Paketresor med buss

Från 51 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor med MK Bussresor AB

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Shopping i Burg, 2 dagar
En prisvärd shoppingresa till Tyskland, med möjlighet till bra shopping och en trevlig övernattning med en inkluderad middag på hotell IFA i Burg.
2 resor nästa avresa 8 november
Ullared - Gekås
Bussresa till Ullared Följ med på en härlig bussresa till Ullared och fynda i Sveriges mest älskade varuhus – Gekås. Här hittar ni allt från tandborstar till kläder i det 43 000 m² stora shoppingparadiset!   Avresa ojämna veckor: Skara 6.00 Lidköping 6.20 Vara 6.50 Vårgårda 7.20 Alingsås 7.50 Göteborg 8.30 Avresa jämna: Skara  06:20 Skövde  06:50 Falköping   07:30 Åsarp 07:50 Dalum 08:05 Ulricehamn 08:15
16 resor nästa avresa 3 september
Skottland med buss
På denna resa reser vi med båt till Skottland och får se norra Tyskland och Nederländerna längs vägen. Vi reser med nattfärjan från Amsterdam till Newcastle. Här besöker vi de vackra områdena runt Perth och Edinburgh. Vi provar självklart god whisky och får höra mer om dess framställning. Vi besöker Edinburgh, njuter av Högländerna och andra vackra områden runt Oban och Loch Ness. Så följ med oss på en lite längre resa till Skottland!
1 resa 9 september
Rostock weekend
I många år var Rostock Östtysklands största hamn och viktigaste hamnstad. Den historiska hansestaden vid floden Warnow har en vacker stadskärna med gotiska gavelhus och flera medeltida kyrkor. Rostock har mycket att erbjuda och vi bor mitt i centrum strax intill den livliga gågatan Kröpeliner Strasse och har nära till shopping, restauranger och affärer.  
1 resa 22 november
Prag
Vår resa till Tjeckiens gyllene huvudstad Prag har sedan många år varit ett mycket omtyckt resmål hos oss. Centrum är en enda stor sevärdhet i sig som berättar om tusen år av arkitektur och politik. Kom med och låt dig förtrollas av Prags magi, lyssna till dess historia och njut av alla vyer i denna vackra, kuperade stad.
1 resa 15 september
Änglagård Musikalen på Oscarsteatern
Tommy Körberg och Helen Sjöholm spelar två av huvudrollerna i höstens stjärnfyllda musikalsatsning på Oscarsteatern. Musikalen är baserad på Colin Nutleys film som hade premiär 1992 och blev en av våra mest älskade filmklassiker. Precis som i filmen inleds historien med att Fanny och Zac lämnar nattklubbslivet i Berlin då Fanny får ett dödsbesked. De beger sig till den lilla byn Yxared, belägen i skogarna utanför Ulricehamn och deras hemkomst väcker stora känslor och skapar en oundviklig kulturkrock. Här möter de bland annat byns matriark Rut (Helen Sjöholm) och Gottfrid (Tommy Körberg) som lever ett stillsamt ungkarlsliv tillsammans med sin bror Ivar. När Fanny får reda på mer om sin bakgrund knyts nya livslånga band och nya vänskaper uppstår. Musikalen är komponerad av Fredrik Kempe och Edward af Sillén är manusförfattare. Vi ser också en rad folkkära musikalartister och skådespelare såsom Lindy Larsson, Tuva B Larsen och Fredrik Lycke. Johan Siberg leder en tolv-mannaorkester som står för musiken.
2 resor nästa avresa 13 september
Gardasjön
Gardasjön – denna otroligt vackra italienska sjö med sitt fantastiska läge har så mycket att erbjuda. Här njuter vi av storslagna vyer, ett varmt och skönt klimat och en fantastisk grönska. Under denna drömresa gör vi två båtturer på sjön, besöker mysiga byar och provar lokala viner – allt som hör en Italienresa till. Dessutom gör vi en utflykt till Romeo och Julias Verona!
1 resa 6 oktober
Bremen Oktoberfest
Följ med oss på en trevlig weekendresa till Tyskland, och den populära ”Oktoberfesten Bremen Freimarkt”. Här trivs vi med den tyska gemytligheten, kanske lite shopping och ett besök i ett trevligt öltält. 
1 resa 24 oktober
Smakfulla Alsace
Följ med på en vin- och delikatessresa till det underbara Alsace, området mellan Rhen och Vogeserna. Här finns ett behagligt solsäkert klimat där bergen skyddar byarna från nordanvindar och som gör att området lämpar sig perfekt för att odla vin. Här finns vackra korsvirkesbyar som formats av sin tyska historia. Under vår resa njuter vi bland annat av vin, ost, choklad och öl samt gör flera spännande utflykter!  
