Paketresor med buss

Från 51 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor med Lind Tour

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Magiska Lofoten
Norr om Polcirkeln ligger ögruppen Lofoten. Det är magiskt vackert här med, dramatiska berg, vackra sandstränder och små fiskelägen. En av världens vackraste platser enlig många. Öarna har "fast" förbindelse med varann och fastlandet via ett antal broar och tunnlar som gör det extra lätt att besöka denna exotiska del av Norge. Lofoten har stark historisk anknytning till vikingatiden. På Lofotr Vikingmuseum i Borg kan du uppleva vikingatiden i levande miljö, bland annat i det 83 meter långa rekonstruerade långhuset, det största som någonsin hittats från tidsperioden. Tack vare Golfströmmen har Lofoten ett mycket mildare klimat än andra delar av världen på samma breddgrad. Från slutet av maj till mitten av juli kan du uppleva midnattssol och mellan september och april kan du se norrskenet dansa över himlen.
1 resa 1 augusti
Sommar på Nordkalotten
Hurtigruten och Inlandsbanan på en och samma resa, lägg där till midnattssol, fjäll, fjordar och fantastiska vyer. Det här är en riktig ”bucket-list-resa” där vi gör en fantastisk tur runt Nordkalotten, vi passerar polcirkeln och besöker tre länder. -Sverige, Finland, Norge. Vi får uppleva den vackra svenska norrländska naturen och tar oss genom finska Lappland. Dessutom kryssar vi med klassiska Hurtigruten i den arktiska arkipelagen och reser på Inlandsbanans räls. Utöver detta får vi en stor dos av lokala kulturupplevelser och historiska besöksmål. Låt detta bli din nästa resa! Hurtigruten har trafikerat den norska kusten oavbrutet sedan 1893 med Kirkenes som vändpunkt och nu är det vår tur att kliva ombord på M/S Kung Harald för några dagar längs den vackraste av kuststräckor.  Inlandsbanan byggdes i etapper under 1907–1937 mellan Kristinehamn och Gällivare. Tanken var att järnvägen skulle stärka näringslivet i norra inlandet, men den fick inte önskad effekt. Inte heller för persontrafiken blev Inlandsbanan särskilt framgångsrik. 1993 tog kommunalt ägda Inlandsbanan AB över driften av den nedläggningshotade anläggningen. Idag satsas det på snötåg till fjällen under vintersäsongen, och på sommaren kan man tågluffa längs banan. Nytt sedan 2022 är att tågen drivs med förnybara drivmedel.   Översta bilden: Visit Norway, Foto Christian Roth Christensen
1 resa 20 juli
Provence med vandring i vackra Luberon
Välkommen med på vår resa i Luberons storslagna landskap. Man förstår verkligen att författaren Peter Mayle skrev passionerat om Luberon i boken ”Ett år i Provence”. Här finns bra vandringsleder med fantastiska vyer i ett färgstarkt område kantat av vinodlingar och lavendelfält. Vi bor på ett trevligt och centralt hotell i Cavaillon, beläget i hjärtat av Provence, omgiven av de berömda byarna Isle sur la Sorgue, Gordes, Roussillon och Avignon. Under veckan besöker vi lokala marknader, vandrar och njut av det provencalska köket, osten och vinerna mitt i hjärtat av Provence! Vandringsdagar  Viktigt att ha stadiga skor eller lättare kängor då det bitvis är ojämn terräng. Vandringarna ligger på runt 4-6 km Här bor vi.
1 resa 10 september
Irland -den gröna ön
Med sina böljande gröna kullar, dramatiska klippor och charmiga byar kommer Irland att få ditt hjärta att slå lite snabbare. Irland är känd för sin fascinerande natur och vackra landsbygd,  vänliga och öppna människor, gott Guinnessöl, personliga hotell, fantastiska upplevelser av kultur och historia -Irland har allt! Här väntar mängder av trevliga upplevelser och fantastiska vyer bakom varje krök. Vi finner en stark känsla för religion och gaelisk tradition samt ett milt klimat med delvis subtropisk växtlighet. Under vår vistelse på den gröna ön bjuds vi på fantastiska naturupplevelser så som de storslagna vidderna i Connemara, den vackra Galwaybukten. Vi ser de världsberömda klipporna vid Cliffs of Moher, åker på de vackra vägarna längs Ring of Kerry , och utforskar huvudstaden Dublin där vi avrundar vår vistelse med en middag och livemusikshow på Merry Ploughboys pub. Äventyret kan börja. Reseledare : Eva Ward kommer från Sundbyberg, utanför Stockholm men har bott i Dublin sedan 1981. Där har hon jobbat som guide sedan 1989 och har visat många skandinaver runt Irland. Eva är mycket omtykt och kunnig guide som vi haft nöjet att haft även på våra tidigare Irlandsresor.
