Paketresor med buss

Från 51 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor med Palm & Gyll

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Änglagård Musikalen
Colin Nutleys film Änglagård hade premiär 1992 och blev genast en stor succé. Nu hälsas vi välkomna till Oscarsteatern och höstens uppsättning av musikalen Änglagård. Musikalen är baserad på filmen som hade premiär på filmduken 1992. I huvudrollerna ser vi Helen Sjöholm, Tommy Körberg, Tuva B Larsen (Så som i Himmelen) och Lindy Larsson tillsammans med folkkära skådespelare, stor ensemble och orkester. Precis som i filmen börjar musikalens uppslukande historia med ett dödsbesked som blir startskottet på Fanny Zanders jakt på sina rötter. Tillsammans med sin trogna, extravaganta följeslagare Zac lämnar de nattklubbslivet i Berlin för att ta sig hem till den lilla byn Yxared, belägen djupt inne i de västgötska skogarna. Deras storslagna entré i det lilla samhället blir en kulturkrock som rör upp känslor hos byborna men även bygger skapar nya, livslånga, band.  I Änglagård återförenas Sveriges stora musikalstjärnor Tommy Körberg och Helen Sjöholm. Helen gestaltar byns matriark, Rut Flogfält, som har precis allt att förlora på att Fanny dyker upp i Yxared – i motsats till Tommy Körbergs karaktär Gottfrid Pettersson vars stillsamma ungkarlstillvaro med brodern Ivar (Gustav Levin) blommar upp när det färgstarka paret dyker in i deras liv. Som Fanny Zander ser vi Tuva B Larsen, som gjorde sitt bejublade genombrott i Sverige som den kvinnliga huvudrollen i succémusikalen Så som i himmelen. Zac, Fannys färgstarka följeslagare, spelas av Lindy Larsson som tidigt i karriären medverkade i filmen Änglagård – tredje gången gillt från 2010 och har sen dess setts på Sveriges stora opera- och teaterscener samt utomlands där han de senaste åren varit anställd vid Maxim Gorki Theater i Berlin. Vi ser också erfarna musikalartister och folkkära skådespelare såsom Fredrik Lycke, Sofia Pekkari, Per Svensson, en stor ensemble och en tolv-mannaorkester under ledning av Johan Siberg.
3 resor nästa avresa 15 september
Norge - världens vackraste land
Ja upptäcktsresanden Sven Hedin sade så om Norge. Vi åker genom Gudbrandsdalen utefter den gamla "Kongeveien", rik på gammal bondekultur. Vi besöker jugendstaden Ålesund, en fin pärla vid havet med en spännande historia. Vi åker på Atlanterhavsveien, vägen som trotsar Atlantens vågor och sammanbinder den sönderskurna kusten. Vi korsar den vilda Sunndalen med den brusande älven Driva och upplever utsikten över Trollheimen. Och mycket mer. Nära. Mäktigt. Genuint. Överraskande. Öppna dina sinnen för allt som vårt grannland erbjuder. Bara en halv dags resa bort och ändå så annorlunda. Låt Norge få imponera på dig också!   Foto: Visit Norway
1 resa 8 augusti
Ölands skördefest med Kosta Boda
Varje höst i slutet av september bjuder Ölands Skördefest på drygt 900 aktiviteter över hela ön. ”Sveriges skafferi” slår upp dörrarna på vid gavel och visar upp odlingsårets resultat. Ölands Skördefest har något för alla. Hela Ölands näringsliv, allt från konstnärer, lantbrukare och gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer, satsar på att ordna en riktigt bra fest.   Vår reseledare kommer att arrangera programmet till det bästa beroende på förhållandena just då.
1 resa 26 september
Dagtur med Dalslands kanal
Dalslands kanal - Håverud - Långbron  Under sommaren trafikerar M/S Storholmen och M/S Dalslandia Dalslands kanal. De romantiska brukssamhällena med sina slusstationer och herrgårdar som vi passerar knyts samman av vackra sjöar med orörd natur och rikt fågel- och djurliv. På sträckan Håverud-Långbron passeras tolv spännande slussar på sex olika slusstationer. Båtresan börjar med att vi åker över akvedukten i Håverud. Det var Prins Eugen som myntade uttrycket  Dalsland – Ett Sverige i miniatyr. Här finns bördiga slättmarker i söder, kust och skärgård mot Europas tredje största insjö Vänern i öster, småstadsliv i Åmåls gamla kvarter och vildmarker med skog och berg som gränsar i väst och norr mot Bohuslän, Norge och Värmland. Genom landskapet flyter Dalslands kanal med de många slussarna och brukssamhällen längs vattendragen vittnar om en rik industrihistoria.  