1 resa 13 oktober
Geilo
Norge lockar oss med sin fantastiska natur, sina fjordar, fjäll, höga berg och vackra vattenfall. Vi bor på Geilo Hotel i Geilo, beläget på Hardangervidda. Luften här är frisk och klar och naturupplevelserna många. Vi kommer att besöka både Eidfjord och åka en av världens vackraste tågresor, Flåmbanan.
2 resor nästa avresa 1 augusti
Gdansk
Den historiska hansestaden Gdansk vid Östersjökusten har mycket att erbjuda. Här finns en vacker stadskärna med kullerstensgator och praktfulla köpmanshus. Runt den storslagna Mariakyrkan finns mysiga gränder och små bärnstensbutiker. Under vår resa bor vi på ett centralt hotell, nära till restauranger och shopping. Vi njuter vi av en av Polens vackraste städer och gör även en utflykt till den mytomspunna tegelborgen Malbork som besattes av svenskarna under det trettioåriga kriget.
1 resa 5 september
Höga Kusten
HÖGA KUSTEN - Det norrländska höglandet når här fram till kusten, och de höga bergens direkta möte med havet är ett särdrag i svensk natur. Denna brantkust, den högsta kustremsan vid Bottenhavet och hela vårt innanhav Östersjön, har med åren blivit ett begrepp för turister från när och fjärran.  
3 resor nästa avresa 8 juli
Wismar
Wismar är en mysig och lättbesökt tysk hamnstad belägen vid Östersjön. Staden var med i handelsförbundet Hansan som många andra nordtyska städer. Under en tid var staden även i svensk ägo. På det fina marknadstorget finns den gamla restaurangen ”Alter Schwede”, som ligger i Wismars äldsta byggnad. Det ståtliga tornet från Marienkirche är också värt ett besök. Nere vid hamnen finns massor av små stånd som säljer färsk och rökt fisk, färska och rökta räkor och goda smörgåsar.
1 resa 4 oktober
Malmö med Roxettes, Joyride The Musical
Följ med oss till Malmö och ta chansen att se Joyride the Musical. Den nyskrivna feelgood-musikalen bygger på musiken från Roxettes fantastiska karriär. Per Gessle och Marie Fredriksson har sålt cirka 80 miljoner album och flera låtar toppade försäljningslistorna runt om i världen. Episka låtar som It Must Have Been Love , Listen To Your Heart , och The Look ligger till grund för musikalen, där handlingen är baserad på den engelska succéförfattaren Jane Fallons relationskomedi Got You Back! Den är fylld av välkända hits, allt från glada upptempolåtar och smäktande powerballader. Handlingen kretsar kring ett triangeldrama mellan Stephanie, som jobbar som stylist och lever i London, Joe och Katie. Hon är tillsammans med Joe som lever ett dubbelliv mellan henne och sin älskarinna Katie. När det upptäcks bestämmer de bedragna kvinnorna sig för att lära Joe en läxa och ingår en hemlig pakt. Men planen, som först verkade så bra, börjar snart gå dem ur händerna. Frågan är om det verkligen blir som de tänkt sig. Och när de väl har fått sin hämnd, vad ska de göra då? 
2 resor nästa avresa 19 oktober
Stralsund med Rügen
Ön Rügen som är belägen i södra Östersjön har ett mycket spännande förflutet. Den tillhörde Sverige under tvåhundra år och var en viktig del av det som kallades Svenska Pommern. Utöver sin intressanta historia är Rügen också en ö med underbar natur och fina badorter. Här ligger anrika hotell och pensionat från sekelskiftet och ett flertal kända bad- och kurorter.
1 resa 12 september
Tyska pärlor med Hameln
Följ med oss på en händelserik rundresa i norra Tyskland som bland annat tar oss längs den tyska Sagovägen och till de underbara korsvirkesstäderna norr om bergskedjan Harz. Under vår resa får vi även uppleva råttfångarens Hameln och korsvirkespärlan Quedlinburg.
1 resa 6 september
Kielkryssning
Följ med oss på denna trevliga resa till shoppingstaden Kiel. Vi bor två nätter ombord på Stenas färja och får en heldag i Kiel på egen hand.
3 resor nästa avresa 4 oktober
Berlin Oktoberfest
En härlig Weekend i Berlin, under denna resan så pågår även Oktoberfesten på Hofbräu Värdshus. Ett typiskt Bayerskt Värdshus med träbänkar och god öl.   En resa till Berlin kan man göra när som helst på året. Denna resa tar med dig till en av Europas mest expansiva storstäder. Berlin är en stad som passar alla med shopping, konst, kultur och historia. Här finns mycket historia kvar sedan världskrigen och tiden då Berlin var delat. Muren är borta och mycket är uppfräschat men en del byggnader är lämnade som historiska monument. Är man mer intresserad av shopping så kan vi lova att man blir nöjd och konst finns det mycket av. Så följ med på en resa till en världsstad med mycket gemyt.
1 resa 19 september
Rhen och Mosel
Hösten är årstiden då det skördas vindruvor längs floderna Rhen och Mosel. På denna resa får vi lära oss mer om vinodling och vi hinner både med att provsmaka vin och ta en båttur på Rhen.
