss och chaufför följer med i land och du kan passa på att handla till bra och billiga priser på köpcentrat Nautica, som ligger nära hamnen. Därefter kan du lasta dina varor direkt ombord på bussen. Nyhet! Under sex avgångar i september och oktober gästar några av landets mest populära dansband Baltic Queen. Här bjuds det på två härliga danskvällar ombord och en heldag till att upptäcka den vackra Hansastaden! Banden som spelar är: Black Jack (18-19/9), Phs (24-25/9), Titanix (2-3/10), Lars Kristerz (8-9/10), Mats Bladhs (5-6/11) och Bob Stevens (19-20/11).  Läs mer om  Dansbanden nedan.    Ombord kan du äta gott, shoppa till förmånliga havspriser och varva ner i bastun eller jacuzzin i relaxavdelningen ombord på fartygen. Dessutom kan du se fram emot att bjudas på underhållning varje kväll.   Tillval Lägg gärna till frukost -och middagsbuffé (inkluderar öl/vin/läsk) på ut- och hemresan. Finns som Tillval i bokningen. För mer information om hytter se Hytter nedan eller   klicka här  för Tallink Siljas info. Foto: Tallink Silja
10 resor nästa avresa 4 juni
Polcirkelkusten
POLCIRKELKUSTEN - Forsarnas väg / Silvervägen / Blå vägen Åk med oss norrut i år! Förra året dammade vi av en gammal favorit och den blev så bra att vi kör den i år igen. Du får uppleva den svenska fjällvärlden med milsvida tysta skogar, brusande forsar, porlande fjällbäckar, blånande fjäll – verkligen något för naturälskaren. Vi åker Forsarnas väg, Silvervägen och Blå vägen, passerar Polcirkeln och gör en tur in i Norge!
1 resa 3 juli
Cinderellakryssning till Höga Kusten
Cinderellakryssning till Höga Kusten Höga Kusten tar andan ur sina besökare. De dramatiska klipporna som stupar rakt ner i havet är resultatet av världens största landhöjning, hela 800 meter sedan isen började smälta efter den senaste istiden. Och den fortgår än i dag. Högakustenbron, Sveriges svar på Golden Gate, och det mäktiga Skuleberget är några av de mest kända landmärkena. År 2000 upptogs Höga Kusten på Unesco:s världsarvslista, och har på senare år poppat upp som en av Sveriges främsta attraktioner. Och du som bara behöver kliva på Cinderella för att ta dig hit! Välkommen till världsarvet
4 resor nästa avresa 3 september
Cinderellakryssning till Visby
Kryssa till Visby Ta Cinderella till Gotland och njut av en härlig sommarkryssning med skärgård, soldäckshäng, god mat, soft underhållning och inte minst – en dag i semesterpärlan Visby. Du har 3st avgångar att välja på! Nu kan du upptäcka ön under en dag – vi erbjuder olika upplevelsepaket i land, både för barnfamiljer och andra Gotlandsnyfikna. Ta våra transferbussar direkt från Cinderellas hamnplats till Österport inne i Visby.  Ombord väntar kulinariska upplevelser för alla magar. På Visbykryssningens utresa njuter du av Svenska Kocklandslagets goda middagsbuffé, och på båtresan hem från Gotland dukar vi upp en fantastisk skaldjursbuffé tillsammans med ett urval av kötträtter och vegetariska rätter. Hummer, kräftor, marinerade grönsaker och kryddstekt oxfilé – här saknas inget! Vin, öl, läsk och kaffe ingår till bufféerna. Barnen har så klart en egen buffé att plocka godbitar från. Maxa din resa till Gotland genom att boka någon av våra utflykter. Gå på upptäcktsfärd bland rosor och ruiner i Visby, upplev magiska Fårö eller gör en familjeutflykt till roliga Kneippbyn. Lägg till i samband med att du bokar din kryssning.
3 resor nästa avresa 14 juni
Flodkryssning på Mosel och Rhen
Flodkryssning på Rhen och Moesel Denna resa erbjuder ett intressant och avkopplande sätt att uppleva två av Europas kanske vackraste floder Mosel och Rhen. Vi seglar med flodkryssaren M/S Monet mellan grönskande vinberg och pittoreska korsvirkesbyar. Längs vägen gör vi strandhugg och besöker vackra städer med mysiga gränder, gamla borgar och vingårdar. Ombord på fartyget njuter vi av vällagade middagar och underhållning. Fartyget har både dansgolv och soldäck.
1 resa 16 augusti
Den undersköna Gardasjön – Italiens natur skönaste sjö
Den undersköna Gardasjön – Italiens natur skönaste sjö En semesterresa till Italiens natur skönast sjö är en upplevelse för både kropp och själ. Sjön attraherar alla åldrar och här bjuds vi på ett milt klimat och panoramavyer. Vi gör intressanta utflykter längs Garda sjön, Verona och Brescia Här flyger vi tur och retur Arlanda - Italien, På plats är våran buss och chaufför och tar hand om er hela resan.
