Paketresor med buss

Från 51 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor med Nord Syd Flyg och Buss AB

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Toscana Vin och Vandring
Avresa 24 september.  Toscana är den region i Italien som kanske är den vackraste och populäraste i Italien.  I Toscana hittar du både vinområden, böljande kullar, ståtliga cypresser, olivträd, Pinje. Ett böljande landskap som är idealiskt för att producera vin, t ex. området Chianti. En timmes tågresa från vårt hotell ligger renässansstaden Florens med sin arkitektur, historia och god mat. Våra vandringar är lätta till medelsvåra och kombineras med godsaker som vin och ost mm. Vi bor i staden Montecatini Terme, en mysig kurortsstad, inte större än att du till fots kan ta dig runt.
1 resa 24 september
Nordkap
Fullbokad! Avresa 22 juli, Få resmål är så fängslande som Nordkap, Europas nordligaste utpost. Här vid det yttersta europeiska landområdet blickar ni ut över Norra ­Ishav­et och betraktar Midnattssolen från den 307 m höga Nordkapsklippan. Vi reser genom norra Sverige, Finland och Norge på ditvägen och följer ­Norges kust mot ­Narvik och besöker Tromsö på tillbakavägen. Vi över­nattar i bl a Enontekiö, Finland och Honningsvåg, nära Nordkap och Tromsö i Norge. Här upplever ni storslagna vyer, fjäll, ­fjordar och en fascinerande ­natur på vår resa till midnattssolen. På resan har ni ­möjlighet att uppleva midnattssolen vid flera tillfällen - på Nordkapsklippan, Tromsö och i Narvik.
1 resa 22 juli
Skagen Bergen Oslo
Avresa 22 augusti, Den lilla del av Atlanten som vi kallar Skagerack tar sig smidigt in ­mellan de nordiska länderna och blir ett viktigt gränsland mellan Nordsjön och Jyllands norra landsdel, det Norska Sörlandet och Svenska Bohuslän. På vår rundresa, som delvis går med båt längs det vackra kustlandskapet, visar sig verkligen länderna från sina bästa sidor. Under fem dagar får vi stifta bekantskap med de Danska sandstränderna och de fantastiska Norska fjordarna.
1 resa 22 augusti
Hardangervidda
Garanterad! Avresa 26 juli, Vårt grannland i väster lockar turister från hela världen med sin natur, storslagna fjordar, fjällvidder och höga berg. Ett mycket uppskattat resmål är Geilo - skidorten på Hardangervidda, som på sommar och höst är en naturpärla med frisk fjälluft och möjlighet till intressanta utflykter, som t ex Flåmsbanan - en av de vackraste tågsträckorna i världen med sin nerfart till fjorden. En heldagsutflykt där vi utforskar Hardanger med besök på Naturcenter, vi ser fjäll,  dalgångar, vattenfall och mycket mer som vår reseledare tar er till. Vi bor tre nätter på fina Hotell Geilo mitt i central delarna av byn.
1 resa 26 juli
Rhen Mosel 8 dagar
Garanterad! Avresa 5 september. Riddarborgar, slingrande floddalar med vinodlingar, små intressanta tyska medeltidsstäder och mycket annat får du uppleva på denna resa till Rhen och Mosel, de två klassiska vinområdena i sydvästra Tyskland. Här odlades vin redan på romartiden, för tvåtusen år sedan. Sydsluttningarna i Rheingau och området kring Rüdesheim, finns omnämnda som synnerligen lämpade för denna odling. Klimatet är gynnsamt med långa varma somrar och milda korta vintrar. Rüdesheim am Rhein är en liten stad med nästan 10 000 invånare, belägen vid Rhendalen i södra Tyskland.  Moseldalen är fantastiskt vacker och charmig med massor av mysiga och romantiska små byar att besöka. Byarna har ofta trånga gränder och känns nästan inklämda mellan floden och branterna med sina vinodlingar. Vi reser via Göteborg till Kiel och kommer att bo både i Rüdesheim och i Cochem. På hemresan bor vi i fantastiska Celle. Två båtturer, en på Rhen och en på fem sjöarna i norra tyskland. 