1 resa 14 september
Prag - Budapest - Wien
Följ med oss på en resa till tre av Europas mest intressanta städer. På denna resa besöker vi Prag, Budapest och Wien och möter en härlig blandning av kulturer och historia i de tre länderna Tjeckien, Ungern och Österrike.
1 resa 31 augusti
Bergensbanan
Följ med oss på en resa genom norska Telemark till den förtjusande staden Bergen. Under resans gång upplever vi bland annat den norska fjällvärlden i både Vrådal ochGeilo. Vi får även se den vackra naturen både från båt och genom en tågfärd på den populära Bergensbanan.
1 resa 27 juli
Geiranger - med Atlanthavsvägen och Trollstigen
Få länder har en så fascinerande natur som Norge. Under denna resa använder vi oss av både buss och båt, och en höjdpunkt är sjöresan på Geirangerfjorden. Vår buss tar oss även både uppför och nedför den berömda Trollstigen, så glöm inte att ta med kameran!
1 resa 12 augusti
Krakow
Följ med oss på en resa till Krakow, staden som anses som en av Europas vackraste. Krakow är befolkningsmässigt Polens näst största stad och sedan 1978 är den med på UNESCO:s världsarvslista, och har så mycket att erbjuda. En blandning av historia och kultur, men även bra shopping, god mat och vackra byggnader.
1 resa 24 augusti
Polen Runt
Här blandas kultur med mycket historia. Polen har upplevt både stormaktstid och krigets hemska fasor. Men dagens Polen har så mycket mer att erbjuda, bra shopping, god mat och magnifika byggnader. Så följ med på en intressant och upplevelserik resa.
1 resa 19 september
Hurtigruten med Raumabanen
Följ med på en resa och upplev några av Norges främsta höjdpunkter. Vår resa tar oss genom den vackra Gudbrandsdalen till historiska Trondheim. Under en heldag gör vi en dagskryssning med Hurtigruten och kryssar längs kusten mellan Trondheim och Kristiansund. I Raumadalen byter vi bussen mot tåg och gör en minnesvärd färd mellan Åndalsnes och Dombås.
1 resa 16 juli
Inlandsbanan
Tågresan på Inlandsbanan är en fantastisk naturupplevelse men även bussresan genom vårt vackra land har många underbara vyer att erbjuda. I år åker vi Inlandsbanan mellan Östersund och Vilhelmina. Förutom tågresan på Inlandsbanan erbjuder denna resa besök i en gruva som har en underjordisk kyrka. Vi besöker även en rovdjursutställning och ett samecenter.
1 resa 20 juli
Kalmar med Öland
Öland, denna härliga ö med sin fina och annorlunda natur. Under dessa dagar gör vi två olika utflykter med vår lokalguide. Under Maj så blir det vackra trädgårdar och besök på bland annat Långe Jan och Eketorps fornborg. I augusti så tar vi den nordliga turen upp mot Borghom och Byrums raukar. Två härliga resor med mycket innehåll. Vi får även lite egen tid i Kalmar, staden med sitt fina slott och museum.
1 resa 30 augusti
Vackra Dolomiterna
Under denna resa får vi möjlighet att upptäcka den norra delen av den italienska alpvärlden i Sydtyrolen. Vi bor på ett trevligt hotell i Dolomiterna och här kan vi njuta av vackra omgivningar, god mat och avkoppling. Vi besöker även det arkeologiska museet i Bolzano där ismannen Ötzi finns och ett vackert slott med en prisbelönt trädgård på vår resa. Ett besök i Innsbruck hinner vi med innan vi påbörjar vår resa norrut.
1 resa 5 september
Hälsoresa till Polen
Att resa på Spa i Polen blir allt mer populärt bland oss svenskar, mycket beroende på hög kvalitet till ett mycket bra pris. Vår resa går till polska Swinoujscie, och under dagarna får vi en hel massa behandlingar som ingår i resans pris, och möjlighet att njuta av härliga bad.  
1 resa 10 november
Wien med Plzen
På den här innehållsrika resan ser och upplever vi den fantastiska staden Wien. Här har världshistoria skrivits och innanför Ringvägen ligger den tidigare kejsarstadens överdådiga barockpalats. Wien är en riktig juvel med sin otroligt mixade arkitektur, sina moderna museer, mysiga caféer och restauranger. Under vår resa provar vi vin i Österrike och öl i den tjeckiska staden Plzen. Vi får på detta sätt även se lite av den böhmiska landsbygden.
1 resa 7 september
Pfalz med vinfest
Följ med oss på en vinresa till Pfalz under den pågående vinfestivalen! Vi bor mitt i Neustadt a.d Weinstrasse i hjärtat av Pfalz och kan promenera till festligheterna under eftermiddagarna och kvällarna. Vi besöker även flera av de andra vinbyarna och får prova goda viner hos tre olika vinodlare.  
