Paketresor med buss

Från 51 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor med GRUPPRESOR AB

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
Musikalen Änglagård - Oscarsteatern
Colin Nutleys film Änglagård hade premiär 1992 och blev genast en stor succé. Nu hälsas vi välkomna till Oscarsteatern och uppsättningen av musikalen Änglagård.  Musikalen är baserad på filmen som hade premiär på filmduken 1992. I huvudrollerna ser ni Sanna Nielsen, Tommy Körberg, Tuva B Larsen (Så som i Himmelen) och Denny Lekström  tillsammans med folkkära skådespelare, stor ensemble och orkester.
2 resor nästa avresa 14 september
Flåmsbanan, Bergen med fjordkryssning & Oslo
Följ med till vårt vackra grannland Norge och upplev hisnande vyer och spännande naturupplevelser! Vi åker med den natursköna Flåmsbanan, en av världens brantaste järnvägar, och ser vattenfallet Kjosfossen. Norges näst största stad Bergen välkomnar oss med sina färgglada trähus och vi gör en fantastisk fjordkryssning till Osterfjord och pittoreska Mostraumen. Dessutom besöker vi Norges vackra huvudstad.
1 resa 15 juli
Bornholm - gemytliga Danmark
Följ med oss till solskensön Bornholm, som har både klippig kust och fina sandstränder. Vi får se pittoreska städer och fina fiskelägen samt uppleva det fantastiska dynlandskapet vid Bornholms sydspets, Dueodde. Vi besöker Hammershus, Nordeuropas största borgruin och förundras över rundkyrkor och forntida minnesmärken. Vi bor 4 nätter i charmiga Rönne på Griffen Spa Hotel, ett av Bornholms ledande hotell, beläget alldeles vid havet och småbåtshamnen.
1 resa 3 september
Bremen oktoberfest
Upplev tysk folkfest när den är som bäst! Bremens stora ölfest ”Bremen Freimarkt” är Nordtysklands svar på Münchens Oktoberfest. På festområdet Bürgerweide och vid det historiska torget råder glad feststämning. Knallar och matstånd med tyska delikatesser, öltält, musik, dans och nöjesfält. Självklart bor vi på ett hotell med gångavstånd till festområdet.
1 resa 17 oktober
Smaka på Dalarna
Hur smakar Dalarna? Ja, under denna resa skall vi provsmaka några guldkorn från Dalarna. Låt smaklökarna få sitt när vi besöker lokala och småskaliga producenter och får ta del av deras berättelser. Vi kombinerar resan med besök i Sundborn, Carl och Karin Larssons kända konstnärshem samt ett djupgående besök i Falu Gruva.
1 resa 2 juli
Dalslands kanal
Varje år vallfärdar hundratusentals besökare till Dalslands kanal för att se det spektakulära mötet mellan landväg, järnväg och vattenväg. Vår resa börjar i Håverud och avslutas i Bengtsfors, under resan passeras 16 spännande slussar med en nivåskillnad på 41 meter. Akvedukten och slusstrappan i Håverud är en av Dalslands mest besökta sevärdheter och ett stycke historia som bäst upplevs på plats.
2 resor nästa avresa 22 juli
Natursköna Göta kanal
Följ med på en resa genom svensk historia. Göta kanal är ett av Sveriges största byggnadsprojekt genom tiderna och byggdes av 58 000 soldater på initiativ av Baltzar von Platen. Kanalen invigdes år 1832. Den är 190 km lång, varav 87 km av kanalen är handgrävd. Göta kanal sträcker sig från Sjötorp vid Vänern till Mem vid Östersjön.
1 resa 29 juli
Helsingforskryssningar
Ombord på Tallink Silja Lines fartyg Silja Symphony finns allt för en lyckad kryssning. Shopping till förmånliga priser, restauranger för alla smaker, underhållning varje kväll och relaxavdelningen med bastu och jacuzzi. Helsingfors ligger för våra fötter och väntar på att utforskas.
6 resor nästa avresa 19 augusti
Hjälmare kanalkryssning
I sakta mak kryssar vi på Sveriges äldsta farbara kanal, länken mellan Mälaren och Hjälmaren. En båtresa längs Hjälmare kanal bjuder på många fina naturupplevelser, kulturhistoriska platser, små sjöar kobbar och skär. Vi passerar även den trånga Bergskanalen som sprängts fram ur berget.