1 resa 5 september
Gardasjön med Berninerexpressen
Garanterad! Avresa 8 september. En resa till Italiens största och naturskönaste sjö är en upplevelse för både kropp och själ. Sjön attraherar alla åldrar och här bjuds vi på ett milt klimat och panoramavyer. Vi gör intressanta utflykter till Venedig, Amaroneområdet och Milano eller stannar kvar i Desenzano och badar i sjön, tar avkopplande promenader och vilar. En av höjdpunkterna är resan genom Alperna med panoramatåget Berninerexpress.
1 resa 8 september
Lübeck 3 dagar
Avresa 13 september. En höstresa till fantastiska staden Lübeck. Vi kommer att ha tid att gå i staden och såklart shoppa på Citti Markt. Lübeck centrum som är belägen innanför vallgaven är mycket orörd och där finns många gamla medeltida byggnader.  Vi bor på Hotell Holyday Inn Lübeck. Från hotellet tar det ca fem minuter att gå in till Lübecks innerstad. På kvällen erbjuder Lübeck ett stort utbud av gemytliga restauranger och serveringar.
1 resa 13 september
Frankrike kultur mat och dryck
Avresa 12 september Frankrike är av hävd ansett som det främsta vinlandet. Här förenas natur, ­historia, mat och dryck i en unik upplevelse. Vår resa tar oss till stora vindistrikt som ­Bourgogne, Alsace, Reims – Champagneområdet och Loiredalen. Resan tar oss även till ­Normandie – hertigdömet skapat av nordiska vikingar på 800-talet. Här erbjuds läckerheter som ost, skaldjur, cider och calvados. I Loiredalen finns världsberömda vackra slott, ett milt ­klimat, fylliga viner och ett uttryck för vad vi kallar ”livets goda”.  Resan ger er rikliga ­tillfällen till förmånliga inköp av viner till goda priser.
1 resa 12 september
Medelhavskryssning med Royal Caribbean
Avresa den 22 september. Åk på en underbar kryssning med Royal Caribbean. Upplev några av de mest kända destinationerna vid Medelhavet. Avkoppling och aktiviteter till sjöss varvas med berömda sevärdheter, kultur och shopping när fartyget ligger i hamn. Vi angör olika kända städer från det vi stiger på fartyget söder om Venedig, i Ravenna och 8 dagar senare går av i Barcelona. Fartyget är Royal Caribbeans Voyager of the Seas. Här finns möjlighet till olika aktiviteter som t.ex bad, spa, kasino och brodwayliknande shower. Ombord finns olika kök att välja på. Detta är en upplevelse som är svår att slå! 
1 resa 22 september
Shopping Kiel med Stena Line
Avresa 17 oktober. Vi åker till Kiel med Stena Lines Kryssningsfartyg som trafikerar Göteborg-Kiel. På båten kan vi koppla av och njuta av en lugn kryssning. I restaurangen ombord serveras en läcker buffé. Efter första natten ombord tar vi oss i land och åker till stormarknaden Citti Markt för shopping. Därefter finns det gott om tid att strosa inne i Kiel, äta en lunch eller bara njuta av dagen innan vi går ombord på vårt fartyg för återresa till Göteborg. På hemvägen besöker vi Osterian i Falköping för lite prövning av deras kända ostsortiment.
1 resa 17 oktober
Almunecar 15 dagar
Avresa 7 oktober Almunecar har varit  bebott i tiotusentals år, men det var Fenicierna som startade handelsplatser på spanska kusten. Tillsammans med Cartagena, Malaga och Cádiz är Almuñécar de äldsta handelsstäderna. Almuñécar är en levande stad, en riktigt genuin stad med en gammal stadsdel. Snälla människor och bra atmosfär. En trygg liten stad med många härliga och fina traditioner. Här finns många nationaliteter och alla lever i fred och harmoni och tar hänsyn till varandra. Turister tar seden dit de kommer. En genuin spansk stad.  Denna del av solkusten kallas Costa Tropical, då klimatet gör att exotiska frukter kan odlas här. Costa Tropical kan inte jämföras med den ”vanliga” turistiska spanska solkusten, utan här dominerar det genuint spanska. I fjärran finns flera bergskedjor, bland annat Sierra Nevada. Medeltemperaturen varierar mellan 18ºC vintertid och 32ºC sommartid. Vi bor på Hotel Victoria Playa
1 resa 7 oktober
Abba Voyage
Avresa 19 oktober, Vi har nu nöjet att presentera våra resor till London och få Uppleva ABBA Voyage showen. London, en av världens mest välbesökta städer. Kultur, historia, nöje och shopping är enormt och här finns något som passar alla. Här finner du sevärdheter som Big Ben, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, Hyde Park, London eye och Westminster Abbey.