1 resa 30 september
Kosta med Kalmar och Hyttsill
Följ med oss på en trevlig resa till Kosta i hjärtat av det småländska Glasriket. Vi bor bekvämt i egna semesterhus på Kosta Lodge och besöker Kosta Outlet, testar den unika Hyttsillen och får egen tid i den trevliga trästaden Eksjö. På en av avgångarna gör vi en spännande rundtur med lokalguide i Utvandrarnas fotspår. På den andra avgången besöker vi Kalmar med sitt fina slott.
1 resa 23 augusti
Österrikes höjdpunkter
Följ med på en resa till Österrike där vi upplever några av landets höjdpunkter. Vi inleder resan i vindistrikten i öster där vi gör vinprovningar och tillbringar en heldag i Wien.Efter ett par dagar byter vi område till Salzkammergut där vi får njuta av sjödistriktet och dess vackra alper. Under den händelserika resan besöker vi även Örnnästet i Bayern
1 resa 19 september
Lido de Jesolo sol och bad
Res med oss till solen vid Adriatiska havet och få en vecka i norra Italien! Vi bor strax intill den underbara stranden och på Hotel Elpiro kan vi bada både i havet och i hotellets pool. Lido di Jesolo ligger nordost om Venedig och har en 17 km lång strand. Här finns allt som kan önskas av en italiensk badort med mängder av restauranger, butiker, caféer och glasskiosker etc
1 resa 5 oktober
Legoland
Legoland är ett resmål för hela familjen som blivit mer och mer populärt genom åren. Här finner sig barn i alla åldrar tillrätta till alla föräldrars förtjusning. Den världsberömda nöjesparken utanför Billund har mer än femtio attraktioner för barn och vuxna i alla åldrar.
1 resa 24 juli
Lofoten
Långt ovanför polcirkeln sträcker Lofotenöarna ut sig i Norska havets stormiga vatten och dess cirka 600 klippöar och branta fjäll väntar på vårt besök. Under juli månad har vi möjlighet att få uppleva midnattssolen. Under vår resa besöker vi Trondheim och även den vackra trästaden, Röros. På vår väg norrut passerar vi den kända Höga Kusten bron. Stopp för fika, lunch och en hel del intressanta fotostopp gör vi självklart, så glöm inte kameran.
1 resa 25 juli
Malmö & Köpenhamn
Följ med oss på en kombinerad resa med två fina städer, Malmö och Köpenhamn. Vi bor i Malmö och får här möjlighet att besöka denna vackra stad. För den som vill så besöker vi även den danska huvudstaden under en dag. En härlig kombination i denna storstadsregion.
2 resor nästa avresa 20 september
Mälarens Pärlor
Följ med oss på en trevlig och intressant resa till trakterna runt Mälaren. Vi besöker mysiga Mariefred, tar en eftermiddagstur med ångbåt och får en guidad tur i Västerås. Även ett besök i Sigtuna och Skoklosters slott hinner vi med.
1 resa 20 juli
Midnattssolens förtrollande land
Uppe i midnattssolens förtrollande land väcks naturen till liv i en explosiv förvandling under några få sommarmånader. Efter en lång och kall vinter så vaknar allt till liv. Branta fjällmassiv, och vilda fjällslätter, glaciärer, myrar och urskogar kantar vår väg norrut. Vi besöker Ishotellet i Jukkasjärvi och Båtsuoj Skogssamecenter, vi tar oss ner i LKAB:s gruva i Kiruna. Torkat renkött och goda middagar står på menyn. På vår hemresa passerar vi Höga Kustenbron. Så följ med och upplev midnattssolen.
1 resa 10 juli
Fyra vinländer
Följ med oss på en händelserik rundresa till flera vindistrikt längs Donau. Under vår resa får vi prova vin i hela fyra länder! Vi utgår från slovakiska Bratislava som ligger strax norr om Ungern och öster om Österrike. Under våra resdagar får vi uppleva bland annat Elbedalgången, historiska Dresden och Wachaudalen.
1 resa 24 september
Vin och vandring i Skåne
En kombination med lätta vandringar och goda viner, vad kan väl vara trevligare? På denna resa så gör vi några besök på trevliga vingårdar och vi vandrar i ganska lätt terräng med lite olika längder. Ett besök på den mysiga ön Ven hinner vi också med.
1 resa 26 augusti
Rovinj sol och bad
Res miljövänligt med oss till solen, och få en vecka i det ljuvliga Kroatien till riktigt bra pris! Vi bor strandnära på fina Resort Amarin Rovinj, och kan njuta av bad i både havet och i hotellets pooler. Rovinj ligger vid Adriatiska havet, på halvön Istriens västra kust, och är en av de främsta turistorterna i området. Vårt hotell ligger norr om Rovinj och i de centrala delarna av staden finns en gammal stadskärna, med historiska platser och trevliga barer och restauranger.