1 resa 13 september
Oslo - Köpenhamn
Oslo–Köpenhamn 4 dagar Två av våra vackra grannhuvudstäder Här kryssar vi mellan Oslo och Köpenhamn. En underbar båttur genom Oslofjorden och en härlig guidad rundtur i Köpenhamn.
1 resa 20 augusti
Stavanger och Bergen med de tropiska palmöarna Flor & Fjäre
Stavanger och Bergen med de tropiska palmöarna Flor & Fjäre - Ett annorlunda Norge! På denna resa ska vi besöka delar av Norge vi kanske inte så ofta kommer till. I Stavanger ska vi åka båt ut till Flor& Fjäre där en enorm trädgård på ca 50 tunnland möter oss och över 50.000 blommor planteras här varje år. En till pärla på vestlandet är Bergen med sin gamla mysiga bebyggelse. Vi kommer även att få en vacker tågresa från Bergen över Hardangervidda till Geilo med Bergensbanan.
1 resa 27 juni
Tre medelhavsländer
Tre Medelhavsländer Det Adriatiska havet med sitt klara vatten, sitt utomordentligt gynnsamma klimat, sin historia och en uppsjö av vackra platser, öar och städer. Stränder, vingårdar och natur som inbjuder till strövtåg. Sloveniens kuststräcka mäter endast 45 km, men rymmer de medeltida städerna Koper, Izola, Piran och Portoroz, och allt som en livsnjutare kan efterfråga. Vi bor i den lugna semesterorten Portoroz med sitt vindskyddade läge inne i en bukt. Under resan varvar vi avkoppling här med intressanta utflyktsmål i både Slovenien, Italien och Kroatien. Här flyger vi tur och retur Arlanda - Milano, På plats väntar våran buss och chaufför.
1 resa 20 september
Möt ljuset i Skagen
Möt ljuset i Skagen! Följ med på en härlig resa till Skagens öppna landskap, haven Kattegatt och Skagerrak som dramatiskt möts och de berömda Skagenmålarna.
1 resa 12 september
Det vackra Bohuslän
Det vackra Bohuslän - Med unik skärgårdsnatur och hällristningsområdet i Tanum, ett Världsarv. Följ med oss och upptäck det intagande vackra landskapet Bohuslän! Härliga fiskelägen och en Lysekils-atmosfär som doftar Evert Taube. Det blir Uddevalla och Lysekil, Kosteröarna och Tanumshede. Vi kör söderöver mot Uddevalla och på vägen väntar ett besök med guidad visning av Husaby biskopskyrka med torn från 1100-talet. Incheckning på hotell Bohusgården i Uddevalla. Middag i Ljungskile. Nu väntar tre dagar med spännande utflykter. Vi tar färjan över Gullmarsfjorden, med sin bländande skärgård, mot Lysekil med Gamlestaden och Havets Hus. Vi besöker det berömda hällristningsmuseet i Tanumshede. På Sundby Säteri blir det förmiddagskaffe och sedan kör vi över Orust till Tjörn. Vi besöker Pilane gravfält och skulpturpark och det Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn med fina verk. Dag fyra väntar den fantastiska skärgården! Vi gör en heldagstur i västkustens arkipelag, där vi såklart kliver iland för guidad tur. Gemensamma middagar på kvällarna. Hemresan på den femte dagen går genom det fagra Dalsland längs den västra sidan av Vänern. Vi stannar på trivsamt ställe för gemensam avslutningslunch. Vi är tillbaka i Stockholm under kvällen, förhoppningsvis med bagaget fullt av sköna intryck!
1 resa 7 augusti
Hemlig resa
BUSS. För åttonde året i rad finns den perfekta resan för dig som söker lite spänning i vardagen. Packa väskan och följ med på vår hemliga resa. Under ljuvlig sommartid tar vi sikte mot nya mål och härliga miljöer.  Dag 1–6 Hemligt resmål någonstans i Norden (söndag 6 augusti) Uttrycket om att själva resan är viktigare än målet, blir sannerligen påtagligt under vår årligen återkommande Hemliga resa. Upplev spänningen av att i förväg inte veta vart vi är på väg. Resan och dess innehåll förblir en hemlighet och det enda vi avslöjar innan avresa är att vi kommer att befinna oss någonstans Norden.   Vi bjuds på ett oväntat, men lättsamt program och ett äventyr med engagerade guider, sevärdheter och trevliga mat- och dryck upplevelser. Här får vi en intressant blandning av natur, kultur och historia. Troligen också nya vyer, vägar och upplevelser.   Det kan vara bra att veta att vi tar del av härliga miljöer på plats och gör många intressanta besök. Vi rekommenderar att ni tar med er promenadvänliga skor.    Välkommen att följa med och låt gissningsleken börja. 