2 resor nästa avresa 11 juli
Kielkryssningar med shopping på Citti
På en kryssning till Kiel har vi två trevliga kvällar ombord och en heldag iland. Vår buss tar oss bekvämt till Citti Park och våra inköp lastar vi direkt i bussen. Efter vår shoppingrunda blir det tid att utforska utbudet av butiker och restauranger i centrala Kiel.    Handla totalt 100kg/person under resan. På de datum som är fullbokade, boka gärna på väntelistan. Det kan va så att vi har plats i bussen men behöver fråga om fler hytter på båten.
3 resor nästa avresa 28 augusti
Kroatien - Vrsar
Halvön Istrien, som skjuter ut i den nordligaste delen av Adriatiska havet, har blivit en av Europas mest omtyckta resmål. Kusten är vidunderligt vacker och här finns flera fascinerande städer. Vi bor i utkanten av charmiga solblekta Vrsar med en lång historia och härliga stränder med kristallklart havsvatten. Byn ligger mitt emellan orterna Porec och Roivnj, belägen på en liten kulle med pittoreska torg, kullerstensgator och små restauranger.
1 resa 3 oktober
Kållandsö – Spikens Fiskehamn & Läckö Slott
Strax utanför Lidköping ligger Kållandsö. Ön som är Vänerns näst största är en riktig pärla med flera besöksmål av varierande karaktär. Under vår resa kommer vi att besöka Spikens Fiskehamn samt det charmiga Läckö Slott.
1 resa 1 juli
Noramarknaden
Gör som de tre små gummorna och besök Noramarknaden. Välkommen att åka karusell, äta karamell och fröjdas hela dagen uti Nora, Bergslagens lilla sagostad. Noramarken är en av de största och mest kända marknaderna i Sverige.
1 resa 31 augusti
Nordsjökustens pärlor
De unika ostfrisiska öarna ligger som ett pärlband längs Nordsjökusten vid Tysklands nordvästra spets. Här möter oss en säregen natur med bördig mark och kanaler som sträcker sig kors och tvärs. Med charmiga centralorten Leer som utgångspunkt utforskar vi både fastlandet och ön Norderney med rundturståg, ölprovning och blomsterpark. På hemresan stannar vi i Hansastaden Lübeck med dess berömda stadsport Holstenstor.
1 resa 21 september
Österlen med Kullahalvön - svenska viner, mat & kultur
Svenska viner är på framfart och flera druvsorter odlas i Sverige! På Kullahalvön finns flera spännande vingårdar och vi besöker några av dem för att provsmaka deras goda viner. Mycket på Österlen handlar om den magiska naturen, vackra miljöer med många smultronställen och kulinariska upplevelser. Här finns gårdar med vinodlingar, trevliga gårdsbutiker och ett vackert landskap att njuta av. Under vår vistelse besöker vi lokala vinproducenter som med stor kärlek och omsorg odlar och förädlar sina produkter. Idylliska Ystad med sina medeltida kullerstensgator och pastellfärgade korsvirkeshus är garanti för en trevlig vistelse på Österlen. Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson
1 resa 4 augusti
Pfalz i försommarskrud
Vindistriktet Pfalz är ett av Tysklands vackraste områden och präglas av vingårdar som sträcker sig över solindränkta sluttningar, slottsruiner, fruktträd och gamla muromgärdade byar av korsvirkeshus. Vi bor 4 nätter i trevliga Neustadt an der Weinstrasse, beläget utmed den tyska vinvägen och centrum för vinhandeln i detta område. Tillsammans med Thomas Vinare erfar vi mer om den intressanta kulturen kring vin och mat under våra besök på vingårdar och lokala producenter. Dessa håller på traditionen från jord till bord och presenterar regionens fina smakupplevelser. Givetvis ges det tillfälle att handla med sina favoritviner. Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson
1 resa 23 juni
Lunchkryssning på Hjälmaren
Välkomna ombord! På vår resa kommer vi att njuta av både lunch och vackra vyer. Under ett par timmar blir vi guidade av vår kapten som sakta styr ut mot Hjälmaren.