1 resa 21 september
Ölands skördefest
Ölands Skördefest, en häftig upplevelse med massor av marknader. Vi besöker Eriksöre bygata och vi tar hjälp av lokalguide som tar oss runt på Öland med många smultronställen. En spännande och livfull resa. Det blir Lamm, ost, matmarknader, konst, glashytta och mycket mer. Mer info på skördefestens hemsida
1 resa 26 september
Toscana med vinfest i Chianti
Toscana är en av Italiens mest omskrivna och älskade regioner. Här finns ett böljande landskap med gröna kullar, pinjeträd och vinodlingar. En rad världsberömda författare,vetenskapsmän och konstnärer härstammar härifrån och både Michelangelo och Leonardo da Vinci föddes i Toscana.Vår resa inkluderar bland annat besök i både Florens och Pisa. Vi gör även en utflykt till den populära vinfesten i Greve in Chianti.
1 resa 1 september
Österlen
En resa till Österlen gör ingen besviken. Beläget i sydöstra Skåne med pittoreska kustsamhällen och en härlig natur. Under resan besöker vi bland annat Äpplets hus, IKEA museet och vi gör en heldagstur i Österlen med lokalguide. Vi bor i mysiga Simrishamn på trevliga Hotell Svea.
1 resa 18 augusti
Österrike, Schweiz & Berninaexpressen
Följ med på en rundresa till de vackra gränstrakterna mellanTyskland, Österrike, Schweiz, Italien och Liechtenstein. Under denna innehållsrika resa bor vi i österrikiska Feldkirch söder om Bodensjön. Här gör vi bland annat en tågresa med den fantastiska Berninaexpressen och upplever ”drömvägen” Silvretta Hochalpenstrasse. Under resan besöker vi även blomsterön Mainau och bor två nätter i franska Alsace.
1 resa 14 september
Zillertal vandring
Zillerdalen öster om Innsbruck i Tyrolen är lika populär på sommaren som under vintersäsongen. De grönskande alperna i dalgången förvandlas till är ett vandringsparadis för vandringsentusiaster i alla åldrar. På vår resa bor vi fyra nätter i den lilla byn Stumm och gör gemensamma vandringsutflykter. En av dagarna vandrar vi längsTyrolens största sjö, den grönskimrande Achensee. Under kvällarna njuter vi av den genuina tyrolerkulturen och äter goda middagar på vårt hotell.
1 resa 7 juli
Medelhavskryssning, Barcelona till Rom
Följ med på en medelhavskryssning med Royal Caribbean Cruises och Voyager of the Seas. Vår kryssning inleds i Barcelona och ger oss sju nätter ombord inklusive helpension. Vi hinner även med guidade rundturer i både Barcelona och Rom. Längs vägen lägger kryssningsfartyget till i en rad spännande medelhavsstäder.
1 resa 1 september
Helsingforskryssning
Följ med oss på en härlig kryssning till Helsingfors! Vi reser med Viking Lines fina fartyg Cinderella och får ombord tillfälle att njuta av den vackra skärgården, god mat och underhållning. Taxfreebutiken är välfylld och vi får dessutom en hel dag att upptäcka den finska huvudstaden.
5 resor nästa avresa 23 augusti
Österrike, Schweiz & Berninaexpressen från Gotland
Följ med på en rundresa till de vackra gränstrakterna mellanTyskland, Österrike, Schweiz, Italien och Liechtenstein. Under denna innehållsrika resa bor vi i österrikiska Feldkirch söder om Bodensjön. Här gör vi bland annat en tågresa med den fantastiska Berninaexpressen och upplever ”drömvägen” Silvretta Hochalpenstrasse. Under resan besöker vi även blomsterön Mainau och bor två nätter i franska Alsace.
1 resa 14 september
Gotland
Ett resmål som ligger oss riktigt varmt om hjärtat är Gotland, och i 40 år har vi arrangerat bussresor till denna fantastiska ö. I sommar kommer vi som tidigare år ordna resor med boende på hotell inne i Visby, men under för -och eftersäsong kommer vi även kunna erbjuda ett par resor med boende på Björkhaga strandby. Ett par mil söder om Visby, precis vid havet, ligger denna trevliga anläggning, och här bor vi bekvämt i fina stugor och serveras frukost och middag i restaurangen på området.
5 resor nästa avresa 19 juni
Gotland - Björkhaga Strandby
Följ med till vår favortiö och bo på mysiga Björkhaga Strandby. Här bor vi precis vid Östersjöns sandstrand, med egen badbrygga och pool. Alla bor i egna sturgor med egen toalett/dusch, och i anläggningens restaurang serveras frukost och middag var dag.  
1 resa 27 augusti
Kryssning till Mariehamn med Birka Gotland
Östersjöns enda äkta kryssare är tillbaka! Från och med mars ersätts Viking Cinderella med Birka Gotland på linjen Stockholm-Mariehamn. Njut av god mat, ta det lugnt i relaxen och shoppa i fartygets fina Taxfree.