2 resor nästa avresa 29 juli
Skagen med norra Jylland
Upplev norra Jyllands dramatiska kust och milsvida sandstränder. Utforska det djurliv som döljer sig under havets yta när vi besöker norra Europas största akvarium i Hirtshals och låt dig inspireras av ljuset, konsten och gemytet i Skagen. Välkommen med på en långhelg till Danmark!   Foto: Stena Line
1 resa 23 augusti
Vildmarksvägen när fjället brinner
Följ med till fjälls på en fem dagar lång resa utöver det vanliga. Många menar att Vildmarksvägen är Sveriges vackraste turistväg, rakt in i fjällvärdens fantastiska miljö. De vyer som normalt bara fjällvandrare har tillgång till finns nu att skåda från bussfönstret. Här uppe är luften hög och klar och de glödande höstlöven visar sin enastående prakt. Resan har även inslag av spännande norrländsk gastronomi.       Foto: Vilhelmina kommun
1 resa 10 september
Nordkap - Lofoten Midnattssolens land
Våra Nordkalottenresor burkar vara uppskattade och välbokade, ständigt återkommande klassiker under årtionden och har kommit att innehålla många intressanta smultronställen. Åtminstone en gång i livet vill man ju se Nordkap! För några korta sommarmånader väcks naturen till en explosiv förvandling. Människor, djur och natur lever upp efter den långa vinterns gastkramande kyla. Och när man en gång varit på Nordkalotten längtar man tillbaka till vidderna där solen aldrig går ner så här års.* Resan börjar och slutar i Närke. Vi erbjuder gratis parkering vid vårt kontor i Nybble utanför Örebro och ger gärna tips om hotell för den som kommer långväga ifrån.
1 resa 1 augusti
Musikalen Dreamgirls
Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem. Tempot är högt, musiken tidlös och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel. Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Musikalen har hyllats på Broadway och i West End och filmatiseringen med bland andra Beyoncé och Eddie Murphy blev en enastående publiksuccé som belönades med två Oscarsstatyetter. När musikalen i höst ska möta den svenska publiken är det regissören Edward af Sillén , som efter succén med musikalen Änglagård, tar sig an en av musikalhistoriens stora succéer. Den svenska översättningen står Calle Norlén för. Kostym - & scenografdesigner för föreställningen är Lehna Edwall. En gripande historia med tidlösa hits Dreamgirls – The Musical är fylld av ikoniska hits som ”And I Am Telling You not going",* "One Night Only*, ”Listen”, ”More”, ”*I love you baby” och många fler. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye. Rollerna som Curtis och Marty spelas av Alexander Larsson och Peter Gardiner och ensemblen består av några av Sveriges mest meriterade sångare och dansare. Självklart i sällskap av en stor orkester. Handlingen utspelar sig i 1960-talets Detroit där de tre vännerna Deena, Effie och Lorrell drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Chansen dyker upp när de träffar bilhandlaren Curtis vid en talangtävling. Curtis blir gruppens manager och hjälper de unga kvinnorna in i den utmanande musikindustrin, i en tid präglad av fördomar och diskriminering. Vägen till stjärnglansen är inte enkel och när Curtis avsätter Effie som gruppens solosångerska och i stället riktar strålkastarljuset mot Deena, prövas tjejernas vänskap. Föreställningen är 2 timmar och 45 minuter inkl paus.  
