Paketresor med buss

Från 51 svenska arrangörer som brinner för upplevelser med buss

Populära bussresor med Exodus Resor

Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!.
- Gemenskap och motstånd - Temaresa till Berlin / Dietrich Bonhoeffer
På denna resa kombinerar vi pilgrimsresa och storstadsresa. Dietrich Bonhoeffer (1906-1945) var teolog och församlingspräst som blev aktiv i motståndsrörelsen under andra världskriget. Han är känd bland annat för böckerna "Liv i gemenskap" och "Efterföljelse". För honom hängde teologin och samhällsengagemanget ihop. En resa med temat "Bonhoeffer" tar oss till Sczcecin i nuvarande Polen och till Berlin. Det vi möter i staden, och inte minst från Bonhoeffer, kommer att ge oss mycket att reflektera över på vår pilgrimsfärd. Vi bor på bra hotell. I Berlin har vi valt det trevliga och centralt belägna "Hotel Albrechtshof" som drivs av Stadsmissionen i Berlin. Många intressanta besök blir det på denna resa. Vi får nya infallsvinklar och reflektioner på vad kristet liv kan medföra. Reseledare är prosten Carl Magnus Adrian som har lett många resor till Tyskland.   
1 resa 3 oktober
Luther och Bach, 22-26 aug
En resa till och tillsammans med Johann Sebastian Bach och Martin Luther – en teologisk musiker och en musikalisk teolog. De levde och verkade i samma del av Tyskland och kom med sina idéer att påverka kyrkans tänkande och dess musik på ett sätt som är tydligt för oss än idag. En kulturell resa med många olika ingredienser. Vi kommer att besöka flera orter där de levde och verkade och lyssna till några av de orglar från Bachs tid. Vi får vara med om unika upplevelse när vi får lyssna på orglarna, besöka flera sevärdheter och röra oss i trevliga städer i det vackra Thüringen. Som musikalisk ciceron leder oss kände organisten Jan H Börjesson, tidigare i S:t Pauli församling i Göteborg, i Kalmar Domkyrka och numera domkyrkoorganist i Strängnäs och orgelsakkunnig. Reseledare och teolog är prosten Carl Magnus Adrian, tidigare bl a kyrkoherde i S:t Pauli församling i Göteborg.
1 resa 22 augusti
Lutherresa med reformationsdagen i Wittenberg 28/10-1/11
Välkommen med på Lutherresa 2024, då vi också deltar i reformationsdagsfirandet den 31 oktober i Wittenberg. På resan lotsas vi genom Luthers liv och besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Thüringen och Sachsen-Anhalt och passerar trevliga och intressanta tyska städer. De som kanske sett den populära Lutherfilmen kan här, på platserna där allting utspelade sig, komplettera sina kunskaper. Följ med på en resa till våra lutherska rötter, med Tomas Nygren. En resa i samarbete med Johannelund, Stiftelsen Fjellstedtska skolan. Reseledare och Lutherguide Tomas Nygren, lärare i systematisk teologi, Johannelunds teologiska högskola.
1 resa 28 oktober
- Alla bussresor samlade på ett ställe. Sök inspiration och boka!
Systersajter
Top