4 resor nästa avresa 17 juli
Sydengland - Flyg
Följ med oss på en flygresa till ”Englands trädgård”, grevskapet Kent i sydöstra England. På vår resa får vi bland annat uppleva sommarstaden Brighton på engelska sydkusten där vi besöker den sagolika Royal Pavilion. Vi får även besöka flera trädgårdar och Leeds Castle.
1 resa 30 juli
Moseldalen från Gotland
Sensommaren är en fantastisk tid att besöka Moseldalen. Vädret är behagligt och vinskörden har inletts. I de små byarna avlöser vinfesterna varandra. På denna resa som startar från Gotland får vi lära oss mer om vinodling och vi hinner både med att provsmaka vin, ta en båttur på Mosel och besöka Trier som grundades redan under romartiden.
1 resa 21 september
Kryssning till Bornholm och Visby med Birka Gotland
Missa inte chansen till en helt unik specialkryssning till Bornholm och Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar ombord på Birka Gotland.
1 resa 25 augusti
Kryssning till Höga kusten med Birka Gotland
Följ med på en kryssning till vackra Höga kusten i sommar! På denna tredagarskryssning mixar vi vacker natur med kornblått hav när vi glider inomskärs och kan beundra världens högsta kustlinje.  
1 resa 15 september
Kryssning till Riga med Birka Gotland
Följ med på en kryssning till vackra Riga i september. Njut av mysiga gamla stan, shoppa och koppla av ombord på Birka Gotland!
1 resa 22 september
Kryssning till Visby med Birka Gotland
Vår favoritö Gotland lockar alltid! Följ med på en minnesvärd kryssning till Visby och Gotland i sommar!
3 resor nästa avresa 4 juli
Kryssning till Ystad och Visby med Birka Gotland
Missa inte chansen till en helt unik specialkryssning till Ystad och Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar ombord på Birka Gotland.
1 resa 11 augusti
Tjejmilen
2024 fyller Tjemilen 40 år och det skall firas med stil. Samla kompisgänget och följ med oss till Tjejmilen 2024! I år med en lite annorlunda bansträckning, en Jubileumsbana. Start vid Sjöhistoriska Museet. På fredagen hämtar vi ut våra nummerlappar och på lördagen tar vår buss oss till startområdet och hem till hotellet efter målgång. Frukostpension ingår på vårt hotell och på kvällarna finns det egen tid till att uppleva Stockholms nöjesliv och restauranger.  Anmälan till Tjemilen görs av var och en. Läs mer här:  https://tjejmilen.se/
2 resor nästa avresa 30 augusti
Almuñécar
Fly vintermörker och kyla och följ med oss till spanska solkusten! På resorna bor vi på den spanska soliga kusten, i Almuñécar, på fina Hotel Victoria Playa. Hotellet är beläget endast 200 m från stranden och en kort promenad från både köpcentrum och gamla staden.
2 resor nästa avresa 9 november
Stockholm med Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek
Följ med oss till Stockholm, och se den populära Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek! Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise  och  Diggiloo Diggiley  är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal som hade premiär på i Malmö hösten 2023 och som hösten 2024 kommer spelas på Göta Lejon i Stockholm. Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Just den låtskatten är grunden i den nyskrivna  Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek! I  Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek  förvaltas låtarna kärleksfullt av regissören Hans Marklund och tillsammans med ett kreativt team och en oslagbar ensemble så skrivs ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och i lurarna till din Walkman..
2 resor nästa avresa 11 oktober
Stockholm med Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek - från Gotland
Kärleken är evig, Främling, Bra vibrationer, Eloise  och  Diggiloo Diggiley  är bara några av de 26 schlagerhits som tillsammans bygger denna feel good musikal som hade premiär på i Malmö hösten 2023 och som hösten 2024 kommer spelas på Göta Lejon i Stockholm. Lasse Holm, Ingela ”Pling” Forsman, Monica Forsberg och Torgny Söderberg är personerna som är obesegrade i antal odödliga schlagerhits. Deras stora låtskatt växte fram under 80-talet och har för evigt satt sina spår i vår musikaliska folksjäl. Just den låtskatten är grunden i den nyskrivna  Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek! I  Musikalen De’ e’ det här vi kallar kärlek  förvaltas låtarna kärleksfullt av regissören Hans Marklund och tillsammans med ett kreativt team och en oslagbar ensemble så skrivs ny musikhistoria. Detta 40 år efter Carolas vinst i Melodifestivalen och låtarnas frammarsch i de svenska TV-apparaterna, radiokanalerna och i lurarna till din Walkman.
1 resa 28 september
Costa Brava med Barcelona
Följ med till härliga Costa Brava och njut av härliga Santa Susanna. Vi flyger med direktflyg till Barcelona t/r och vårt utmärkta fyrstjärniga hotell ligger ett stenkast från den milslånga stranden. Vår resa inkluderar en heldagsutflykt till Barcelona och vårt hotell erbjuder flera dagliga gruppaktiviteter.