1 resa 17 november
Musikalen De e det här vi kallar kärlek
Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise  och  Diggiloo Diggiley  är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal. Efter en publik- och kritikerrosad världspremiär i Malmö kommer nu succémusikalen äntligen till Stockholm hösten 2024 med premiär 26 september på Göta Lejon! Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Just den låtskatten är grunden i den nyskrivna  Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek! I  Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek  förvaltas låtarna kärleksfullt av regissören Hans Marklund och tillsammans med ett kreativt team och en oslagbar ensemble så skrivs ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och i lurarna till din Walkman. Handling:  Året är 1985. Melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör då en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin. Nu är den på väg till den lilla staden Målinge. På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel… Leta fram fjäderboan, glitterblåsan och schlagerslipsen och gör er redo för schlagermusikalen som kommer att sätta nya spår i våra hjärtan! I rollerna:  Elisa Lindström, Magnus Skogsberg, Robert Rydberg, Stefan Clarin, Frida Bergh, Rebecka Landing, Elin Malmborg, Daniel Stigberger, med flera.  
1 resa 3 november
Julmarknad i Lübeck
Veckorna innan jul förvandlas hela Lübecks innerstad och Rådhustorget till en riktig julstad. Detta är en tradition som är över 350 år gammal och som är populär både hos stadsborna men även hos turister som bara kommer för att besöka denna julmarknad. Ströva runt bland stånden på marknaden och i gamla stans gränder, utefter kajkanten vid kanalen omgivna av vackra hus som vittnar om Hansatiden. Ta en kaffe med tilltugg på konditoriet Niederegger, kända för sin spektakulära Marzipan. På Koberg snurrar ett jättelikt pariserhjul och en enastående vy över den underbara staden i juletid är garanterad. Följ med oss på denna trevliga resa där det finns möjlighet att julshoppa vid ett köpcentrum, följ med på en guidad stadsvandring och tillbringa tid på egen hand i den julpyntade hansastaden Lübeck.
1 resa 3 december
Köpenhamn Julmarknad
I Köpenhamn finns flera olika julmarknader men Tivolis julmarknad drar tveklöst flest besökare. Snö, granar, julpynt och doft av klassiska danska ”juleklejner” och naturligtvis massor av juleljus, julgranar, bodar, karuseller och attraktioner. Allt detta gör Tivoli till ett givet mål när man besöker Köpenhamn i juletid. Strosa runt bland stånden längs med kajerna i Nyhavn. Besök julmarknaden vid Højbro Plads - ”Københavns hyggeligste julemarked”, H.C. Andersens julmarknad eller Jul på Köpenhamn zoo. Missa inte heller ett besök på Royal Copenhagen på Strøget och den imponerande juldekorationen på Hotel D’Angleterre vid Kongens Nytorv. Följ med oss på denna trevliga julmarknadsresa till den danska huvudstaden! Foto: Tivoli Köpenhamn
1 resa 22 november
Dagtur Göta kanal med Brunneby Musteri
Välkommen med på en utflykt ut i den svenska sommaren! Att sakta glida fram längs natursköna Göta kanal är en upplevelse att minnas. Göta kanal är ett av de största byggnadsprojekt som genomförts i Sverige. Det var Balzar von Platen som förverkligade en 300-årig idé att bygga en vattenväg tvärs igenom Sverige när Göta kanal färdigställdes 1832 efter 22 års arbete.  Vi åker från Örebro fram på förmiddagen och stannar utanför charmiga sjöstaden Borensberg, där Östergötlands vackra slätter möter Göta kanal ligger Brunneby Musteri. Här har det förädlats frukt och bär i mer än 70 år. Här mustas äpplen om höstarna och om somrarna är det bland annat jordgubbar, svarta vinbär och hallon som gäller. Här äter vi lunch och passar även på att botanisera i deras trevliga gårdsbutik innan vi åker in till Borensberg och stiger på båten. Vi åker genom några av de vackraste delarna av Göta kanal och passerar totalt nio slussar och två akvedukter - Kungs Norrby och Ljungsbro där kanalen går i en ränna över bilvägen nedanför. I Borensberg finns Göta kanals två handdrivna slussar. Vi guidas under färden av kaptenen på M/S Wasa Lejon. Åter i Örebrotrakten vid ca kl 19.30.
3 resor nästa avresa 28 juli
Ullared 2 dagar
Shoppingpardiset Ullared  2 dagars resa med övernattning på Gekås hotell
4 resor nästa avresa 5 oktober
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top