1 resa 1 augusti
Klassiska Rüdesheim
På höjderna längs den mäktiga floden Rhen tronar gamla riddarborgar och på sluttningarna klättrar vinrankorna i täta rader. Moselfloden slingrar sig i serpentiner genom ett idylliskt landskap förbi små pittoreska byar och branta vinberg. Vi bor i romantiska Rüdesheim vid Rhen med medeltida slott, korsvirkeshus och den kända Drosselgasse, en smal gågata med trevliga restauranger och glad stämning. En av årets höjdpunkter är 25-27 oktober då den stora höstfesten äger rum på stadens torg, en härlig höstavslutning och årets sista vinfestival i Rheingau. Vinet som firas är Federweisser, ett fruktvin från årets skörd som fortfarande är under jäsning. Till detta serveras ofta en sorts lökpaj som kallas för Zwiebelkuchen, absolut värt att testa! Reseledare: Kikki Fjelde
1 resa 25 oktober
Tallinnkryssningar
Kryssa tillsammans med oss till Tallinn och få två trevliga kryssningskvällar och en heldag i Estlands huvudstad. Att Gamla stan med sina gotiska spiror, slingrande kullerstensgator och sin förtrollande arkitektur sedan år 1997 är upptagen på UNESCOs världsarvslista, finner säkert de flesta besökarna helt motiverat. Nytt för 2024, utvalda avgångar med svenska dansband. Tallinn Medeltidsdagar 5/7 Under medeltidsdagarna i Gamla stan omvandlas Tallinns rådhustorg till en medeltida Hansastad – välkommen till medeltiden! Läs mer här >>
6 resor nästa avresa 19 augusti
Julshopping i Tallinn
När adventstiden närmar sig är vi många som vill maxa julstämningen, börja köpa julklappar och njuta av säsongens mat och dryck. Tallinns julmarknad på Rådhustorget bjuder på magisk stämning med pyntade granar, juldekorationer och ljus. Vad är mysigare än att strosa runt på en julmarknad bland pyntade bodar med hemslöjd, tomtar, välsmakande glögg och doften av brända mandlar?
1 resa 9 december
Öar i Vänern - Torsö & Brommö
Vänern, vårt enorma innanhav, är en fantastisk resurs som ger oss härliga bad, orörda naturhamnar och ett spännande fiske. Innanhavet Vänern med Europas största insjöskärgård står i en klass för sig. Totalt finns nära 22 000 öar, holmar och skär. Det största skärgårdsområdet ligger vid Mariestad och domineras av Torsö och Brommö och det är hit dagens resa går.
1 resa 27 augusti
Tyrolen, Örnnästet och blomsterön Mainau
Följ med oss på en resa som innehåller många guldkorn. I charmiga Kirchberg njuter vi av Tyrolen när det är som vackrast med snöklädda alptoppar och härligt blommande ängar. Vi tar oss upp till Örnnästet med svindlande utsikt över Alperna och besöker Tyrolens huvudstad Innsbruck. Resan fortsätter till Bregenz vid glittrande Bodensjön där vi besöker den vackra blomsterön Mainau.
1 resa 20 augusti
Lilla Italien - The Winery Hotel
Drömmer du om att besöka en vingård i Italien är du välkommen med på vår resa till fyrstjärniga The Winery Hotel i Solna. Hotellets arkitektur och inredning bygger på en känsla av en gammal vinfabrik som möter modern design inspirerat av Brooklyn och Toscana. Vi får uppleva en unik helg med vin och god mat i fokus. Hotellet är en urban vinproducent som hämtar druvor från vingården Terreno i Toscana. I hotellets vineri framställs sedan vin från druva till flaska och vi får möjlighet att ta del av och lära oss mer om hantverket. Naturligtvis blir det vinprovning som avslutas med en god middag. Reseledare: Thomas "Vinare" Andersson
1 resa 31 augusti
Trollstigen & Geiranger
Upplev den UNESCO-skyddade Geirangerfjorden och bergsvägen Trollstigen; två av Norges mest dramatiska och välbesökta sevärdheter. Naturen är magnifik, med en rent hänförande utsikt över branta klippor, vattenfall, djupa fjordar och bördiga dalar. Reseledare: Anders Bernspång
1 resa 8 juli
Lofoten - öriket i havet
Följ med oss till Lofoten – ett fantastiskt paradis i Nordnorge bestående av tusentals öar omslutna av Golfströmmen. Vi får uppleva en sagolik natur med höga fjäll som sträcker sig ut mot havet, fjordar mellan fantastiska bergsklippor, små fiskebyar med röda stugor och ljusa stränder. Under knappt två månader lyser midnattssolen i väster. Dessutom får vi se en glimt av Höga Kustens unika världsarv samt hur man flyttat nästan halva staden Kiruna till helt nya områden. Reseledare: Anders Bernspång Nyinsatt datum 4/9 - läs mer här>>
1 resa 5 augusti
De’ e’ det här vi kallar kärlek - en musikal i Mello anda
Leta fram fjäderboan, glitterblåsan och schlagerslipsen och gör er redo för schlagermusikalen som kommer att sätta nya spår i våra hjärtan. Under kvällen raddas schlagermelodierna upp som ett pärlband. ”De’ e’ det här vi kallar kärlek” är en nyskriven musikal som hade premiär i Malmö hösten 2023.