1 resa 6 oktober
Kryssning till Tallinn
Följ med oss på en härlig sommarkryssning till Estlands huvudstad, Tallinn. Under Juni, Juli och Augusti så reser vi med Tallinks fina nattfärjor till ett sprudlande Tallinn. Här får vi en trevlig dag i land på egen hand. I December kommer vi dessutom ha en trevlig Julmarknadsresa till Tallinn.
2 resor nästa avresa 21 juli
Stockholm med Tomten är far till alla barnen
För fösta gången någonsin sätts den folkkära och älskade Tomten är far till alla barnen upp på en teaterscen. Filmen hade biopremiär 1999 och har med åren blivit en svensk filmklassiker. Den nya teateruppsättningen som regisseras av Rikard Bergqvist kommer inkludera några av Sveriges mest välkända skådespelare. Medverkar gör bland annat Eva Röse, Liv Mjönes, Julia Dufvenius, Clara Henry, Linus Wahlgren, Magnus Betnér, Fredrik Hallgren och Jakob Setterberg. Vi får följa en kaotisk julafton där Sara (Liv Möjnes) bjuder in sina före detta män och deras nya familjer för att fira med hennes motsträviga sambo, Janne (Linus Wahlgren). Det som, enligt Sara, skulle ha blivit en kärleksfull och traditionsenlig högtid utvecklas snart till en komisk röra där hemligheter avslöjas och överraskningar avlöser varandra. Kryddad med musik och sång förflyttas handlingen nu in i samtidens pulserande energi.
1 resa 21 november
Burg med julmarknad i Lübeck
Följ med på en kombinerad shopping och julmarknadsresa till Burg och Lübeck!
2 resor nästa avresa 29 november
Julmarknad i Celle och Goslar
På denna resa kombinerar vi två fina julmarknader. Vi besöker den pittoreska korsvirkesstaden Celle med sin trevliga julmarknad med allt som hör till och är ett underbart resmål att besöka under advent. På det vackra torget är det julstämningen och vi riktigt känner att julen närmar sig! Men vi hinner även med ett besök i korsvikesstaden Goslar i Harz. En klassisk tysk julmarknad med allt man kan önska sig. Vi bor i östra delen av Hannover och varje kväll ingår middag på vårt hotell.
1 resa 28 november
Julmarknad i Lübeck
Traditionsenligt så kör vi till Julmarknaden i Lübeck. Kanske den julmarknad som är mest känd för oss Svenskar. Här besöker vi en trevlig och mysig julmarknad runt Rådhustorget, med massor av stånd med både godsaker, mat, dryck och en hel del saker att köpa med hem. Dessutom erbjuder staden en mängd trevliga restauranger, caféer och barer. Ett besök vid stadsporten Holstentor, som uppfördes 1478 bör man besöka under en resa till denna sjudande Hansastad.
2 resor nästa avresa 3 december
Julmarknad i Rostock
I många år var Rostock DDR´s största hamn och numera tredje största Östersjöhamn i Tyskland. Staden förstördes mycket under andra världskriget men fortfarande finns möjlighet att se de trevliga gotiska gavelhusen och medeltida kyrkorna. Rostock har mycket att erbjuda och vi får dessutom tid att shoppa, här finns ju ett rikt utbud av affärer och shoppingcenter.
3 resor nästa avresa 29 november
Julmarknad i Stralsund
Stralsund som är en gammal svenskstad har en hel del svenskminnen kvar. 3 medeltida kyrkor och det fina Rådhuset står kvar i den gamla delen av staden ”Alter Markt”. Stralsund är ju fortfarande en stor och viktig hamnstad. Hansastaden Stralsund erbjuder sin trevliga och livliga Julmarknad. Runt Alter Markt och Rådhuset, ner mot gågatorna sträcker sig Julmarknaden. Mängder av stånd med massor av godsaker, mat och dryck. Shoppa lite egentillverkade produkter eller lite god tysk korv. Ja, valmöjligheterna är många. Så välkommen med på en upplevelserik resa.
1 resa 29 november
Jokkmokks Marknad med Ishotellet
Följ med oss på en vinterresa upp i norr. Vi besöker Jokkmokks Marknad med alla renar, utställare, mat och dryck. Många aktiviteter pågår under dessa dagar och har vi tur kan vi få se ett äkta renrace eller hundspann. Mycket fin samisk hemslöjd finns att titta på eller självklart att köpa. Vi hinner även med ett besök på det fantastiska Ishotellet.
1 resa 6 februari 2025
Julmarknad i Schwerin
Schwerin är en trevlig och lagom stor stad för lite egna strövtåg. På deras Julmarknad så doftar det härligt ifrån alla bodar med Gluhewine och andra goda saker som finns att köpa. Schwerin har också ett mycket fint och välbesökt slott.  