1 resa 9 september
Helsingfors
Välkommen ombord på en 40-timmarskryssning till Helsingfors! På fartygen Silja Symphony och Silja Serenade finns något för alla: Ett stort utbud av shopping till förmånliga havspriser, restauranger för alla smaker, underhållning varje kväll och en härlig relaxavdelning. Den finska huvudstaden är alltid ett perfekt resmål för dig som är intresserad av form och design. Litet, vackert och exotiskt. Här möter traditionell österländsk exotism den skandinaviska livsstilen. 
1 resa 18 augusti
Magiska Lofoten
Norr om Polcirkeln ligger ögruppen Lofoten. Det är magiskt vackert här med, dramatiska berg, vackra sandstränder och små fiskelägen. En av världens vackraste platser enlig många. Öarna har "fast" förbindelse med varann och fastlandet via ett antal broar och tunnlar som gör det extra lätt att besöka denna exotiska del av Norge. Lofoten har stark historisk anknytning till vikingatiden. På Lofotr Vikingmuseum i Borg kan du uppleva vikingatiden i levande miljö, bland annat i det 83 meter långa rekonstruerade långhuset, det största som någonsin hittats från tidsperioden. Tack vare Golfströmmen har Lofoten ett mycket mildare klimat än andra delar av världen på samma breddgrad. Från slutet av maj till mitten av juli kan du uppleva midnattssol och mellan september och april kan du se norrskenet dansa över himlen.
1 resa 27 augusti
Tommy Körberg på Sara Kulturhus
Tommy Körberg tar sitt segertåg, Grand Finale, på sommarturné - 8 aug 2024 Efter att ha spelat för utsålda hus i Stockholm och Göteborg, tar Tommy Körberg sin succéshow Grand Finale på sommarturné runt om i landet. Han kommer att besöka Sveriges somrigaste spelplatser – ett av stoppen är Sara kulturhus. I Grand Finale sammanfattar Tommy Körberg sin unika musikaliska karriär och låter publiken följa med bakom kulisserna i sitt omsusade och händelserika liv. En svindlande resa kantad av musikaler, skandaler och schlagerfinaler tillsammans med Sveriges största röst, uppbackad av virtuosa musiker.
1 resa 8 augusti
Bygdespelet HÖGA KUSTEN
”Höga Kusten – Sanningar och skrönor från sågverkens tid” är bygdespelet Sverige behöver just nu. Ett musikaliskt glädjepiller om människor som förenas över gränser för att hitta varandra och sig själva. Dryga två timmar fyllda av hopp, lycka, några tårar, massor av skratt samt gamla och nya sånger skrivna av Tomas Ledin. Bygdespelet utspelar sig i början av förra seklet. När männen och kvinnorna på sågverken i norr byggde ditt och mitt Sverige. Det var en tid fylld av förstulna kyssar bakom visthusbodarna, förhoppningar på dansbanor men också en tid av slit och uppoffringar. Skogbaroner på ena sidan, tjänstehjon, flottare och sågare på andra. ”Detta är en vacker saga, säger Tomas Ledin. Men den föddes ur verkligheten. Min farfar blev bortauktionerad som liten pojk och växte sedan upp till att bli sågare i trakten runt Lövvik för att möta kärleken och gå mot militärens gevärsmynningar i Ådalen 1931. ” I bygdespelet möter den bortauktionerade Jonas den vackra Svea, dottern till traktens storbonde. Deras kärlek är förbjuden. Med orubblig tro på sig själva och den förenade kraften övervinner de dåtidens klyftor och girighet för att bygga ett gemensamt liv. " På scen möter du välkända ansikten som Morgan Alling och Sussie Eriksson förenade med lokala sångare och skådespelare. Allt för att ge föreställningen äkthet och nerv. Regissör är Markus Virta, känd för bland annat musikalsuccén ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern i Stockholm. Manus är skrivet av Pär Nymark och musik och sångtexter står Tomas Ledin för. OBS! Tomas Ledin medverkar ej själv på scenen! Friluftsteatern i Lövvik Den nybyggda friluftsteatern har plats för 900 personer.  
1 resa 13 juli
Smakresa längs Vindelälven
Följ med på en två-dagars matresa längs vår vilda och orörda nationalälv Vindelälven! Älven rinner i berättarlänet Västerbotten. Därför kryddar vi resan med lokala berättelser kopplade till platserna vi besöker. Vi stannar till vid den gamla kvarnen i Vindeln, hör historier från Torgny Lindgrens trakter i Raggsjöliden, lyssnar till geologen som berättar om gamla vulkaner i Malå och hänförs av hällristningarna vid Stornorrfors. Visst hinner vi med myset framför elden på Västerbottens högsta berg också. Vi äter äkta genuin mat hos våra lokala restauranger längs älven och dess biflöden. Tid för egen reflektion, promenader eller vila finns givetvis inräknat. Välkomna till mat-magi vid älven! Ta bekväma skor då det blir en del skogspromenader!   Ett samarbete med projekt Smaka på Vindelälven, projektledare Gold of Lapland och samarbetspartner Biosfärområde Vindelälven- Juhttátahkka.   