1 resa 19 oktober
Oktoberfestival Bremen
Avresa 24 oktober. Bremer Freimarkt är en av Tysklands stora folkfester. Varje år sedan 1035 har denna fest ägt rum. Det startade med att kejsaren gav ärkebiskopen i Bremen rätt att ordna en ”marknad” i staden. I och med detta föddes Bremer Freimarkt - Oktoberfest i Bremen. Idag har kommers bytts mot feststämning - mat, musik, sång och dryck. Under de två sista veckorna i oktober varje år sätter denna tillställning sin prägel på staden.  I Bremen är ”Altstadt”, den tidigare hantverkargatan Böttcherstrasse och de fint restaurerade gamla stadsdelarna. Här hittar vi hantverkare, guld- och silversmeder, små restauranger och boutiquer.  Ett besök på festivalområdet Bürgerweide och Bremer Freimarkt hör till. Här finner du musiken, ölet, feststämningen, karusellerna och maten!
1 resa 24 oktober
Vandring Madeira
Avresa 22 oktober. Madeira, den vackra ön i Atlanten med sitt unika landskap bjuder på äventyr och avkoppling. Det bästa sätten att uppleva Madeira och dess fantastiska natur är till fots. Bergssluttningar och dalgångar är som ett grönt hav av blommor, kryddväxter, vin- och fruktodlingar, och här vandrar vi bl.a. längs levadorna. Levadorna är öns bevattningskanaler, byggda för att leda vatten från områdena i mitten av ön där det regnar mest. Madeira är solsäkert och behagligt året runt. I det Subtropiska klimatet blir det sällan under 18 grader. Madeira, den vackra ön i Atlanten med sitt unika landskap bjuder på äventyr och avkoppling. Det bästa sätten att uppleva Madeira och dess fantastiska natur är till fots. Bergssluttningar och dalgångar är som ett grönt hav av blommor, kryddväxter, vin- och fruktodlingar, och här vandrar vi bl.a. längs levadorna. Levadorna är öns bevattningskanaler, byggda för att leda vatten från områdena i mitten av ön där det regnar mest. I det Subtropiska klimatet blir det sällan under 18 grader. Vi flyger från Arlanda till Madeira och med hjälp av vandringsgiude kommar vi ha fyra vandringsdagar runt om på ön. Vandringarna är av lätt till medelsvåra dagsturer. Vi bor på trevligt kustnära hotell med havsutsikt. Resan avslutas i Lissabon sista natten. 
1 resa 22 oktober
Julmarknad i tre hansastäder 2024
Avresa 28 november, På vår fyradagarsresa besöker vi tre julmarknader – Hamburg, Lübeck och Bremen. Tre gamla hamn- och hansastäder med ett stolt förflutet och är några av Tysklands mest sevärda historiska städer. I Bremens altstadt äger julmarknaden rum på stora torget. Sevärdheter här är bl a Rolandsstatyn samt ett besök i medeltida stadsdelen Schnoor är på sin plats.  I Hamburg kanske du får se Tomten flyga på sin släde och Lübeck lockar med sina traditionella marknader med över 200 marknadsstånd. För dom som vill shoppa så gör vi ett besök på Citti Stormarknad.