1 resa 6 augusti
Höga Kusten
Upplev sköna Höga Kusten när det är som vackrast, ett av Sveriges mest unika områden, med en kombination av kustnära berg, djupa skogar och vacker skärgård, så speciell att UNESCO utnämnt Höga Kusten till ett Världsarv.
1 resa 3 augusti
Vättern runt
Följ med oss på en intressant resa runt Vätterns vackra miljöer! Vi besöker Vadstena där vi får höra om Heliga Birgittas liv, charmiga Hjo där vi ser utställningen om Estrid Ericsson grundare av Svenskt Tenn, får spännande visning av Ellen Keys vackra hem Strand och ett kort guidat besök på Vätterns pärla Visingsö. Vi bor på klassiska Stora hotellet i centrala Jönköping.
1 resa 14 augusti
Gardasjön, Verona & Venedig
Upptäck den oförglömliga och enormt vackra Gardasjön. Italiens största sjö ligger vackert inbäddad bland bergen och dess azurblåa vatten fullkomligt gnistrar. Ett perfekt resmål för att uppleva natur, kultur och goda viner. Vi besöker vackra Verona, och får bland annat höra mer om den berömda historien om Romeo och Julia. Vi besöker även Venedig den fängslande sagostaden på vatten. Detta är en resa man aldrig glömmer, när du åker genom Europa som bjuder på många  vackra vyer.
1 resa 14 oktober
Nordkap
En fantastisk resa till Europas sista utpost mot norr. Midnattssolens, de stora viddernas, samernas och renarnas land. Det blir en innehållsrik och oförglömlig resa till Norrland, Nordnorge och Finland. Det är en obeskrivlig upplevelse att stå på Nordkapsklippan och blicka ut över det blå ishavet.
1 resa 2 juli
Värmland - Lerin, Mårbacka, Rackstad och Klässbols
Välkommen att följa med oss på en spännande tredagarsresa till kulturlivet i det fagra Värmland. Vi startar med ett besök i Karlstad på Lars Lerins konstutställning Sandgrund. Andra dagen besöker vi Rackstadmuseet för konst och konsthantverk med trevlig lunch och får en presentation av Klässbols Linneväveri. Sista dagen besöker vi Selma Lagerlöfs Mårbacka. Observera att på vår juniresa besöker vi Rottneros istället för Mårbacka. Vi bor på utsökta Dömle Herrgård som med varsam hand renoverats och förädlats till en underbar miljö. Herrgården erbjuder ett kök av bästa klass och ett fantastiskt Spa.
2 resor nästa avresa 27 juni
Norrlands Vildmark - med Inlandsbanan
Genom storslagen natur reser vi till Sápmi, samernas rike. Vi upplever spektakulära vyer, vilda djur, samisk kultur och njuter av en avstressande resa på den omtalade Inlandsbanan. Vi bor dessutom på häftiga, nyöppnade "WOOD HOTEL" by Elite i Skellefteå.  Välkommen att följa med !
1 resa 2 augusti
Italiens guldkorn
På denna resa till ljuvliga Verona och Gardasjön tar vi oss genom frodiga landskap och praktfull bebyggelse till något av det bästa Italien kan erbjuda. Det blir härliga vingårdsbesök i Valpolicella. Stadsrundtur bland Veronas historiska miljöer och sevärdheter. Båttur på den smaragdgröna Gardasjön och provning av bubblande Prosecco! En fullspäckad resa för alla sinnen!
1 resa 19 oktober
Hjalmarrevyn - mot ljusare tider
Till hösten 2023 är det åter dags för en Hjalmarrevy på Bruksteatern! Följ med på en härlig revyresa där vi också får en spännande guidning på Örebro Slott. ”Mot ljusare tider ska bli en hoppfull, glad och rolig föreställning. När omvärlden ser ut som den gör med allt elände vi dagligen drabbas av kommer revyn att kännas som en go och varm kram när vi som bäst behöver den. Om skrattet har en läkande effekt hoppas jag att alla som ser oss på Bruksteatern åker hem friska, starka och nöjda.” - Hjalmar Medverkande: Peter Flack, Marie Kühler, Peter Kjellström, Amanda Flack, Åsa Bergfalk, Stephan Berg, David Berg, Edvin Bergfalk och Christer Linder. Å så Hjalmar, förstås!  
1 resa 7 oktober
Amalfikustens dofter och smaker
Amalfikustens dofter och smaker Följ med vinkännaren Per Åsander på en mycket innehållsrik resa till Kampanien, med kultur, mat och vin i fokus. Per är utbildad sommelier i Italien och han kommer visa några av sina smultronställen. Vi kommer njuta av bra viner och god mat både på vårt hotell och våra luncher. Under utflyktsdagarna gör vi en vacker båtresa till Amalfi, hälsar på bufflar, besöker Neapel och den från gyttjan utgrävda antika staden Herculaneum.