1 resa 13 september
Smaklig dagstur längs orörd älv
Foto: Roine Öberg/Kullar & klang Följ med oss på en mysig dagstur längs vår orörda nationalälv Vindelälven som idag är ett av Unescos utsedda biosfärområden. Vi smakar på lokala drycker och får veta historien bakom Brännlands Cider. Vi besöker saluhall samt avnjuter lokal lunch hos mysiga Kullar & Klang. Längs älven och dess biflöden finns fina besökspärlor och vi hinner med några av dem denna dag - ett besök hos Rödålie gård samt butiken Blåeld i Tavelsjö. Välkommen att smaka och uppleva en del av Vindelälven! Medtag kylbag för eventuella inköp!   Ett samarbete med projekt Smaka på Vindelälven, projektledare Gold of Lapland och samarbetspartner Biosfärområde Vindelälven- Juhttátahkka. 
1 resa 17 augusti
Musikalen Dreamgirls
                                                                                                             Foto: Mats Bäcker "Dreamgirls" sveper in på Chinateatern i höst och bjuder in dig till en värld av drömmar, musik och stjärnglans. Den hyllade musikalen, som har charmat publik världen över, tar dig med på en oförglömlig resa fylld av passion, dramatik och oemotståndlig soul. Med en oslagbar ensemble, glittrande klädprakt och en fängslande berättelse om kärlek, vänskap och uppfyllelse av drömmar, kommer "Dreamgirls" att få ditt hjärta att sjunga och dina fötter att dansa. Dreamgirls - The Musical  handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens  The Supremes  där bland andra Diana Ross var medlem. Tempot är högt, musiken tidlös och i centrum finns ett mänskligt drama där allting står på spel. Vad kostar framgång och att få sina drömmar att gå i uppfyllelse? Musikalen har hyllats på Broadway och i West End och filmatiseringen med bland andra Beyoncé och Eddie Murphy blev en enastående publiksuccé som belönades med två Oscarsstatyetter. När musikalen i höst ska möta den svenska publiken är det regissören  Edward af Sillén  , som efter succén med musikalen Änglagård, tar sig an en av musikalhistoriens stora succéer. Den svenska översättningen står  Calle Norlén  för. Kostym - & scenografdesigner för föreställningen är Lehna Edwall. En gripande historia med tidlösa hits Dreamgirls – The Musical  är fylld av ikoniska hits som ” And I Am Telling You not   going ",  "One Night Only ,  ”Listen” ,  ”Move ”, ”*I love you baby” och många fler. I huvudrollerna som Deena, Effie och Lorrell ser vi artisterna  Janice Kavander, Laila Adéle och Mary   N’Diaye  . Rollerna som Curtis och Marty spelas av  Alexander Larsson  och  Peter Gardiner  och ensemblen består av några av Sveriges mest meriterade sångare och dansare. Självklart i sällskap av en stor orkester. Handlingen utspelar sig i 1960-talets Detroit där de tre vännerna Deena, Effie och Lorrell drömmer om att slå igenom med sin grupp The Dreamettes. Chansen dyker upp när de träffar bilhandlaren Curtis vid en talangtävling. Curtis blir gruppens manager och hjälper de unga kvinnorna in i den utmanande musikindustrin, i en tid präglad av fördomar och diskriminering. Vägen till stjärnglansen är inte enkel och när Curtis avsätter Effie som gruppens solosångerska och i stället riktar strålkastarljuset mot Deena, prövas tjejernas vänskap.  
1 resa 8 november
Berlin med Julmarknad och Show
Foto: Bernd Brundert En perfekt resa för dig som vill ha storstadsweekend med shopping, kultur och nöje, samt genuin julstämning i ett. Berlin i juletid är magiskt. Med fler än 60 julmarknader spridda över staden har varje marknad sin egen unika atmosfär, från den pittoreska Weihnachtszauber vid Gendarmenmarkt till den familjevänliga Berliner Weihnachtszeit vid Röda Rådhuset. Oavsett var du går, möts du av en festlig stämning, färgglada ljus och vackra dekorationer. Lägg där till en storslagen färgsprakande show på Friedrichstat Palast och resan blir komplett.   FALLING IN LOVE Är en färgsprakande Grand Show med 100 miljoner gnistrande swarovski-kristaller, sång, musik och akrobatiska nummer på världens största teaterscen. Sjärndesignern Jean Paul Gaultier har skapat de över 500 extravaganta kostymerna. Det blir en kväll vi sent ska glömma.    
1 resa 28 november
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top