2 resor nästa avresa 28 september
Tallinn - Medeltidsdagar
Under medeltidsdagarna i Gamla stan omvandlas Tallinns rådhustorg till en medeltida Hansastad – välkommen till medeltiden! Gamla stan i Tallinn påminner lite om en medeltida sagoby i pastell där kullerstensgatorna kantas av sockerpudrade ”pepparkakshus” med karamellfärgade dörrar och fönster.
1 resa 5 juli
Lofoten - öriket i havet
Följ med oss till Lofoten – ett fantastiskt paradis i Nordnorge bestående av tusentals öar omslutna av Golfströmmen. Vi får uppleva en sagolik natur med höga fjäll som sträcker sig ut mot havet, fjordar mellan fantastiska bergsklippor, små fiskebyar med röda stugor och ljusa stränder. Under knappt två månader lyser midnattssolen i väster. Dessutom får vi se en glimt av Höga Kustens unika världsarv samt hur man flyttat nästan halva staden Kiruna till helt nya områden. Reseledare: Anders Bernspång
1 resa 4 september
Hamburg julmarknad
I slutet av november öppnar vackert utsmyckade julmarknader i hela Hamburg som sprider en praktfull julstämning i Tysklands näst största stad. Vi bor på Hotel Senator som ligger nära centralstationen och shoppinggatorna som leder fram till den berömda historiska julmarknaden på Rådhusplatsen. Här ligger de anrika marknadsbodarna tätt som en liten sagoby med vackra hantverk och ljuvliga dofter av julgodis och glögg.
1 resa 24 november
Lübeck julmarknad
Julmarknaden i Lübeck med sin praktfulla kuliss lockar år efter år tusentals besökare. Här känner man att julen är på väg. Strosa omkring genom de dekorerade gatorna i Gamla stan och besök de många jul- och konsthantverksmarknaderna. Julmarknaden sträcker sig över den gamla stadskärnan med Rådhustorget och shoppingstråket Breite Strasse. Här hittar man också det kända Café Niederegger, där stadens berömda marsipan kan inhandlas.
1 resa 9 december
Julshopping i Helsingfors
Julmarknader i Finland är en populär tradition under årets mest festliga säsong och lockar både lokalbefolkning och turister. När den officiella julgatan Alexandersgatans julbelysning tänds vet man att julen står bakom knuten. Skyltfönster dekoreras, det ena vackrare än det andra, allt för att locka besökare.
1 resa 9 december
Ullared & shoppingparadiset Gekås
Den lilla butiken som en gång startade i bottenvåningen på en villa i Ullared är idag Sveriges populäraste besöksmål. Med en stabil affärsgrund är Gekås Ullared idag ett välkänt varumärke. Mycket har hänt sedan starten på 60-talet men historien lever vidare och du kan nu precis som då vara säker på att du hittar varor till låga priser, alla dagar, året om. Karta över varuhuset >>
1 resa 28 oktober
Tomten är far till alla barnen – Cirkus
Tomten är far till alla barnen - filmen hade biopremiär 1999 och den har med åren blivit en svensk filmklassiker. Nu förvandlas hela filmen till en fars som sätts upp på anrika Cirkus teaterscen. Historien känner man igen, godtrogna Sara som bjuder in alla sina gamla ex. Helt utan sin nya sambos vilja och vetskap. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig, detta kommer att bli en riktig smällkaramell med premiär strax före jul. I rollerna finns bland andra Liv Mjönes, Linus Wahlgren, Eva Röse, Fredrik Hallgren, Julia Dufvenius, Magnus Betnér och Clara Henry.  
1 resa 22 november
Musikalen Dreamgirls - China Teatern
För första gången sätts ”Dreamgirls – the musical” upp i Sverige. China Teaterns nya storsatsning har premiär i höst med Janice Kavander, Laila Adéle och Mary N’Diaye i huvudrollerna. Dreamgirls - The Musical handlar om tre unga sångerskor som vill slå igenom i en tid då skivbolaget Motown tar musikbranschen med storm. Den gripande historien om de tre vännerna har många likheter med verklighetens The Supremes där bland andra Diana Ross var medlem.
1 resa 15 november
Julshopping i Kiel
Jul, jul, strålande jul. Kickstarta julfirandet med en kryssning till Kiel. Strosa omkring i den pyntade innerstaden och njut av stämningsfull belysning, läckra dofter och kulinariska läckerheter som sprider sig på stadens gator och torg.