1 resa 13 oktober
Gotland
Vårt Vackra Gotland Raukar, grottor och kultur - ön som kan upplevas om och om igen! Här finns det mycket att se och göra. Spännande historia, rikt kulturarv, fantastisk natur och många soltimmar.  
1 resa 1 augusti
Kryssning Tromsö-Trondheim med Havila Pollux
Kiruna och Havila Pollux från Tromsö till Trondheim Nya kryssningsbåten Havila Pollux – alternativ till Hurtigruten Med några av de miljövänligaste fartygen i världen seglar Havila Kystruten längs med norska kusten. Följ med oss och MS Havila Pollux på en kryssning mellan Tromsö & Trondheim Sedan år 2021 trafikerar rederierna Havila Kystruten sträckan mellan Bergen-Kirkenes. Den största skillnaden mellan Hurtigruten och Havila är att det sistnämnda rederiet har batteridrivna fartyg för en utsläppsfri och tystgående resa genom fjordarnas rogivande miljö. Havilas hytter är stora och moderna, och maten är gudomlig. Läs mer om båten här: Havila Pollux
1 resa 6 augusti
Helsingforskryssning med Cinderella
Helsingfors Helsingfors är en spännande stad där öst möter väst och du har det mesta inom promenadavstånd. Att fylla ett par dagar i Helsingfors är lätt. Här hittar du allt från kultur, muséer, shopping och aktivteter till tvåstjärniga Michelinkrogar och pulserande designkvarter till unika barer och kaféer.
4 resor nästa avresa 2 juli
Helgelandskusten
Helgelandskusten En av världens vackraste resvägar ligger på den norska kusten, närmare bestämt det som på norska kallas Kystriksveien, sträckan mellan Steinkjer och Bodø. Helgelandskusten bjuder på stora kontraster – frodiga kulturlandskap, toppar, glaciärer, kust- och havsströmmar. Genom ett oförglömligt örike med höga berg mot svenska gränsen slingrar sig Kustriksvägen norrut, förbunden med otaliga broar och färjor.
1 resa 15 augusti
Kielkryssning
Kielkryssning Kryssa med oss till Kiel och besök Citti för möjlighet till Shopping! kryssa till Kiel med två trevliga kvällar ombord där du kan äta gott, roa dig och umgås. Bara några minuter från båten når du shopping och restaurangstråk. Här finns mängder av butiker, fin kultur och massor av restauranger och caféer. För dom som önskar så går bussen till Citti för billig EU-shopping. Läs mer om varuhuset Citti Park här.
1 resa 5 oktober
Oktoberfest i Bremen
Bremen med Oktoberfest En folkfest i ölets och vinets tecken Tyskarna älskar folkfester helst i ölets eller vinets tecken. I centrum av den vackra och historiskt intressanta staden Bremen ligger festivalområdet Bürgeweide. Här finns festhallar, tivoli och en uppsjö av varustånd. På denna plats har hållits marknad i oktober månad alltsedan år 1035 vilket innebär att det är Tysklands äldsta frimarknad och numer full i klass med den världsberömda ölfesten i München. Här får du uppleva en glädjens och spektaklens festival präglad av tyskt gemyt blandat med dofterna från lokala maträtter och tonerna från folkmusikens bompa-bompa. Ölet står förstås i centrum och kan köpas överallt.
1 resa 17 oktober
Toscana med flyg och buss
Toscana med flyg och buss Unna dig något extra – följ med till konstens och kulturens vackra landskap  
1 resa 27 september
London med ABBA Voyage
FLYG. Följ med till London och upplev ABBAs återkomst till rampljuset! Här får vi en intressant guidning i London, tid för egna upplevelser och shopping samt uppleva resans höjdpunkt - ABBA Voyage i ABBA Arena. Den innovativa, interaktiva och trollbindande konserten pågår under 90 minuter och här får du njuta av ABBAs allra största hits och en magisk show utan motstycke!  ABBA Voyage är en revolutionerande ny konsert med avancerad teknik för ljud och ljus där Agnetha, Björn, Benny och Anni-Frid uppträder digitalt som avatarer med ett liveband på 10 personer. Konserten hålls i en specialbyggd arena för 3 000 besökare i Queen Elizabeth Olympic Park i London, även kallad ABBA Areana.   
1 resa 18 november
Jokkmokks Vintermarknad
Jokkmokks Vintermarknad 2024 En fantastisk upplevelse i kyla, snö och ett myllrande folkliv. Allt sedan 1605 har denna unika marknad gått av stapeln varje år första helgen i februari.  