1 resa 28 november
Julmarknad på Liseberg, i Göteborg 2024
Avresa 30 november, jul på Liseberg är en stämningsfull tradition sedan sekelskiftet. Här börjar julen i mitten av november då juleljusen tänds i parken. På Lisebergs julmarknad kan du köpa det mesta som hör julen till. Här hittar ni både genuin julmat och konsthantverk. I bodar och butiker längs parkens promenadstråk bjuder Jul på Liseberg på Nordens största julmarknad. Strosa runt bland marknadsstånden, smutta på lite varm choklad och ta en paus vid en värmande koleld till tonerna av julens vackra visor.
1 resa 30 november
Julmarknad i Kiel 2024
Avresa 4 december. Schleswig-Holstins huvudstad Kiel har naturligtvis något att leva upp till. Julmarknaden i den gamla hansastaden vid Östersjön är också en av Nordtysklands största. Varje år drar julmarknaden otroligt många skandinavier. Kiel lockar med glad julstämning med många maritima teman p.g.a. stadens stolta sjöfartstraditioner. Julmarknaden har dragplåster som julkonserter och en stor och rymlig skridskobana på 750 m2 mitt i staden - och så bjuder pariserhjulet på Rådhusplatsen på en fantastisk panoramautsikt över staden och hamnen ut mot Kieler Fjord. Nästan 100 julstånd breder ut sig över Holstenplatz, Asmus-Bremer-Platz och Alter Markt. Vi åker även till Citti stormarknad för shopping direkt på morgonen.
1 resa 4 december
Julmarknad i Nordtyska svenskbyggder 2024
Avresa 5 december. Att vi svenskar hade ett starkt fäste i Europa vet säkert dom flesta, men att vi så långt in som på 1800 talet fortfarande hade ett fäste kvar, bland annat i Wismar, är relaivt okänt. Hit åker vi på vår fyradagars julmarknadsresa och besöker tre närliggande julmarknader. Wismar julmarknad är kanske inte den största men många anser att det är en av de trevligaste med mycket kvalité! Rostock var en viktig del i Hansans handelsimperium. Här arrangeras Nordtysklands största och mest uppskattade julmarknader. I Schwerinn ser vi en mysig marknad, på torget en 25 meter hög julgran och marknadsbodarna har motiv från Bröderna Grimm och H.C Andersens sagor.
1 resa 5 december
De’ e’ det här vi kallar kärlek
Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise och Diggiloo Diggiley är bara några av de 24 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal. Efter en publik- och kritikerrosad världspremiär i Malmö kommer nu succémusikalen äntligen till Stockholm hösten 2024! Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Just den låtskatten är grunden i den nyskrivna Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek ! I Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek förvaltas låtarna kärleksfullt av regissören Hans Marklund och tillsammans med ett kreativt team och en oslagbar ensemble så skrivs ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och i lurarna till din Walkman. Året är 1985. Melodifestivalen är på väg utför och tappar tittare. Sveriges Television gör då en storsatsning med den största talangtävlingen någonsin. Nu är den på väg till den lilla staden Målinge. På gatorna, i hemmen och i butikerna förbereder man för den stora showhändelsen som ska sätta Målinge på kartan. Mitt i förberedelserna anländer, för stadens invånare, en rad obekanta personer och den invanda småstadslunken sätts snabbt ur spel… Leta fram fjäderboan, glitterblåsan och schlagerslipsen och gör er redo för schlagermusikalen som kommer att sätta nya spår i våra hjärtan!
1 resa 19 oktober
Skottland Tattoo 4 dagar
Garanterad! Avresa 22 augusti. Resan tar dig till det bästa av Skottland, med spektakulära berg som omger det magiska sceneriet av gamla klanslott, dalar, havsvikar och sjöar. Här finns rester av en tusenårig klankultur ”Höglandskultur” uppblandad med anglosaxiska och nordiska inslag. Under resan besöker vi förstås ­Whiskydestillerier och smakar på den ädla skotska drycken. Resans höjdpunkt är kanske den praktfulla föreställningen Edinburgh military ­Tattoo, Det är över 70 år sedan The Edinburgh Tattoo startade 1950 och är i grunden ett välgörenhetsabete till förmån för änkor och krigsskadade efter 2:a Världskriget.
1 resa 22 augusti
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top