4 resor nästa avresa 29 november
Höstweekend i Stockholm
Lyxa till det och boka en hotellweekend. Ibland kan det bara vara skönt att få bryta vardagen och ta en hotellnatt, god middag och shopping. Perfekt för dig som vill stämma träff med nära och kära eller bara vill ta pulsen på storstan för en stund.
6 resor nästa avresa 14 september
Ullared med hotell & shopping på Gekås
Välkommen till Gekås i Ullared - Skandinaviens största varuhus. Under 2 dagar shoppar vi loss på Gekås Ullared. Hotellet i Ullared, beläget endast 250 meter från det ikoniska gula varuhuset, erbjuder ett gästvänligt boende för besökare som vill utforska Sveriges populäraste shoppingdestination. Karta över varuhuset >>
1 resa 16 september
Minnesluckor - 40 år av galenskap
Publiksuccén återkommer i höst! Efter 40 år framkallar Jan Rippe och Per Fritzell från Galenskaparna fortfarande magknip och skrattkramp. En show fullproppad med fyrtio års galenskap, det blir gammalt, det blir allt. Det blir hejdundrande skratt och svängiga hågkomster, sånger, sketcher, stämmor, steg och skratt. Välkommen till en helkväll på Kajskjul 8!
1 resa 29 november
Spanien - Costa del Sol
Res från den mörka årstiden med vinter och kyla till Almuñécar på spanska solkusten. Kusten som har det mesta; behagligt klimat, vacker natur och en livsstil så avslappnad att området blivit ett andra hem för tusentals skandinaver. Vi tar oss med bussen till Almuñécar med 4 hotellövernattningar längs vägen genom Tyskland, Frankrike och Spanien (t/r). I Almuñécar bor vi 21 nätter på utmärkta 4-stjärniga hotell Helios Costa Tropical med perfekt läge vid stranden San Cristobal och promenadavstånd till centrum och den botaniska trädgården. Vår reseledare Lena Niklasson tar väl hand om oss under hela resan.
1 resa 3 februari 2025
Jul i glasriket - Kosta Boda
När mörkret faller över Kosta Boda julmarknad, lyser miljontals juleljus upp vintermörkret i träd och byggnader. En magisk stämning infinner sig när vi vandrar genom den ljusprydda orten. För den som älskar julstämning är detta en upplevelse utöver det vanliga.
1 resa 23 november
A Show Larger Than Life
Efter en succésäsong på Hamburger Börs i Stockholm flyttar ”A Show Larger Than Life” till Göteborg och Rondo hösten 2024. Showen hyllar boyband-erans största hits och många av de svenska upphovspersoner som erövrat en hel värld.
1 resa 26 oktober
Jul på Liseberg
Kommer du ihåg när det alltid snöade på julafton? Hur du låg vaken om nätterna och funderade över hur tomten skulle kunna veta vad just du önskade dig? Jul på Liseberg är så nära barndomens jular du kan komma. Här doftar det av glögg och brända mandlar, här klingar julmusik och skratt från barn fulla av magpirr.
1 resa 14 december
Nora julmarknad
Upplev julstämningen i Nora – trästaden i Bergslagen. Välkommen till en julmarknad med hästskjutsar, hantverk, gårdsprodukter och marknadsknallar på stadens gator och torg. Besök stadens mysiga och julpyntade butiker och njut av stämningsfull konsert i Nora kyrka. Smaka Noraglass med juliga smaker.
1 resa 8 december
Wadköpings julmarknad
Wadköpings julmarknad med sina trähus och gårdar bjuder in till en riktig gammeldags julmarknad. Kom och känn julstämningen, smaka den goda julmaten, hitta de unika julklapparna och träffa tomten.
1 resa 1 december
Florida & Karibienkryssning 2025
Vi inleder vår resa med 2 nätter i Florida innan vi går ombord på Royal Caribbeans fartyg Freedom of the Seas. Under vår 8 nätters kryssning besöker vi Dominikanska republiken, St. Thomas, St. Kitts och St. Maarten. Det är inte många platser på jorden som erbjuder sådan avslappning och njutning som de karibiska öarna. Inte konstigt att Karibien framstår som paradiset på jorden för många med dess långa vita ständer, svalkande palmer och kristallklara turkosa hav. Upplev de varma tropiska fläktarna, det varma vattnet och det varma mottagandet på öarna. Allt detta kan bli verklighet på en kryssning i Karibien.
1 resa 13 mars 2025
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top