1 resa 2 februari 2024
Lübeck Julmarknad
Här hittar man allt som har med julen att göra och lite till, gå runt och njuta av de vackra dekorationerna. Det är som om Lübeck bäddas in i juliga dofter av glühwein, kryddiga korvar och nyrostade kastanjer. Lübeck har en av de kanske mest kända julmarknader i Tyskland. Detta är en marknad som har en historia enda tillbaka till 1600-talet. Följ med oss och shoppa unika julklapparna i Lübeck.
1 resa 26 november
Änglagård - Musikalen
Hyllade filmklassikern blir musikal! Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård med Helena Bergström, Rikard Wolff, Sven Wollter, Viveka Seldahl m.fl. tog sig in i våra hjärtan. När filmen hade biopremiär 1992, sågs den av 1,4 miljoner människor och på Guldbaggegalan tog den hem flest priser och vann bland annat i kategorierna Bästa film samt Bästa regi. Filmen var även Sveriges bidrag till Oscarsgalan i kategorin Bästa utländska film och är idag en självklar del av svensk filmhistoria. I år ger vi dig möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv som musikal på Oscarsteaterns scen. Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.   I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet här. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!  Vicky Nöjesproduktion har tillsammans med samproducenten 2Entertain, kunnat återsamla delar av teamet bakom Oscarsteaterns tidigare stora musikalsuccé Så som i himmelen. Fredrik Kempe är tillbaka som kompositör och Edward af Sillén som manusförfattare, denna gång tillsammans med Daniel Réhn. Edward står också för regin, efter att närmast ha regisserat succén Tootsie som just nu spelas på Oscarsteatern. Även denna gång ser vi Johan von der Lancken (Vicky Nöjesproduktion) som producent, Lars Östbergh – scenografi, David Julio – mask- och perukdesign, Oscar Johansson – ljuddesign och för de musikaliska arrangemangen ansvarar Karl-Johan Ankarblom. 
3 resor nästa avresa 27 oktober
Sista minuten erbjudande på Cinderella
Sista-minuten på Cinderellakryssning! Buss, kryssning och hytt från 195:- det blir inte billigare!   Skärgårdskryssa med Cinderella kryssa med god mat & shopping  Välkommen till Östersjöns enda renodlade kryssningsfartyg. Följ med på en dygnskryssning med fantastisk mat, taxfreefynd, artister och nöjen. Eller långkryssa och upplev pärlor som Visby och Höga Kusten. Så klart har du massor av temakryssningar att välja på också! Mat - Shopping - Underhållning - Spa Café Melody – Coffee – Bar – Lounge  – Njut av atmosfären ombord, umgås, prata, unna dig ett glas bubbel, någon god öl eller hitta nya favoritdrinken. När maten är halva nöjet Sjön suger – men på Cinderella behöver du aldrig gå hungrig. Skärgårdsbuffé, nygrillat, lyxig skaldjursplatå, något smått och gott från Bottega eller en komplett trerättersmeny. Bara att välja och vraka. Boka in din måltid samtidigt som du beställer kryssningen för bästa pris och garanterad plats. Läs mer om  Cinderellas restauranger.  Ni förbokar era måltider smidigt när ni bokar eran resa. Spa och relax I Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Babor-produkter. Ni bokar era SPA-behandlingar i samband med er ordinarie bokning. Underhållning hela veckan Räkna med många skratt och ljuva toner. då vi har bjudit in några av landets mest folkkära artister, som underhåller tillsammans med kryssningsvärdarna ombord. Samtliga artister, band, trubadurer och underhållare hittar du i  artistlistan.
3 resor nästa avresa 7 juni
Moulin Rouge - Musikalen
Upplev den totala förvandlingen av China Teatern i Stockholm i höst, inspirerad av den legendariska och glamorösa nattklubben Moulin Rouge i 1890-talets Paris! I den största satsningen någonsin på China Teatern blir den Oscarsbelönade filmen MOULIN ROUGE! med Nicole Kidman och Ewan McGregor i huvudrollerna, nu äntligen musikal i Sverige. Moulin Rouge! The Musical är en föreställning med extra allt, och ännu mer. En förförisk berättelse tillbaka till den romantiska och livsbejakande tidsepoken som kallas La Belle Époque. Moulin Rouge! The Musical är ett musikaliskt och sceniskt fyrverkeri med över sjuttio av musikhistoriens absolut största hits. Publiken kommer att bjudas på låtar från bland andra David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele. Låtarna sjungs på engelska medan dialogen är på svenska. –       Jag är glad och stolt att äntligen få presentera denna magnifika produktion på svensk scen för första gången. Den här uppsättningen kommer knocka alla sinnen både visuellt och musikaliskt med spektakulära kostymer och scenografi. Det är den största satsningen i China Teaterns historia, säger Nanette Hayes, producent på produktionsbolaget 2Entertain.  I filmen spelades huvudrollerna av Nicole Kidman och Ewan McGregor, men i den svenska musikalen är det Marsha Songcome och Andreas Wijk som gestaltar den passionerade kärleken mellan nattklubbsstjärnan Satine och den unga författaren Christian. 