1 resa 25 november
Julmarknad i Hamburg
Hamburg, denna härliga världsstad erbjuder en fantastisk julmarknad. Runt Rådhusplatsen och även runt omkring i innerstaden så ligger bodarna tätt med sina fina hantverk, goda tyska bakverk och charkdelikatesser. Ett besök i en av de många kyrkorna för att höra lite julmusik är ett tips för den som gillar julmusik. Eller kanske ta sig ner mot hamnen för att äta en god bit mat. Men hela Hamburg är full av restauranger, barer och mysiga caféer. Så följ med till en traditionell julmarknad i en av Tysklands mest sevärda städer.
1 resa 6 december
Julmarknad i Tallinn
Följ med oss på en härlig Julmarknads kryssning till Estlands huvudstad, Tallinn. Vi reser med Tallinks fina nattfärja till ett sprudlande Tallinn. Här får vi en trevlig dag i land på egen hand. Shoppa, dofta och se alla härliga hemgjorda saker. En härlig och annorlunda Julmarknad.  
1 resa 3 december
Shopping i Rostock
Följ med oss på en härlig shoppingresa till Rostock, där vi får möjlighet att shoppa och även få lite fri tid i den mysiga gamla Hansastaden.
3 resor nästa avresa 30 augusti
Julmarknad i Rostock från Gotland
I många år var Rostock DDR´s största hamn och numera tredje största Östersjöhamn i Tyskland. Staden förstördes mycket under andra världskriget men fortfarande finns möjlighet att se de trevliga gotiska gavelhusen och medeltida kyrkorna. Rostock har mycket att erbjuda och vi får dessutom tid att shoppa, här finns ju ett rikt utbud av affärer och shoppingcenter.
1 resa 1 december
Shopping i Burg från Gotland
Dags att fylla upp förrådet till sommarens alla festligheter. Följ med oss till Tyskland på en kortare shoppingtur, där vi besöker Calles i Burg och kan handla upp till 80 kg/person.
1 resa 18 juni
Nyårsresa Örebro
Följ med och fira in det nya året på vår nyårsresa till Örebro. Vi bor en natt på vårt centrala hotell och njuter av god nyårssupé tillsammans. På nyårsaftonens eftermiddag gör vi även ett besök i Svampen.
1 resa 31 december
Jubileumskryssning till Helsingfors
Vår första Jubileumskryssning till Helsingfors sålde slut fort, och var väldigt trevlig och omtyckt. Så nu har vi satt in ett nytt datum i höst, så skynda att boka din plats redan idag! I år fyller vi 40 år!!!! En av våra jubileumsresor under året kommer bli en härlig kryssning till Helsingfors. På resan utlovad god mat och underhållning – och kanske någon liten överraskning?! Vi reser med Viking Lines fina fartyg Cinderella och får även en hel dag tillsammans i den finska huvudstaden.  
2 resor nästa avresa 18 oktober
Göteborg med Charlie och chokladfabriken
Följ med på en mysig höstweekend till Göteborg med chans att uppleva musikalen Charlie och chokladfabriken på Göteborgsoperan. Denna helg som avrundar höstlovet ger också en möjlighet att besöka det populära Halloween på Liseberg på egen hand.   Musikalen Charlie och chokladfabriken är baserad på Roald Dahls klassiska bok Kalle och chokladfabriken. Ola Salo spelar huvudrollen som Willy Wonka, den rika excentriska godisuppfinnaren med guldbiljetterna som ger tillträde till hans fabrik. Den fattiga, godhjärtade och godisälskande Charlie växer upp nära Wonkas mystiska och mytiska chokladfabrik. När Wonka meddelar att han gömt fem guldbiljetter i lika många chokladkakor, blir Charlie ett av de lyckliga barn som vinner ett besök på fabriken. Charlie och chokladfabriken  riktar sig främst till en vuxen publik men passar även barnfamiljer.
1 resa 2 november
Lasse Stefanz på Birka Gotland
Äntligen är det dags för Nordens största dansband att kliva ombord på Birka Gotland och bjuda på två kryssningar utöver det vanliga – där hela båten går i det legendariska bandets tecken. Boka redan nu årets härligaste partykryssning och dansa loss till Lasse Stefanz!
2 resor nästa avresa 22 oktober
Tomas Ledin på Dalhalla
Under två magiska kvällar i juli kommer Tomas Ledin till Dalhalla med sin sommarturné. Tillsammans med hans medmusikanter Vapendragarna intar han det gamla kalkbrottet utanför Rättvik som ofta beskrivs som en av de mäktigaste och vackraste utomhusarenorna i Europa. Tomas Ledin har en nästintill outtömlig låtskatt och han har skapat musik som gett minnen till de allra flesta svenskar. Under kvällen utlovas en hitkavalkad där alla hans största hit ingår. Vi får säkerligen höra bland annat En del av mitt hjärta , I natt är jag din , Sommaren är kort , Snart tystnar musiken, Blå blå känslor och många fler.
1 resa 19 juli
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top