2 resor nästa avresa 24 november
Änglagård
ÄNGLAGÅRD MUSIKALEN Hyllade filmklassikern blir musikal! Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga ,  band.   I  Änglagård  återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  –  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen ,  som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen  Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen  Änglagård – tredje gången   gillt  från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet  här. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!
1 resa 15 september
Änglagård
ÄNGLAGÅRD MUSIKALEN Hyllade filmklassikern blir musikal! Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga ,  band.   I  Änglagård  återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared  –  i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen ,  som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen  Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen  Änglagård – tredje gången   gillt  från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg. Läs mer om de medverkande och det kreativa teamet  här. Höstens stora musikalupplevelse – en påkostad och hjärtevärmande föreställning fylld av skratt, tårar, kärlek, dans och sång!
1 resa 9 december
Moulin Rouge!
MOULIN ROUGE! THE MUSICAL En passionerad kärlekshistoria med över 70 av musikhistoriens största hits   Moulin Rouge! The Musical  är en explosion av intryck för alla sinnen, med förförisk scenografi, färgsprakande kostymer, glödheta shownummer och en hitkavalkad som aldrig vill ta slut. En stjärnspäckad ensemble och orkester framför odödliga låtar från legendariska artister som David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele.   På scen ser ni några av Sveriges starkast lysande musikalstjärnor men ni får också chansen att upptäcka nya spännande förmågor. Supertalangen  Marsha Songcome  spelar Nicole Kidmans legendariska roll som Satine och Ewan McGregors roll som Christian spelas av  Andreas Wijk. Medverkar gör också  Morgan Alling, Fred Johanson, Alexander Larsson  och  Anton Ewald  tillsammans med en stor ensemble och orkester. Regin och den svenska dialogen är gjord av  Anders Albien.  Handlingen utspelas år 1899, då den unga och förväntansfulla poeten Christian ( Andreas Wijk ) prövar lyckan i Paris där han hamnar bland de kantstötta men kärleksfulla bohemerna i konstnärskvarteren. När Christian lyckas sätta upp en show på den legendariska nattklubben Moulin Rouge blir han genast förälskad i klubbens stora stjärna Satine  (Marsha Songcome)  – och hon i honom. Men i en värld där sanningen är förhandlingsbar och skönhet går att köpa för pengar så blir deras kamp för frihet och kärlek en kamp på liv och död. För att rädda klubbens ekonomi tvingas Moulin Rouges ägare Harold Zidler ( Morgan Alling ) att ta hjälp av den hänsynslösa men förmögna Greven av Monroth ( Fred Johanson). I gengäld lovas greven att få ta Satine som sin älskarinna. Klubbens öde ligger nu i Satines händer och hon slits mellan kärleken till Christian och ansvaret för klubben och sina medsystrar där.  
1 resa 18 november
Moulin Rouge!
MOULIN ROUGE! THE MUSICAL En passionerad kärlekshistoria med över 70 av musikhistoriens största hits   Moulin Rouge! The Musical  är en explosion av intryck för alla sinnen, med förförisk scenografi, färgsprakande kostymer, glödheta shownummer och en hitkavalkad som aldrig vill ta slut. En stjärnspäckad ensemble och orkester framför odödliga låtar från legendariska artister som David Bowie, Lady Gaga, Sting, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Britney Spears, Katy Perry, Joe Cocker, Madonna, U2, Whitney Houston, Elton John och Adele.   På scen ser ni några av Sveriges starkast lysande musikalstjärnor men ni får också chansen att upptäcka nya spännande förmågor. Supertalangen  Marsha Songcome  spelar Nicole Kidmans legendariska roll som Satine och Ewan McGregors roll som Christian spelas av  Andreas Wijk. Medverkar gör också  Morgan Alling, Fred Johanson, Alexander Larsson  och  Anton Ewald  tillsammans med en stor ensemble och orkester. Regin och den svenska dialogen är gjord av  Anders Albien.  Handlingen utspelas år 1899, då den unga och förväntansfulla poeten Christian ( Andreas Wijk ) prövar lyckan i Paris där han hamnar bland de kantstötta men kärleksfulla bohemerna i konstnärskvarteren. När Christian lyckas sätta upp en show på den legendariska nattklubben Moulin Rouge blir han genast förälskad i klubbens stora stjärna Satine  (Marsha Songcome)  – och hon i honom. Men i en värld där sanningen är förhandlingsbar och skönhet går att köpa för pengar så blir deras kamp för frihet och kärlek en kamp på liv och död. För att rädda klubbens ekonomi tvingas Moulin Rouges ägare Harold Zidler ( Morgan Alling ) att ta hjälp av den hänsynslösa men förmögna Greven av Monroth ( Fred Johanson). I gengäld lovas greven att få ta Satine som sin älskarinna. Klubbens öde ligger nu i Satines händer och hon slits mellan kärleken till Christian och ansvaret för klubben och sina medsystrar där.  
1 resa 21 oktober
Svenska Pommern
Res med oss och en skön EkmanBuss på en underbar historisk resa till svenska Pommern! Upplev vackra naturscenerier, pittoreska badorter och många svenskminnen tillsammans med vår svensktalande lokalguide. Svenska Pommern var den del Sverige fick i Westfaliska freden 1648, och som var i svensk ägo till år 1815.   Det ingår besök på öarna Rügen och Usedom samt städerna Stralsund och Greifswald. Vi bor i Stralsund.  En oförglömlig upplevelse!
1 resa 31 augusti
CRAZY DAYS - Cinderellakryssning inkl buss
Passa på och res med Cinderella till oslagbart pris och ta del av Cinderellas toppenunderhållning och taxfree erbjudanden.   När maten är halva nöjet Cinderellas restauranger  serverar den ena kulinariska fullträffen efter den andra. Förboka måltider och spara upp till 15% och säkra din plats i restaurangen. Kocklandslagets buffé inkl vin, öl, läsk och kaffe, prisex fr.  +435:- /pers Lyxig skaldjursplatå i restaurang Seaview, prisex fr. +685:- /pers 3-rätters meny i restaurang Seaview, prisex fr.  +510:- /pers Bufféfrukost  +145:- /pers Brunch inkl dryck  +230:- /pers Lägg till i bokningssteg "Måltider". Reservation för prisändringar. Underhållning hela veckan Räkna med ljuva toner då vi har bjudit in några av landets mest folkkära artister, som underhåller tillsammans med kryssningsvärdarna ombord. Samtliga artister, band, trubadurer och underhållare hittar du i  artistlistan. Himmelriket väntar på spadäck Dra dig tillbaka en stund och skäm bort dig lite extra i våra span. Här finns både korta och längre behandlingar för hela kroppen som passar både kvinnor och män. Ladda upp genom att koppla av, helt enkelt. I Viking Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak ("isdopp"), pool, bastu, hälsobar och spashop. Förboka Spaentré! Lån av badrock och handduk ingår i entréavgiften. Pris: +225:-/pers Vid förbokning av behandling, vänligen kontakta oss. Kampanj i taxfreen! Tycker du att taxfreen är halva nöjet med resan? Ombord väntar förstklassig taxfreeshopping till priser som är upp till 40% lägre än på landbacken. Kliv in i vår underbara värld av shopping och spana in alla erbjudanden och kampanjer här:  Taxfree Åland - Handla taxfree på din resa med Cinderella | Viking Line  
4 resor nästa avresa 30 maj
Skärgårdskryssa med Cinderella
Nöjeskryssa med Cinderella Viking Cinderella är ett kryssningsfartyg och helt perfekt när du vill göra ett dygns avstickare i skärgården. Ombord väntar fynd i välsorterad taxfreebutik, sköna spabehandlingar, flera restauranger och en nöjesdel med vinbar, pub och nattklubb med musikunderhållning. Cinderella – bäst på nöjen! På Östersjöns största nöjespalats pågår underhållningen sju dagar i veckan, i olika tempo och stil. Cinderella har något som passar alla! Mat - Underhållnig - Shopping - SPA När maten är halva nöjet...  – på Cinderella behöver du aldrig gå hungrig. Skärgårdsbuffé, nygrillat, lyxig skaldjursplatå, något smått och gott från Bottega eller en komplett trerättersmeny. Bara att välja och vraka. Boka in din måltid samtidigt som du beställer kryssningen för bästa pris och garanterad plats. Taxfree  —  den stora shoppen är ett prisparadis. Fynda allt från dofter, kläder och kosmetik till dryck och sötsaker Spa & relax  — I Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Babor-produkter. Ni bokar era SPA-behandlingar i samband med er ordinarie bokning. Soft sommarunderhållnig  — På Cinderella har kryssningsvärdarna laddat upp med massa somriga aktiviteter. Vad sägs om Sjung & Le eller kluriga sommarquizzet? Dessutom bjuds det på musikunderhållning både på däck samt i Melody och Étage. Missa inte nya sommarkonserten med hits från förr och nu! Välkommen till en helhetsupplevelse på Östersjön! PS.  Glöm inte att förboka era måltider! Du sparar upp till 10% jämfört med priset ombord, och dessutom har du en reserverad plats i restaurangen. Måltiderna bokas i samband med er ordinarie bokning eller i efterhand på din bokning. Pris från: 545:- Dagar:  2 Bussresa t/r Del i insideshytt kategori B Förboka Viking Buffé 410:- inkl. dryck. Kontakta oss  
6 resor nästa avresa 31 maj
Klassiska Musikaler i Stockholm
Det är över 30 år sedan Colin Nutleys film Änglagård tog sig in i våra hjärtan. Nu har vi möjligheten att återuppleva filmklassikern när den får nytt liv i musikal på Oscarsteaterns scen. Moulin Rouge , på China Teatern , en passionerad kärlekshistoria med över 70 av musikhistoriens största hits!En stjärnspäckad ensemble och orkester framför odödliga låtar från legendariska artister som David Bowie, Sting, Lady Gaga, Queen, Elvis Presley, Rihanna, The Rolling Stones, Elton John & Madonna med flera    
1 resa 27 oktober
Specialerbjudande på Cinderella
Cinderella har något som passar alla! Mat - Underhållnig - Shopping - SPA När maten är halva nöjet...  – på Cinderella behöver du aldrig gå hungrig. Julbord, något smått och gott från Bottega eller en komplett trerättersmeny. Bara att välja och vraka. Boka in din måltid samtidigt som du beställer kryssningen för bästa pris och garanterad plats. Café Melody – Coffee – Bar – Lounge  – Njut av atmosfären ombord, umgås, prata, unna dig ett glas bubbel, någon god öl eller hitta nya favoritdrinken. eller varför inte ett besök i  Hornblowers pub -  en genuint brittisk pub med ett förträffligt utbud av öl och whisky.   Trubadurer, Pub Quiz och sport på TV alla dagar. Taxfree  —  den stora shoppen är ett prisparadis. Fynda allt från dofter, kläder och kosmetik till dryck och sötsaker och du vet väll att det går att få öl, vin och cider nedskickat till bussen så du slipper att bära? Spa & relax  — I Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Babor-produkter. Ni bokar era SPA-behandlingar i samband med er ordinarie bokning.   Välkommen till en helhetsupplevelse på Östersjön! PS.  Glöm inte att förboka era måltider! Du sparar upp till 10% jämfört med priset ombord, och dessutom har du en reserverad plats i restaurangen. Måltiderna bokas i samband med er ordinarie bokning. Östersjöns bästa underhållning - Cinderella förstås! Storband, dansband och artister - en resa full av nöjen!
6 resor nästa avresa 31 maj
Julmarknad i Hildesheim
Njut av den vackra gamla Hansastaden Hildesheim med korsvirkeshus och kom i riktig julstämning tillsammans med oss! Vi besöker även julmarknaden i Celle och Kiel på denna julmarknadskavalkad!  Traditionell julmarknad i gammal stil Tyskland är ett mecka för mysiga julmarknader och julmarknaden i Hildesheim hör till en av storfavoriterna. Här hittar du allt från traditionellt hantverk, god mat och Glühwein - tysklands motsvarighet till glögg - till delikatesser och vardagsföremål till bra priser. Hildesheim bjuder på härlig julstämning med underbar marknadsmiljö, musik och underhållning. Du har även tid att besöka resten av staden med dess fina kulturutbud. Läs mer om programmet nedan.  
1 resa 7 december
Hela Dalarna dansar!
Nu bjuder vi in  till en härlig Danskryssning med Cinderella! Här bjuder vi in alla våra Tobbesresenärer  till en härlig danskryssning. Till middagen bjuder vi på en härlig välkomstdrink. Man kan välja på en god Höstbuffé inkl dryck eller en Skärgårdsmeny i Restaurang Seawiev inkl 2 glas öl eller vin (här har vi endast begränsat med platser). Därefter väntar dans natten lång till olika dansband. Cinderella har något som passar alla! Mat - Underhållnig - Shopping - SPA När maten är halva nöjet...  – på Cinderella behöver du aldrig gå hungrig. På vår resa ingår Kocklandslagets Höstbuffé eller en Trerätters middag i Restaurant Seawiev Taxfree  —  den stora shoppen är ett prisparadis. Fynda allt från dofter, kläder och kosmetik till dryck och sötsaker och du vet väll att det ggår att få öl, vin och cider nedskickat till bussen så du slipper att bära? Spa & relax  — I Cinderellas spa-avdelning hittar du allt du behöver för en riktigt skön stund – jacuzzi, ångbastu, kallvak, pool, bastu, hälsobar och spashop. I entréavgiften ingår dessutom en badritual med Babor-produkter. Ni bokar era SPA-behandlingar i samband med er ordinarie bokning. Fantastisk underhållning  — På Cinderella har kryssningsvärdarna laddat upp med förstklassig underhållning. Dessutom bjuds det på resepresentation och specialunderhållning i Étage. Välkommen till en helhetsupplevelse på Östersjön!
4 resor nästa avresa 5 september
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top